Aktuálně: Siemens představil nový mobil SL65

Siemens právě v Berlíně představil nový luxusní telefon: model SL65. Je roztomile malý, má barevný displej a hlavně oproti předchůdci integrovaný digitální fotoaparát. Nabízíme vám první informace a obrázky.
Telefony s výsuvnou konstrukcí se v poslední době těší velké oblibě. Siemens nyní představil nový telefon SL65, který je nástupcem staršího stylového modelu SL55. Designově jsou si oba telefony velmi podobné, ale novinka je na tom mnohem lépe po stránce funkční výbavy.

  
A takhle nový Siemens SL65 vypadá

Mrňous

Rozměry nového telefonu jsou 90 × 48 × 21 mm a hmotnost pouhých 85 g. Pokud odsunete horní část přístroje, jeho délka se samozřejmě o několik centimetrů zvětší. Vyrábět se bude v barvě slonové kosti, ale během několika týdnů po uvedení by se měla objevit ještě jedna barevná varianta.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Světlejší varianta
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Tmavší verze

Na horní straně telefonu najdete především displej s rozlišením 130 × 130 bodů, který zobrazí až pětašedesát tisíc barevných odstínů. Pod ním se krčí klávesy pro přijetí a odmítnutí hovoru, dvě funkční tlačítka a pětisměrný ovládací joystick. Pokud je telefon zavřený, nic jiného z něj nevidíte.

Odsunutím se odkryje běžná dvanáctitlačítková klávesnice. Po zkušenostech z předchozího modelu mám trochu strach z dostupnosti horní řady tlačítek. Spodní řada oproti tomu nutí hodně ohnout palec, takže se při držení telefonu v jedné ruce obáváte, že vám každou chvíli vypadne. Ergonomii ale právě v Berlíně posuzuje kolega, který se určitě brzy ozve s článkem s prvními dojmy.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Ilustrační fotografie - zátiší s SL65

A má fotoaparát

Otočíte-li telefon na druhou stranu, vykoukne na vás čočka fotoaparátu, který má standardní VGA rozlišení. Umí tedy vytvářet snímky o rozměrech 640 × 480 bodů, při jejichž tvorbě můžete použít pětinásobný digitální zoom. Se Siemensem SL65 snadno natočíte krátké videoklipy, i když jejich rozlišení bude o mnohem menší (128 × 96 bodů). Videa se ovšem nahrávají i se zvukem.

Příchozí hovory telefon oznámí čtyřicetihlasým vyzváněním. Kromě běžných textových zpráv můžete odesílat i multimediální zprávy s obrázky či zvuky, Siemens je také vybaven plnohodnotným e-mailovým klientem. Využijete ho jak ke čtení pošty, tak k jejímu odesílání.

Telefonní seznam a kalendář můžete synchronizovat pomocí protokolu SyncML, k počítači mobil připojíte datovým kabelem (USB i sériový port), nebo přes infraport. Samozřejmostí je podpora Javy ve verzi 2.0. Žádná z dostupných specifikací dosud nehovoří o velikosti uživatelské paměti. Doufejme, že bude vzhledem k přítomnosti fotoaparátu dostatečná.

Půjde o cenu

I přes své stylové zaměření je Siemens SL65 vybaven nadstandardními funkcemi. Jako příklad můžeme uvést GPRS třídy 10, možnosti propojení s počítačem nebo synchronizaci. Podobně kvalitní výbavu měl i jeho předchůdce, Siemens SL55, který po funkční stránce kopíroval manažerský Siemens S55. I v případě SL65 se tedy pod líbivou slupkou skrývá výborně vybavený telefon s neobvyklou konstrukcí.

V době uvedení bude Siemensu konkurovat Samsung SGH-E800 ve stříbrném provedení s podobnou konstrukcí. Který z nich si najde schůdnější cestu k srdcím uživatelům, to ještě nejsme schopni odhadnout. Siemens ale zřejmě bude výrazně levnější.

Ve zkratce

Klíčové funkce

  • vestavěný fotoaparát
  • e-mailový prohlížeč i pro odesílání
  • synchronizace s počítačem
  • rychlé GPRS
  • propojitelnost s počítačem

Síť: 900, 1 800 a 1 900 MHz

Rozměry: 90 × 48 × 21 mm

Hmotnost: 85 g včetně baterie

Displej: neznámé rozměry, rozlišení 130 × 130, 65 536 barev

Fotoaparát: rozlišení VGA (640 × 480 bodů), vestavěný blesk, pětinásobný digitální zoom

Zprávy: SMS, EMS, MMS (obraz, zvuk, text), e-mailový klient, posílání rychlých zpráv (instant messaging)

Hry: Java 2.0

Internet a připojení: wap 2.0, GPRS třídy 10, infraport, kabel USB/RS232

Udávaná výdrž: až 230 h pohotovost, až 270 min hovoru, baterie Li-Ion 700 mAh

Telefonování: hlasité handsfree, čtyřicetihlasé vyzvánění 

Diskuze (31) Další článek: Siemens představí nové telefony: dnes v 10.00 na MobilManii

Témata článku: Siemens, Siemens S55, Siemens SL55, Siemens SL65, Nový mobil, MOBI, Pře, Akt, Mobil, Nov