Alcatel One Touch Scribe HD: flip a pero [recenze]

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 3

Názory k článku

02. 10. 2013 08:32

Tenhle telefon za tu cenu nemá v ČR distribuci Dual sim skoro konkurenci. Jedině Prestigio 5044 je podobné a levnější. Tak není co řešit.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
19. 09. 2013 19:32

Jako vlastník telefonu jsem byl zvědavý jak dopadne testování tohoto telefonu. Po přečtení recenze mám čistě subjektivní pocit,že autor nemá asi značku Alcatel moc rád. Recenze na mě působila spíše takovým odrazujícím dojmem. Když už se zdálo,že se blýská v článku na lepší časy,tak zase přišel nějaký zásek,který telefon/výrobce pohanil.
Jen namátkou vyjmenuju své postřehy.
- Nerozumím tomu proč v kladech není ,že telefon podporuje dvě SIM. To je jeho hlavní výhoda. V oficiální distribuci v ČR není moc takto vybavených telefonů a už né vůbec od značek Samsung,Sony či HTC.
- Nerozumím co myslel autor tím nedomyšleným příslušenstvím. Flip? Pero? Sluchátka? Nevím,přestože se nemůže tento telefon soupeřit s SGN1 či 2,tak flip jako příslušenství je nadstandart a plní svou funkci na jedničku. Pero na ovládání telefonu je taktéž skvělé. takže kde je chyba.
- Jediná výtka k ergonomii telefonu z mé strany je pouze k přední bradě,která má ostrou hranu.Jinak se telefon drží naprosto perfektně. Vlastním ho dva měsíce a telefon se drží lépe než můj předchozí SGN2 či kolegovo SGS4. Právě proto,že má strany zkosené směrem k displeji,tak telefon sedí jistěji v ruce, nic neřeže a spolu se zpracováním zadní strany,tak telefon minimálně klouže,narozdíl od zmiňovaných TOP od Samsungu. Co se týče ovládání hlasitosti,je umístění ovladače v pohodě. Při hraní her či sledování videa naležato naopak člověk lehce došáhne na ovládání. Umístění vypínacího tlačítka mám také raději nahoře.Alespoň se mi telefon pravidelně nezapíná v kapse narozdíl od jiných telefonů,které mají právě to zapínání z boku. Co se týče konektoru microUSB,tak měl jsem telefony s konektorem nahoře i dole a člověk si zvykne.Navíc člověk opět není omezován kabelem při hraní her či sledování videa.Pokud by byl z vrchu či spodku telefonu,tak by to vadilo o hodně víc.
- Souhlasím ,že vystouplá čočka fotoaparátu je nedomyšlená,ale není nic jednoduššího než ho pokládat displejem na stůl přes flip a nebo druhá možnost,která je zmíněná v recenzi. Že je telefon trochu nakloněný vůbec nevadí. Naopak,při sledování videa je to naklonění malá výhoda.
- Který výrobce přidává běžně stylus do balení? Asi žádný. (vynechám SGN1 či SGN2 - to není běžný stylus) Poukazovat na to,že v Číně je za pár korun je zcestné. Né každý si objednává v Číně přes internet. U nás stále někteří prodejci chtějí pomalu pár stovek,za obyčejný stylus.
- Proč se musí zmiňovat,že krytka simkaret by časem mohla být poškozená či zadní strana telefonu po častém sundavání flipu? Myslím si,že zrovna u tohoto telefonu to hrozí méně,než u jiných jednosimkových. Mám dvě simkarty a za dva měsíce jsem neměl potřebu simkarty vyndavat. Za dva měsíce sundavání a nandavání flipu zatím žádně škrábence. To si je tam pravděpodobně udělám dříve sám,ale né od flipu.
-Paměť by mohla být větší,ale při ceně pam.karet se nejedná o velký problém. Osobně mám 136 aplikací a her v telefonu,z toho 95 umožňuje přesun na paměťovou kartu.
-Vyčítané místo pod displejem mě osobně nevadí. Díky výšce mohu palcem telefon "jistit" aby se mi třeba nepřevrhl a lehce se pak člověk dostane na softwarová tlačítka. Člověk si alespoň nehmatá omylem na tlačítka,když se nějak snaží přidržet telefon. Což se často lidem stává. Zrovna u SGN2 jsem měl občas tyto problémy. Tlačítka sice až dole,ale nebylo to ono.
- Když se autor zmiňuje o nemožnosti otáčení zamykací obrazovky,tak se ale měl zmínit o možnosti upravit si zamykací obrazovku.Jakmile se displej zapne tlačítkem,tak se dá posunutím prstem z levého kraje do středu navolit určitá aplikace. U mě to nabízí 10 aplikací(gmail,televizní program,zprávy ...) Posunutím z pravého okraje displeje do středu při zamknutém displeji najede fotoaparát.
- Souhlasím,že stylus není moc dobrý na nějaké kreslení. Osobně nepoužívám ani aplikaci na psaní poznámek.
- Co mi na telefonu vadilo do včerejška nejvíce bylo to,že fotoaparát dost často byl pomalý. U některých fotek jsem musel po stisknutí spoště čekat i 5 vteřin než se fotka uložila a nesměl jsem se hýbat.Dost často jsem raději fotil jinou aplikací a né tou originální. (Camera MX). Včera jsem přijel z dovolené,kde mi to dva dny oznamovalo novou aktualizaci systému. První od koupě telefonu. Včera jsem jí nainstaloval a dnes jsem zkoušel odfotit asi třicet fotek a fotoaparát zatím fotí rychle. Takže snad to tal zůstane.
- Druhá věc co mě občas vadí je to,že i po stišení na minimum se mi zvuk jevil docela hlasitý. To jsem ještě neodzkoušel,zda se to zlepšilo.
- pokud někdo bude vlastnit tento telefon,tak není potřeba přehazovat simkarty ve slotech proto,že potřebujete na některé z nich 3G signál. U SIM u které potřebujete 3G, zapňete v nastavení- Videohovor.(Nastavení/Správa karet SIM/Videohovor).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor