Aktuálně z Cannes: Siemens představil komunikátor SX45 s PocketPC a GPRS

Tisková zpráva:

Siemens na třetím světovém kongresu GSM představil GPRS upgrade přístroje SX45, který je založený na operačním systému Microsoft’s Pocket PC, a který kombinuje funkce PDA s mobilním telefonem.

Nová GPRS funkce přístroje SX45 (skupina 8, třída B) znamená pro uživatele rychlejší mobilní přístup na internet, a to buď prostřednictvím prohlížeče WAP Browser nebo přes HTTP Browser dodávaný s Microsoft Pocket PC.

Díky Compact Flash and MultiMediaCard se otevírají cesty k dalším aplikacím, které mohou být nainstalovány do paměti SX45 (standardně dodávaná paměť - 32 MB). Samozřejmostí je rozšířitelnost paměti či vylepšení jeho funkčnosti prostřednictvím přidání dalšího hardwaru jako například klávesnice, digitální kamery, čidla na čtení čárových kódů anebo systému GPS.

S podsvícenou barevnou obrazovkou TFT, schopnou zobrazit přes 65 000 barev má SX45 jeden z nejlepších monitorů ve své kategorii.

K operačnímu systému Microsoft Pocket PC© na přístroji SX45 standardně náleží software jako Pocket Word, Pocket Excel, Outlook, Media Player (MP3). Použitím Active Sync Station mohou uživatelé rychle synchronizovat svůj SX45 s MS Outlookem a zajistit si rychlý přesun dat mezi kanceláří a mobilním přístrojem, za použití USB portu nebo sériového připojení.

Přístroj bude v České republice v prodeji v nejbližší době, s předpokládanou cenou 35 000 Kč včetně DPH.

Tip na čtení: O tomto přístroji (konkrétně o verzi bez GPRS) jsme psali už na loňském Invexu.

Diskuze (5) Další článek: Harry Potter - Eurotel vyložil kouzelné karty

Témata článku: Siemens, Pře, Komunikátor, Pocket, GPRS, Can, Cannes, Akt