Aktuálně z Cannes: nový mobil Trium 110 bez antény

Na probíhajícím kongresu 3GSM se objevuje jedna novinka za druhou. Výrobci se navzájem škádlí a představují novinky s předstihem už teď a nečekají na jejich premiéru na chystaném CeBITu. Jednu takovou premiéru si přichystal i mobilní telefon Trium 110.

Nový mobilní telefon, který byl k vidění na právě probíhajícím kongresu 3GSM konaného v Cannes, představila japonská Mitsubishi. Rodové jméno mobilu zní Trium 110.

Poprvé bez antény

Telefon zastává design – vše zaoblit a působí tak vcelku přítulným dojmem. Napomáhá k tomu i integrovaná anténa, se kterou se u telefonů honosících se logem Trium, setkáváme zcela poprvé. Přední části dominuje velký grafický displej. Ovládání menu se uskutečňuje pomocí animovaných ikon. Ikony menu jsou tématické a vybrat si můžeme z celkem tří témat.

Telefon se chlubí kompaktními rozměry, které činí 115 x 45 x 26 milimetrů a rozměrům odpovídá i váha telefonu 90 gramů. Což je vcelku slušná vizitka a největší podíl na ni má Li-Ion baterie o kapacitě 800 mAh. Udávaná pohotovostní doba se zmiňovanou baterií je 180 hodin a hovořit můžete teoreticky až tři hodiny. Mobil, jak se očekávalo, zvládá  vibrační vyzvánění.

 

Omladina si mne ruce 

Telefon je jednoznačně určen mobilní omladině a tomu jsou uzpůsobeny i funkční požadavky telefonu.

V mobilu narazíme na stále rozšířenější textové zprávy ve standardu EMS. Bude tedy možné posílat na jiné telefony nejen obyčejné textovky, ale také obrázky, animace a vyzvánění.

Pro psaní textovek je v telefonu přítomna T9, ale nemáme informace, zda-li se počítá také s českou verzí.

Aby nám bylo ještě veseleji, dokáže telefon vyzvánět několika nástroji najednou – zvládá polyfonní melodie, které si lze stáhnout třeba z WAPu. Komunikaci s okolím obstarává wapový prohlížeč verze 1.2.1, který by měl zvládnout zabezpečené spojení.

Blbinka sem, blbinka tam

Na zadní straně si můžete všimnout poutka pro provlečení řemínku. Zdá se, že vlna obliby zavěšených telefonů, kterou odstartoval japonská omladina, se začíná prosazovat i v Evropě a potažmo se dá očekávat, že ČR nebude výjimkou.

Z ostatních funkcí telefonu jmenujme: kalkulačku, konvertor měn, dvě hry nebo paměť na sto čísel přímo v telefonu.

S telefony Trium se na našem trhu setkáváme poměrně často a můžeme se těšit, že se shledáme i s představenou 110.

Diskuze (18) Další článek: Ocenění Opravdová mobilita roku 2001 udělena

Témata článku: Blbinka, Can, Akt, ANT +, MOBI, TRI, Mobil, Ant, Nov, Cannes, Nový mobil