Alcatel 3C: širokoúhlé displeje se dostávají i mezi ty nejlevnější smartphony

Čínská společnost TCL, která stojí za značkou Alcatel, se připravuje k představení modelu Alcatel 3C, který by měl být nejlevnějším smartphonem na trhu, jenž bude osazen displejem s poměrem stran 18:9. Novinka má být jedním ze šesti, které plánuje TCL představit v následujících měsících, cena 3C se má v Evropě pohybovat okolo 120 EUR (cca 3 000 Kč). 

Specifikace vám oči z důlků nevytlačí, přesto jsou na nižší třídu vcelku slušné. Telefon bude mít 6" IPS displej s poměrem stran 18:9 a rozlišením HD+ (1 440 × 720 pix). O výkon se stará čtyřjádrový MediaTek MT8321 o taktu 1,3 GHz, operační paměť je pouze 1GB. Interní 16GB úložiště rozšíříte microSD kartami, pod 8Mpx kamerkou na zadní straně najdete čtečku otisků prstů. Sekundární kamerka nad displejem je 5Mpx, počítat můžete i s podporou dvou SIM karet. O přísun energie se stará 3 000mAh baterie, novinka se do prodeje dostane s Androidem Nougat v černé, modré a zlaté. 

Jedna z posledních novinek Alcatelu, Idol 5S: 

Diskuze (7) Další článek: Xiaomi MiaoMiaoCe je teploměr, který nalepíte na dítě a v mobilu sledujete teplotní křivku

Témata článku: Alcatel, , , , , , , , , , ? Displej, Čtyřjádrový mediatek, SMA, Kamerka, Přísun energie, Poměr stran, Novinka, Nízká třída, Mez, Euro, Nejlevnější smartphone, Displej, Karta MicroSD, Poslední novinka, Sekundární kamerka,