Alcatel C-753: odpověď Alcatelu na Razr

Alcatel uvádí na trh nové stylové véčko C-753, které svým designem velmi připomíná kultovní Motorolu Razr V3. Alcatel však na zákazníky bude působit i cenou, protože v útlém těle nabízí jen základní výbavu.

Alcatel chystá nové stylové véčko s elegantním hranatým designem a útlým tělem. Inspirací novému modelu C-753 byla jistě také Motorola Razr V3. Konkurovat si však tyto telefony nebudou, Alcatel bude daleko levnější, menší, se základní výbavou a hlavně bude nabízen jen na asijských a ruských trzích.  

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Alcatel C-753 v tmavé verzi

Jeden displej, za to pořádný

Rozměry telefonu 87 × 42 × 17 mm a váha 70 g napovídají, že se jedná o velmi malý a lehký telefon. Přestože na fotografiích vypadá telefon velmi štíhlý, s tloušťkou 17 mm je to oproti 14 mm Razru cvalík. Ve srovnání s běžnými telefony si však vede lépe a pomáhá tomu jistě i optický vjem.  

Na předním krytu displej nenajdete, je zde pouze ozdobná chromovaná linka ve tvaru písmene V, která dá vzpomenout na luxusní telefony Vertu. V zavřeném stavu vás o hovorech bude informovat pouze vyzváněcí tón a také informační dioda. Pro někoho to může být velké zklamání, někomu vnější displej chybět nebude. Možná také proto, že po rozevření véčka čeká na uživatele veliký aktivní TFT displej, který zobrazuje až 262 tisíc barev s rozlišením 128 × 160 bodů. 

Nový model, staré funkce

Alcatel C-753 nabízí jako většina dnešních mobilních telefonů také fotoaparát. Lze s ním také natáčet videozáznamy, které se ukládají do vnitřní sdílené paměti o velikosti 3 MB. Rozlišení je standardní VGA, od levného telefonu nemůžeme čekat megapixel. 

Se psaním textových, rozšířených EMS nebo multimediálních zpráv pomáhá slovník prediktivního zadávání. V telefonu dále najdeme klasické doplňkové funkce jako budík, hodiny, kalkulačku, ale i kalendář s možností zadávání upomínek. Nebude chybět ani vícepoložkový adresář. V neoficiální specifikaci se uvádí i možnost synchronizace s počítačem.

Telefon je triální, použít se dá tedy v sítích GSM 900, 1800 a 1900 MHz. Datová komunikace probíhá prostřednictvím GPRS třídy deset, využít ji lze například pro wap. Na příchozí hovory vás upozorní čtyřicetihlasé polyfonní vyzvánění s vibrací. Ovládat telefon budete moci pomocí klávesnice nebo hlasových voleb. Nic zvláštního tedy novinka nepřináší.

Zatím není jasné, zda se tento model objeví i na evropském trhu.

Fotografie čínského serveru it.com.cn:

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Razr je inspirací

Tenká véčka jsou dnes v módě. Vše začala Motorola, ale pozadu nechce zůstat ani Samsung. Již jsme vás informovali, že se svým novým modelem V740 se Razru velmi nápadně podobá. Ať už se jedná o rozměry s tloušťkou pouhých 14,5 mm nebo hmotnost 98 g. Výbavou Samsung Motorolu předčí, je vybaven megapixelovým fotoaparátem, displejem s rozlišením 240 × 320 bodů nebo MP3 přehrávačem.

Nový Alcatel je možná zmíněným telefonům vzhledově podobný, ale patří o třídu níž. O Bluetooth, MP3 přehrávači a podobných vymoženostech se mu ani nesnilo. Z funkční výbavy nepřináší nic nového a pouze rozšíří řady mobilů, které budou na trhu k dostání. Cena by se měla v přepočtu vejít do sedmi tisíc korun.

Diskuze (19) Další článek: Casio G`zOne TYPE-R: nárazuvzdorný a vodotěsný mobil od výrobce hodinek

Témata článku: Alcatel, , Motorola Razr, Motorola Razr V3, Velké zklamání, Ráz, Odpověď