Alcatel OT 311 - první fotografie a zkušenosti

Alcatel One Touch 311 je poslední novinkou francouzského výrobce. Na trh přijde zhruba měsíc po modelu OT 511, který byl uveden koncem října v předplacených sadách. Podívejte se na první kvalitní fotografie a přečtěte si naše zkušenosti s mobilem.

Alcatel One Touch 311 vychází funkčně z modelové řady OT 30x a zároveň má mnoho dobrého ze svého lépe vybaveného a dražšího brášky OT 511. Má stejné menu jako pětsetjedenáctka, stejné ovládání, stejné ovládací klávesy. I tlačítka jsou ze stejného materiálu. Největší rozdíl mezi modely 511 a 311 je ve vzhledu, hmotnosti, polyfonických zvoněních, hlasovém vytáčení a diktafonu. Posledně tři jmenované funkce totiž OT 311 postrádá.

Ačkoliv mobil na obrázcích nevypadá příliš atraktivně, věřte, že ve skutečnosti je o hodně hezčí. Nikde na něm na rozdíl od OT 511 nenajdete žádnou hranu - díky svému boubelatému tvaru se drží dobře v ruce. Ačkoliv stříbrné části nejsou z kovu, mobil nepůsobí na dotek nijak plastově. Osobně se mi OT 311 líbí více než OT 511 a nejsem sám.

   

Přední kryty jsou výměnné stejně jako u řady OT 30x - nevyměňuje se tedy celý kryt, ale pouze jeho barevná část. I přes několikerou výměnu nikde nic nevrže a neskřípe, stejně tak zadní kryt na baterii vypadá, že vrzat nebude ani při častých výměnách karet SIM. Doufejme, že se ony typické nepříjemné zvuky neobjeví ani po delším čase.

Vzhled mobilu už není třeba dále komentovat, na to stačí množství obrázků okolo. Protože tento článek není recenzí, ale pouhým krátkým seznámením se s mobilem, pojďme se jen stručně podívat na funkce mobilu.

   

Především - menu je stejné jako u OT 511 a stejně se také ovládá. To je určitě plus, jak se zdá, Alcatel se snaží stejně jako ostatní výrobci mobilů svoje ovládání unifikovat, aby uživatelům nečinilo potíže přecházet mezi jednotlivými modely značky. Kvalita joysticku je subjektivně lepší než u OT 30x a OT 511, stisk je přesný a pohyby nahoru a dolů taktéž.

 

V menu najdete obvyklé položky, které jsou i u  OT 511. Jediné, co chybí, jsou hry (což mě u mobilu se zaměřením na mládež opravdu překvapuje), polyfonické melodie a záznamník. Stejně jako OT 511 má tedy možnost uložit k jednomu jménu až tři čísla, řadit jména do skupin a přiřazovat jim různá zvonění.

 

Do paměti si můžete uložit deset upomínek, můžete počítat na kalkulačce a převádět si měny, skládat vlastní melodie, posílat obrázky a zvonění a umístit logo na displej. Menu Události, kam se shromažďují promeškané hovory, došlé textovky a zprávy z hlasové schrány, tu najdete také.

     

Po stránce funkčnosti vás tedy OT 311 nepřekvapí. Na předvánočním trhu se objeví sada Go s tímto telefonem za 6495 Kč, což je vzhledem k funkcím docela dost.

Podrobné parametry mobilu najdete v naší databázi.

 

Diskuze (55) Další článek: 26.11.2001 22:30 Setkání hráčů NokiaGame v Praze a Brně

Témata článku: Alcatel, , Alcatel One Touch 311, První fotografie, F +, Fotograf, Foto, Zkušenost