Alcatel One Touch 735: chromovaný terminátor (test)

Alcatel One Touch 735 se liší od modelu 535 prakticky jen vestavěným foťákem a vzhledem. V současné době je to nejvyšší model značky, který se přitom prodává za velmi slušnou cenu. Více než 70 obrázků.

Chrom a stříbro

Oba modely, 535 i 735, byly uvedeny na letošním CeBITu a oba modely patří u Alcatelu ke špičce nabídky. Tvarově si jsou hodně podobné, rozdílné je pouze barevné provedení; model 735 má pak na zadní straně oko foťáčku. Zatímco 535 se prodává ve třech veselých barvách, 735 se nabízí pouze ve stříbrné s chromovaným okrajem předního krytu. Přední kryt kovový, konkrétně z hliníku – že by návrat starých časů? Tento vzhled má dle Alcatelu odlišit jeho uživatele od uživatelů modelu 535 a více vyjádřit jeho exkluzivitu.

 
Stříbrný a chromovaný - to je exkluzivita v podání Alcatelu

Na každý pád vypadá Alcatel One Touch 735 poměrně elegantně. Nevím proč, ale při prvním pohledu na něj jsem si vzpomněl na film Terminátor, kde se prochází roboti s kovovou kostrou. Rovněž mi trochu nesedne velikost displeje, vzhledem k proporcím celého mobilu se mi zdá až příliš velký, Na design mobilu si zkrátka musíte udělat názor, osobně se mi třeba model 715 líbil více, byl po vzhledové stránce neotřelý a netradiční a myslím si, že se povedl více.

   
Acatel One Touch 735 vedle Siemensu M55 a staršího bratříčka OT 525 --- Porovnání s kreditkou

Oproti 535 fotí

Na zadní straně, jak jsem už zmínil, se nachází čočka fotoaparátu, která je chráněná pouze sklem, nikoliv už dalším krytem – musíte si tedy dát pozor na poškrábání či znečištění. Vedle oka foťáku je pak malé kulaté zrcátko, v němž se vidíte, když fotíte sebe sama - užitečné. Uchycení baterie a zadní kryt, stejně jako datový konektor a poutko pro pověšení na krk, je stejné jako u 535. Konstrukce mobilu je velmi pevná, mobil nevrže ve zkrutu a zadní kryt baterie nevydává nelibé zvuky.

   
Očko foťáčku na zadní straně --- Infraport --- Konektor pro nabíječku a bondovku

Pod baterií je konektor pro datový kabel, který není standardní součástí dodávky; pokud budete chtít s počítačem komunikovat, musíte kryt sejmout. Toto částečně řeší tzv. data kit, s nímž bude dodáván kryt s „dírou“. Ten díky tomu nebudete muset sundávat. Pokud vám vadí kabely, můžete využít vestavěného infračerveného portu, který se nachází na levé straně.

 
Zadní kryt nevrže --- Baterie není součástí krytu

 
SIM se vkládá a vyndává rychle --- Konektor pro datový kabel je pod baterií

První barevňák

Mobilu bezesporu dominuje velký barevný displej. S jeho uvedením na trhu Alcatel dlouho otálel, důvodem totiž byla vyšší energetická náročnost oproti standardním monochromatickému řešení. Problém, zdá se, byl vyřešen, a tak u 735 najdete rozměry skutečně velký barevný displej, který zobrazí čtyři tisíce barev. Rozlišení displeje je dnes už standardních 128 bodů v obou směrech, displej je pasivní, což se projevuje na rychlosti překreslování. Displej je dobře čitelný v horších světelných podmínkách, na přímém slunci je to stejně jako u jiných mobilů s barevným displejem horší.

 
V horní části je poutko na šňůrku a funkční tlačítko do her;
mobilu dominuje velký displej

   

 
Obrázek na displej v různých schématech;
samozřejmě si můžete na pozadí dát jakoukoliv jinou tapetu

Témata článku: Alcatel, , Alcatel One Touch 735, Eurotel Smartphone, Eurotel Smartphone II, Motorola T720i, Nokia 3300, Nokia 6310i, Nokia 6800, Nokia 8910i, Panasonic GD87, Sagem myX-6, Siemens C60, Siemens ME45, Siemens S45, Siemens S45i, Siemens ST55, Sony Ericsson T300, Herní tlačítko, Chrom, One Touch, Test, Termín, Stránka operátora, Základní úroveň