Alcatel OT 535 – ten nejlepší z rodu Alcatelů

Diskuze čtenářů k článku

Free  |  27. 03. 2004 19:31

Ctělo by to odkaz na softwér (přes infr)na správu kontaktů

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
miki  |  20. 01. 2004 12:35

Mám OT 535 dva dny a už jsem tam dostal obrázky i hudbu, musí se k tomu ale stáhnout software ze stránek alkatelu. Pod XP profesional jsem to rozchodil bez problémů. Pod Windows 98 ale zatím prd, nedaří se mi totiž zaktivovat okénko k zatržení možnosti přenosu přes IR port, i když na PC to hlásí, že už přes IR Alkatel našlo. Pokud někdo ví co s tím tak dejte vědět.

MOJE DOJMY

Co se týče hudby: 1. zvuky dodané s telefonem nic moc (až na pár)

                                         2. Ten repráček zní jako z jekyně, nevím jestli ho mám v háji nebo je to normální      (dejte vědět)

Co se týče diáře: těžce mě sklamal můj předchozí telefon (Ericson T65) uměl daleko víc. Nelze kopírovat události, zadávat opakované události, přesouvat události a typy událostí: schůzka, narozeniny, hovor to je dost slabý. jako schůzku musím mít zadané téměř vše. (např platba inkasa a pod) Za co dostal v recenzi více než 90% za organizaci času nevím.

Co se týče budíku: tak ten jsem vážně nepochopil. Jde nastavit buď jeden nebo opakovaný (já ale doprčic nevstávám do práce v Sobotu a Neděli) nejdou totiž zatrhnout jednotlivé dny.

Zbytek ale celkem jde.Hlavně displej je super

p.s.: sorry, ale soustředil jsem se na to, co mě na něm vadí.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Honza  |  04. 12. 2003 10:06

muzete mi prosim napsat nejake blizsi info o chovani budiku a pripominani ? dokaze se vzbudit z vypnuteho stavu ? jak se chova kdyz mi prijde smska nebo hovor - jsou na displeji videt nejake ikony ze mi mezitim pipnulo upozorneni  - tj. vyzaduje jeho potvrzeni  nebo proste pipne a zmizi v propadlisti dejin ? :) A jak je to s tim setricem ktery udajne zamezuje zobrazeni vsech stavovych informaci ? Proste mne zajimaji takove prakticke zkusenosti z provozu. Diky

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
mara  |  02. 12. 2003 15:29

To je zvláštní jak na tomto diskusním fóru zastánci Alcatelů velmi připomínají milovníky Trabantů, kteří také obdivují své miláčky už jen proto, že jedou.
Je pravda, že jsem vystřídal již tak desítku mobilních telefonů různých značek a vítám, že má Nokia také konečně již trošku více konkurence, nicméně to jaké nejapné a nekonkrétní a nevěcné útoky jsou na tomto diskusním fóru proti značce Nokia presentovány je až zarážející, takže bych rozhodně tento server nenazýval Nokiamania. Je velmi zvláštní, že na neplacené reklamy je redakce zvlášť v určitých případech velmi háklivá, ale hanlivé, mnohdy až pejorativní příspěvky v diskusních fórech nechává i přes podmínky diskuse bez povšimnutí??? Když se, ale chci dozvědět nějaké konkrétní negativa o Nokii, tak jich najdu vždy jen pár a to musím vždy proletět celou tu nesmyslnou špínu ???
Jinak to, že v recenzích bývá hodně desinformací bych také z vlastní zkušenosti potvrdil, šel bych i dál dokonce bych řekl, že recenze se čím dál tím posunují k bulváru a to mi velmi vadí, protože mi jde spíš o fakta než o osobní dojmy kohokoliv a spoustu nevěcné beletrie, což pročítat, abych se dozvěděl minimum zásadních fakt, skutečně nemám čas.
Ale teď konkrétně, přiznám se, že momentálně uvažuji o koupi Alcatela 535, ale abych pravdu řek tak se sám sobě divím a ještě jsem se nedokázal přemluvit.Totiž v rodině byla jedna 3xx, a já osobně jsem zkoušel v minulosti na tomto foru opěvovanou 501 a rozhodně si tedy nemyslím, že to byl nějaký zázrak.V podstatě to byl bez softwaru k PC téměř nepoužitelný mobil.Telefonní seznam uměl kopírovat do telefonu jen po jednotlivých položkách, pokud nebyl seznam na SIM vytvořen v Alcatelu, ale na jiném mobilu tak ho chybně zobrazoval a řadil, jen tím, že chodily a odcházely SMS zasekal paměť, která šla fakticky vynulovat jen servisním resetem přístroje, katastrofální zvuky vyzvánění a přenosy hovoru včetně drnčení reproduktoru a naprostá neochota zastoupení značky Alcatel cokoliv řešit.Uspokojivý byl na tu dobu snad jen design a výdrž baterie již tehdy Li-Pol.Takže mám vskutku problém pánům od Alcatelu věřit, že se najednou tak radikálně změnili a mají najednou skvělý zákaznický servis.(telefony AL501 jsem měl tři a všechny se chovaly stejně !!!)
Také jsem se osobně setkal ze SonyJ6, kde dobrý pocit z tohoto telefonu nemůžu upřít.(v podstatě skoro stejný FW jako J7, kterou zde někdo zmiňoval akorát s anténou vně.Problém těchto na svou dobu celkem nadupaných telefonů byl ale ve výdrži baterie a také lživém zobrazení signálu u některých operátorů.I v místě, kde ještě měřič signálu ukazoval dvě čárky se Vám nikdo nedovolal.Také jako většina jsem věřil, že spojením s Ericsonem se zachovají ty lepší věci, bohužel se tak plně nestalo a vznikající pořadač SMS Sonyho  patrně nenávratně zmizel, ale i tak toto konsorcium považuji určitě za významější konkurenci třeba i Nokie,než zrovna Alcatel, jinak  pokud se týče přímo psaní SMS tak patrně nikdo většinu Nokii nepřekonal. Samozřejmě týká se spíš pisatelů nové generace, kteří používají T9.
 
Také sice nemám rád giganty a řetězce, ale je  hovadina na tomto serveru stále tvrdit, že Nokii kupují lidi jen kvůli reklamě, pokud by to tak bylo, tak by se v životě neudržela na trhu v takových cenách a designu tak dlouho v popředí prodeje. Doporučoval bych většině anarchistickým pisálkům drobátko se seznámit s marketinkem, pokud na to vůbec stačí a nezahlcovat diskusní fórum nesmysly.
 
Proto možná v recenzích Alcatel až tak nevítězí protože přece jenom jsou zde určité zkušenosti z minula,že ? Zkoušel jsem ho na krámě a zatím můžu z prvních dojmů potvrdit,že ve zvuku a vůbec urazil Alcatel skutečně přímo skok, ale řekl bych, že pořád jen v rámci své třídy = nižší. Já osobně totiž nerozlišuji jen moderní členění jako low-end, hig- end apod., ale i pozici celých společnosti na trhu v poruchovosti v zákaznickém servisu apod.Tady třeba nechápu, kde berou někteří zastánci značky Alcatel (nebo zástupci???) data o nízké poruchovosti telefonů. Že by to bylo proto, že většinu poruch označí za standardní chování a ani se jako třeba Nokie nesnaží  vylepšit firmware ???
 
Ale je to diskuse k Alcatelu, tak zase konkrétně, má někdo zkušenost s tím, když se do přístroje vloží SIM karta, která již tel. seznam vytvořený na více telefonech obsahuje, řadí jej přístroj bez dalších úprav seznamu správně nebo stejně chaoticky jako to dělaly 501 ???
Když se smaže vše se sdílené paměti, objeví se tam po čase také nějaké záhadné zbytky, nebo zůstane paměť čistá ???
Kterou versi firmwaru momentálně dodává Oskar ve svých telefonech, tu která řadí melodie k seznamu nebo ke kontaktu ???
Jinak pro zastánce predektivního režimu ZI: Víte,že tento zázračnej systém, nezná ani takový slova jako: je, se,tam a podobně !!!!!
Řeknu na rovinu, že nejvíc ergonomicky vyvážené telefony jsou pořád Nokie, jen mě začínají vytáčet čím dál vyšší jejich ceny a design, mám rád spíš telefony v kovu.Nicméně je pravda, že vybudovaly takový kvalitativní image a zákaznickou podporu, o které se jiným značkám může zatím jen zdát. A bohužel jejich „bakelitové“ kryty jsou dle mého také obchodní tah, protože snižují počet reklamací - neškrábou se, neloupou se,což je patrně v low-endu pro prodej dosti zásadní.
 
Ps.: Redakci: Považujete se tuším za progresivní a pružné internetové periodikum, je tedy zvláštní, že nezanedbatelnou značku na mezinárodním i Českém trhu Siemens tak zdařile ignorujete (alespoň v poslední době).Již minimálně měsíc je na trhu C62(u Oskara) a kde je na ni recenze nebo alespoň charakteristika ?????
 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Palmexman  |  02. 12. 2003 23:50

Tak tomu říkám slovní průjem...!!   Ale abych přihodil něco k tématu: Mám 535ku necelý týden a zdá se mi úplně v pohodě. Dřív jsem měl odjakživa Nokie (spíš nižší typy - 3110, 5110, 3310 - u všech maximální spokojenost), pak letos Ericsson (děs - pomalý a poruchový). Chtěl jsem zase Nokii, ale nakonec jsem kvůli krásně velkým fontům a kvalitnímu displeji vzal Alcatela. Firemní informace tentokrát nelžou - ovládání je opravdu intuitivní a dostatečně rychlé, na první nabití mi vydržel 5 dní. Výborný zvuk při hovorech, SMSky se píšou taky dobře, snad jen joystick nemusel být tak tuhý. Zatím nelituju.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Digis  |  30. 09. 2003 20:51

Také jsem se stal majitelem Alcatelu OT 535. Výborný telefon, akorát mě překvapilo, že jde nahrát pouze 15. sec. probíhajícího hovoru. A telefon se při tom tváří, že zdaleka ještě není konec. Mám zjištěno, že to není pouze u mého telefonu. Je to tedy skutečně pravda? Dík.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Nojih  |  18. 09. 2003 12:14

Me by zajimalo, jestli je pro in-fusio nejaky icq klient, protoze vim, ze pro javu urcite je.
Jestli neni, tak si tenhle mobil asi nekoupim...
Java rulez

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Borek  |  04. 09. 2003 00:05

Může mi někdo vysvětlit, tak je možné, že Alcatel má psanou pohotovostní dobu až 300h, můj nový Samsung C100 jen 90h a oba mají baterku s totožnou kapacitou a i funkcemi jsou tak trochu srovnatelné? Nepřehání Alcatel trochu? A nemáte někdo zkušenost s výměnou mobila u Oskara, pokud se to stihne do toho měsíce?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
karel veliký  |  04. 09. 2003 13:42

výměna v pohodě, žádný problém, otázka 5 minut

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
petr  |  29. 08. 2003 09:42

Chtěl jsem se zaptat jestli někomu funguje komunikace přes infra port s telefonom se softem od my-onetouch, staženej z internetu, mě nejde se připojit pomocí infraporu, jen jestli to někdo skoušel, nebo jestli je chyba v programu.

 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Roberto  |  28. 01. 2004 02:00

Mě to taky nejde. Měl jsem doma USB infrakabel MA-620, winXP a vždy se na par sekund ukazal, že je v dosahu ale jakekoliv spojení vždy selže.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Bob  |  22. 08. 2003 11:13

Zdravím všechny. Můžete se připojit přes WAP na Vašem Alcatelu (535) na adresu:   http://wap.my-onetouch.com/easy , tzn. klíčovou stránku Alcatelu??? Já teda ne. Háže mi to error. Je chyba u mě, nebo někde jinde? Jaká je Vaše zkušenost.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
petr  |  22. 08. 2003 11:36

Mas pravdu nejdeto, ale vypadáto na problém u nich protože se to načte, ale nepustí tě to dál, zkusto třeba večer až nebude tolik zatížená sít a hlavně mít nastaveno GPRS, jinak se nečapeš. Petr.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
olda  |  19. 08. 2003 09:34

Neví náhodou někdo kde se dá sehnat USB datový kabel na Alcatel 535?

Díky Olda

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
petr  |  20. 08. 2003 09:04

Datový kabel na OT 535, by měl být k sehnání tak do měsíce až dvou, dle vyjádření společnosti Alcatel CZ, nebo si ho objednat va Francii. Zatim smůla taky mě to štve, jinak jsem s telefonem spokojenej.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Stanley  |  07. 08. 2003 09:00

Opravuji - z MMS lze obrazek ulozit... ale porad slabota, kdyz pripoctu absenci JAVY, stopek, BT, emailoveho prohlizece... :( Otazka porad zustava: prisel nekdo na zpusob, jak dostat do OT535 obrazek jinak nez pomoci MMS?? TNX

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Dallas  |  12. 08. 2003 15:45

Me přes infrak jede všechno! In-fusio podporuje prej i java hry .Obrázky z komplu posílám jedine přes infra port, ukládám je i z MMSek, škoda jen že se zatím nedaj stáhnout In-fusio hry....jsou dost pekelný

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Beckham  |  13. 08. 2003 20:21

No, je to trošku jinak. Zjednodušeně řečeno: In-fusio podporuje In-fusio hry a Java podporuje Java hry, ale v podstatě se jedná o to stejné.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Stanley  |  06. 08. 2003 11:52

Dobrý den - v PO jsem si zakoupil u T-Mobile A OT535 a nyni po 2 denni zkusenosti mohu rici, ze mne zklamal! Neprisel jsem na zpusob, jak pretahnout do mobilu vlastni obrazky z notebooku! Pres infraport to dle infolinky alcatelu nejde!! Musi se zakoupit datovy kabel (jeste tusim neni na sklade) a nainstalovat vhodny program - dalsi problem: ten mi nejede na XP PROFESSIONAL... :(

Mate nekdo zkusenost, jak by se daly vlastni obrazky pretahnout do mobilu?? Pres infra to nejde (lze posilat jen SMS a zaznamy z diare), coz mne zarazilo, kdyz se telefon prodava jako multimedialni... Ani poslany obrazek z MMS se neda nastavit jako pozadi... 

Kalendar, displej a klavesnice jsou ale na vysoke urovni a jsem jinak s pristrojem spokojen! Za radu s posilanim obrazku a zvuku pres infra ci jinak... budu vdecny.

S pozdravem 

Stanley :) 

 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jirka  |  15. 08. 2003 11:34

Tak vám už ten mobil doma šlape? Tak to by chtělo nějaký pořádný popis + a - , na co se už přišlo. Doufám, že se brzy objeví megarecenze!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Beckham  |  17. 01. 2004 00:06

Neprisel jsem na zpusob, jak pretahnout do mobilu vlastni obrazky z notebooku! Pres infraport to dle infolinky alcatelu nejde!! Musi se zakoupit datovy kabel

Tady vydíš, jaké nesmysly  dokáže plodit Infolinka Alcatelu

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Marek Doležel  |  19. 01. 2004 16:29

Já si koupil OT 535 a přez multimedia editor od ALcatel jde do telefonu tahat  přez infra port:foto jpg,mp3,cokoliv kromě her.Takže pánové z Alcatelu jsou debilní chlapci.Jedině co mě nejde je se korektně připojit na GPRS Eurotel ifra port se pořád sám odpojuje.Jestli máte s tímto zkušenosti dejte vědět.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Pratonda  |  01. 08. 2003 20:59

Ode dneska je vystavený ve značkových prodejnáchT-Mobile jako tip měsíce srpen. Takže si ho můžete vyzkoušet. Twist sada stojí 5999Kč, volně je za 6999Kč, dotovaný 1999Kč a Twist Mobil Extra 4899Kč. Takže pokud máte Twist kartu aktivovanou víc než dva roky tak není co řešit - za 4899Kč - paráda

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Beckham  |  01. 08. 2003 19:21

Dneska jsem si s Alcatelem 535 hrál asi hodinu. Už se na mě v prodejně T-Mobile divně dívali.

Musím říct, že to podsvícení klávesnice (bílomodré) je fakt luxusní. Neví někdo jak je to s kabelem USB, který by měl jít používat s tímto Alcatelem??? Alcatel 535 nemá na kabel žádný viditelný konektor, a Alcatel 735 ma na zadní části krytku (obdobnou jako na OT 715), přes kterou se kabel připojuje. Takže nevím. Neví o tom někdo něco bližšího??

Už ho někdo máte?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Vinkler  |  01. 08. 2003 19:49

Ty už jsi někde Alcatel 735 viděl nebo dokonce měl v ruce?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Pratonda  |  01. 08. 2003 20:39

Na fotkách Alcatelu OT 735 nějaká krytka je, na Alcatelu OT 535 není. Vypadá to, že kabel půjde  u 535 připojit až po otevření zadního krytu a u 735 to asi půjde tak jak říká Beckham - tedy stejně jako u OT 715.

Na českých stránkách Alcatelu se už OT 535 objevil - stáhnutí softwaru zatím nefunguje, ale píše se tam, že USB kabel bude dokoupitelný v příslušenství. Jedna věta tam je i o synchronizaci kalendáře a adresáře s PC přes sériový kabel. Takže jsem z toho dost zmatený.

Doufám, že k Alcatelu OT 735 bude součástí balení i USB kabel + CD  

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
COLT  |  01. 08. 2003 16:09

mam 715 a dost by mi vadilo že bych neviděl na 535 že byl nějaký ztracený hovor, ale chce to vyzkoušet asi to takový problém nebude neb se stejně na mobil koukáš když od někud přijdeš, vypadá dobře uvidíme jestli nebude vrzat (715 ani nepípne) a jestli je něco nového co by upoutalo

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
MIHALS  |  29. 07. 2003 22:04

Jo,taky by me zajimalo,esli se da sehnat nejaka hra a hlavne nacpat do tydlifonu.mam 715ku a ta to podporuje...nevi nekdo?nikde sem nenasel ani zminku

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Beckham  |  30. 07. 2003 20:00

Ani zmínku jsi nenašel proto, že Alcatel OT 715 rozhodně nepodporuje IN-Fusio. V tomto mobilu je sice "paměť pro hry", ale ta je určená pro síťovou hru Botwar - dají se zde ukládat nějací roboti apod.

Systém In-Fusio podporují zatím Alcately OT 526, OT 531, OT 535 a OT 735, a pokud vím, tak se u nás zatím neprodává ani jeden z nich. 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
MIHALS  |  25. 07. 2003 19:28

Na 715ku jsme vazeni a mili cekali pres pul roku! nebo dokonce dyyyyyyl ???? Ale spokojenost je na miste...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
hovnajs  |  17. 07. 2003 23:48

ccc ba ne dělám si reglaci

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Tomáš Kulda  |  14. 07. 2003 19:35

Mám Alcatel 303 a k němu se dodává pouze nabíječka "stojan". Zajímalo by mě, jestli se k modelu 535 respektive 735 bude dodávat stejná nabíječka, nebo normální "cestovní", jako ke všem ostatním značkám. Hovory při nabíjení ve "stojanu" jsou hlavní nevýhodou Alcatelu. Jinak je to fajn značka a přemýšlím o inovaci

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
jednorozec.cz  |  15. 07. 2003 13:59

Člověče, kde žiješ cestovní nabíječka už je minimálně od modelu OT511

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Petrvvv  |  12. 07. 2003 21:54

vrátil jsem se z Maďarska a tam tamní Westel prodával  Alcatel 715 za 18000 forintů - v přepočtu asi 2000 Kč - ta cena byla včetně SIM a počátečního kreditu. Podíval jsem se do ceníků v CR a cena neklesla 5500 Kč což je dost velký rozdíl. Nechcete někdo ty mobily začít vozit z maďarska ???

PS: ještě prodávali v sadě SE T300 s foťákem v přepočtu za 3100 Kč - což je taky dobrý ale tam 715 se mi fakt líbila.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
hajken  |  13. 07. 2003 21:45

prosim kontaktuj mne ohledne toho madarska.

dik hajken

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Beckham  |  11. 07. 2003 19:57

Osobně jsem velmi rád, že Alcatel nemá takové jméno jako např.: Nokia, a podobné drahé sračky. Alcatel mi přesně vyhovuje, protože nabízí v poslední době výborné a kvalitní telefony s špičkovým ovládáním za nízký peníz.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Mirek  |  12. 07. 2003 15:55

Souhlas: Alcatel je nejlepší

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Maňas  |  18. 07. 2003 15:38

PROTOŽE TELEFONY OPRAVUJI, NEMOHU S TÍMTO NÁZOREM SOUHLASIT, NOKIA MÁ NĚKOLIKANÁSOBNĚ VĚTŠÍ PRODEJ  A  ALCATEL ZASE PORUCHOVOST. POKUD BY SE TO NETÝKALO NOVÝCH  MODELŮ, BYLO BY JEN DOBŘE.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Mirek  |  22. 07. 2003 19:48

A kolik už jste pane opravář opravoval Alcatelů 715 ??? Nebo 512 ???

Byla řeč o tom, že Alcatel vyrábí v poslední době kvalitní telefony.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Beckham  |  17. 01. 2004 00:00

No ty jsi fakt Maňas - Nokia má poruchovost přes 30%, Alcatel kolem 17% (a to díky větší poruchovosti ALC 501-701 a ALC 30x - Alcately 331, 332, 512, 525, 715, 535, 735 jsou jen minimálně poruchové), ale ve vaší prodejně...bla, bla...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Lee Vee  |  11. 07. 2003 15:32

Možná to nevíte,ale Al¨catel 535 bude v čr jako první Exkluzivně prodávat T-mobile ještě tento měsíc!! A to s velkou pravděpodobností v SADĚ. (mimo jiné).

Lee.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Johny  |  30. 07. 2003 11:58

Můžu vědět, odkud máte tuhle informaci a jak moc je důvěryhodná? Dík.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Beckham  |  30. 07. 2003 19:53

Důvěryhodná informace to asi moc nebude, když už tento měsíc je u konce.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Petr  |  31. 07. 2003 06:09

OT 535 je v distribuci u T-mobile od 30.7.2003, takže dneska i ho mužeš už v prodejnách T-mobile koupit, pokud ho tam budou mít, cena v sadě je 5 999,-Kč s DPH. Takže já si do prodejny nejdříve drnknu a pak ho hned vyměním, protože mi OT 501 už dejchá z posledního, není se čemu divit, když běhá už 2,5 roku. Tak uvidíme jak bude běhat novej kůň.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jan Novak  |  11. 07. 2003 10:46

Pokud ma baterky zase zvenku jako A501, tak je to nanic - protoze jednak baterka skripe, dostava se pod nic spina (tj telefon se necekane vypina, kvuli kontaktum) - a vubec ... jestli se i novejsi Alcately vypinaji jako 501/511 tak potes (hned nekricte: mi se nevypina, protoze 3 z 6 alcatelu co znam tyhle problem maji)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
redwasp  |  12. 07. 2003 12:19

Ano, 501 maji ten problem skoro vsechny, ale ted co mam 715 uz asi pul roku, tak je to uplne o necem jinem. Baterka drzi velmi pevne a tesne prileha, rozhodne nevrze ani nijak nehybe. Telefon se mi ani jednou sam nevypnul. Nevypinam jej na noc, myslim ze naposled byl vypnuty (=restart) kdyz jsem pred mesicem a pul letel v letadle. Od te doby je bez problemu online.

Oproti 501 je to fakt uplne o necem jinem, ta se mi po roce vypinala i nekolikrat denne. Nakonec ji v ramci zaruky vymenili zakladni desku a pak uz to bylo dobry, ale na jak dlouho...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Beckham  |  16. 01. 2004 23:54

Tak tedy: "MI SE NEVYPÍÍÍNÁÁÁÁ!!!!"

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Tank destroyer Wolverine  |  10. 07. 2003 20:10

Hmm,ale po zkušenostech s OT 511...Never more!!!Radši zvostanu u Königtigera šuplíkovitého! V budoucnu bych ale bral P-600 nebo T-610. No po Vánocích,proč ne???

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Beckham  |  25. 07. 2003 20:09

Víš co? Dobře tik tak

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Lady in Dark  |  10. 07. 2003 20:06

Fůj, že se nestydíte konzumáci. Koupím si ho jako přechodnej model. Já nevěděla že už i chlapi dbají na módní trendy  Pro vás by bylo ideální Xelibri-to je tak nechutně konzumní telefon,až hamba mluvit. Životnost 12 měsíců . Jojo,chytrá žena si ví rady- já už dva roky používám Siemens M-35 a jsem s ním velice spokojená.Necítím potřebu pořád měnit telefony.Jako vy,konzumní chlapáci. Čiao P.S:(Jo, a nejsu žádná socka, novej telefonek si můžu klidně dovolit -ale já nechci,mou Em třicepěťu mi aspoň nikdo nebude krást a MMS,Java hry,BT a podobný kravinky nepotřebuju!!!)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
redwasp  |  10. 07. 2003 23:17

obvykle si sexisticke invektivy odpoustim, ale ty ses fakt krava... Predpokladam ze ted doma sedis ve zvonovych kalhotach a mas na sobe PVC zupan. V sedesatych letech to bylo docela moderni. Vy mate hadry a kaderniky, my mobily a fotbal. Respektujte to.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
MIHALS  |  25. 07. 2003 19:33

Asi neuhodnu,jakou barvu vlasu jsi mela,ale jakou mas ted,to vim na 100 procent 

Ze by peroxid?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zelych  |  07. 08. 2003 18:02

 Dobrý chlapy, dost dobře ste jí to nanadali, štěkně jedný vodbarveny!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Beckham  |  16. 01. 2004 23:51

WOW Ale správná nezavislačka musí mít Nokii 3310, to nevíš? Siemens M35 je pro diskofily :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
hajken  |  10. 07. 2003 17:30

(Příspěvek zrušen. Redakce)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
PetrJ  |  10. 07. 2003 15:28

Bože to je hrůza  zase stříbrná klávesnice. Budu se už muset naučit psát po paměti. Asi už nikdy čitelná klávesnice nebude vyrobena!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
SaTaN8210  |  10. 07. 2003 18:09

Kdy si byl naposledy u ocniho ?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
SaTaN8210  |  10. 07. 2003 20:02

A kdy sis naposledy vzal jinej nick? ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
SaTaN8312  |  11. 07. 2003 06:25

a kdy tobe provider konecne odstrihne pripojeni k netu?

SATANE, VRAT SE DO PEKLA!!!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
tybado  |  10. 07. 2003 18:50

U SE T300 mě to taky štve. Když se zapne světle zelené posvětlení na stříbrné klávesy moc toho na světle vidět neni.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Beckham  |  25. 07. 2003 20:03

jenomže u alcatelu 535/735 je naštěstí vždy podsvíceno celé tlačítko - ne jen písmenka a čísla. (bílou barvou)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Petr  |  10. 07. 2003 10:05

Mám skoro, už tři roky OT 501 a potřebuji ji vyměni za novější, ale OT7 15 mi nějak nedopadla a OT 535 by byla docela dobrej přechodný  model něž se na podzim objevý OT 735, tak do ní asi pujdu. Držím už pět let zančku a nemohu si stěžovat, jen kdyby novinky šli rychlejc na náš trh.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
mdkill  |  10. 07. 2003 12:03

To je jasne proc jdou novinky od ostatnich vyrobcu na trh pomalu. Protoze vylepsuji skoro "dokonale". Kdežto Nokia vali jeden šunt za druhym za šilene ceny. A blahovi jedinci jim to baští. Přece nezustanou u staršiho modelu, když je na světě opět nějaka novinka s přehranyn firmwarem za dvojnasobek.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
DreamFacE.net  |  10. 07. 2003 16:31

moje rec +;o]

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Ja  |  10. 07. 2003 09:47

mnoo trick s dojima hodinama (casem) umi uz muj SONY CMD-J6 takze taky nic prulomoveho i kdyz v podani alcatelu

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
redwasp  |  10. 07. 2003 11:06

ono to neni nic prulomovyho ani u Alcatelu, umela to uz 501 a myslim i 301/2/3, Umi to samozrejme i 50x a 715...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Roman  |  10. 07. 2003 15:37

301/2/3 to neumi ani nahodou.Mel jsem ho.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
redwasp  |  10. 07. 2003 23:12

omlouvam se, tu jsem nemel, vim jenom ze mela stejne hodiny jako 501/701 tak jsem si myslel ze to umela taky. No ale nic to nemeni na tom ze to Alcately umi uz tak 3 roky...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Menhir  |  10. 07. 2003 09:06

"Mistr prevleku"

Ten odstavec ma zrejme rici , ze se na mobilu daji pouzivat "skiny" (Atmosfera), a ze se odlisim od kamarada? a co kdyz mam kamaradku?

 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
astray  |  10. 07. 2003 10:05

Od kamaradky se odlisovat nemusis. Tam uz rozdily jsou...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
AnDeL159  |  10. 07. 2003 15:02

..no a jestli se nelisis, tak ti mobil nepomuze

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jeruzalem  |  10. 07. 2003 08:55

Tak stim bezte do prdele!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Marek Turoň  |  10. 07. 2003 09:56

To není přesné, textovky jsou vyřešeny stejně jako u modelu OT715. Tzn. musíte je ručně přesunout do archívu, kde na ně čeká více než sto pozic. Osobně se mi to řešení zamlouvá, neboť to uživatele nutí mít v telefonu pořádek. Neskladuje tak každou textovku, ale pouze ty důležité.

M.T.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Petr Mrázek  |  10. 07. 2003 10:16

Také myslím, že toto je dobrá vlastnost, hlavně při srovnání s 501. Tento typ používám jako druhý telefon a protože se na této "pozici" střídá ještě s J6 (nejč.), vůbec se mi nelíbí, že všechny SMS cpe automaticky do paměti telefonu. Kdo má 501 jako jeden/hlavní telefon, asi mu to nevadí, ale z mého pohledu je to bezohlednost

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jerry  |  10. 07. 2003 11:56

Jo, to by se mi hodilo. Mam ted ve phonu asi 300SMS a uz se "tesim" jak to budu tridit (nektere totiz potrebuju )

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jirka  |  10. 07. 2003 15:06

Tak to je good! Už jsem myslel, že kvůli tomu budu muset stále držet můj oblíbený, ale už přece jen starý A501. No vypadá ten krasavec náramně, už se těším na jeho vybavenějšího brášku A735!!!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Petr  |  12. 07. 2003 00:01

V tom pripade skromne navrhuji upravit prislusny zaznam v databazi mobilu. Mne se reseni pameti na SMS v OT 715 (a tedy i v OT 535) osvedcilo stejne jako vam.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Beckham  |  16. 01. 2004 23:45

Těch SMSek se tam vejde přesně 200

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Tib  |  10. 07. 2003 08:44

člověk by si myslel, že když klikne na obrázek mobilu v textu, že se otevře další okno s detailnějším obrázkem, ale překvapivě tomu tak není (otevře se v novém okně ten stejný obrázek, stejné velikosti, rozlišení). může mi někdo vysvětlit, proč tomu tak je?
postamble();

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Arrow79  |  10. 07. 2003 08:36

Preco pri otvoreni fotiek sa mi v novom okne otvori iba obrazok velkosti nahladu?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Petr Broža  |  10. 07. 2003 09:41

Opravíme, stala se chyba.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Pechu  |  10. 07. 2003 08:33

Za ty peníze je to bomba. Kolik by stála asi Nokie s takovým vybavením?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
SaTaN8210  |  10. 07. 2003 10:06

Nokia nema potrebu svoje telefony prodavat pod cenou - a vo vo vo tom to je ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
redwasp  |  10. 07. 2003 10:40

No vidis, ja zase nemam potrebu kupovat predrazeny telefony...

Mobil s sebou beru prakticky kamkoliv a zaziva se mnou dost neprijemne situace (extremni zima, dest, narazy) a taky jsem zvykly mobil obcas nekde nechat bez dozoru (treba u vody). Je dost rozdil jestli se takhle chovam k mobilu za 6tisic nebo za 15 tisic (coz tak tipuju by stala podobna Nokia). Az tu tvou slavnou nokii nekde utopis nebo ti ji nekdo slohne, tak jako se to stava tak 1x rocne me, pochopis proc.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
SaTaN8210  |  10. 07. 2003 12:27

Musim vas zklamat, nekoupu se v zahnilych rybnicich ani nejezdim v MHD, takze sance, ze mi nekdo moji slavnou Nokii slohne je takrka miziva. Za celou dobu co mam mobil, jsem ani jeden neztratil, to same plati i treba o klicich od bytu ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
tomket  |  10. 07. 2003 13:42

SaTaNe,
víc než u zahnilých rybníků se mobily ztrácej v aquaparcích a neříkej mi, že máš doma bazén xx krát yy metrů, v kterém by sis opravdu pořádně zaplaval. Já si tam s sebou beru starého Erika A1018.
A co se dopravy týče, ségře se jednou stalo, že šla k autu, plný ruce, potřebovala odemknout dveře a mobil dala - kam asi - na střechu, aby si uvolnila jednu ruku. Věci dala dovnitř, ale na mobil si nevzpoměla. Samozřejmě, nemusím snad dodávat, že v první zatáčce kamsi odlít. Bejt to něco drahého a atraktivního, což je pravidlem i u té nejlevnější Nokie, tak to docela nas..e.
Mně zas jednou ukradli bágl na festivalu (ale mobil tam nebyl, i když přemýšlel jsem předtím, jestli ho nevyndat z kapsy, páč komu bych v noci volal).
Nebo někdy jdeš někam pozdě, tak vyběhneš z auta, ale věci tam necháš a zrovna napotvoru ... právě v autě ti hrozí krádež víc než v MHD - tam se tomu dá zabránit opatrností. Ale v autě abys radši neměl ani rádio, i tak, než se o tom ti parchanti přesvědčí, tak ti aspoň rozbijí okénko.

Zkrátka, krádež nebo ztráta ti hrozí všude, pokud nejsi rentiér, který nikam nemusí a je furt doma. Ale hlavně že máš poslední slovo a musíš na vše odpovědět, i když je to úplná kravina, že.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
SaTaN8210  |  10. 07. 2003 15:35

Kdybych si mel kupovat veci podle toho, ze je nekde muzu ztratit/zalozit/nekdo mi je sebrat, tak bych skoncil jako Diogenes v sudu - kde nic neni, tam se ani nic prihodit nemuze ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
tomket  |  10. 07. 2003 16:10

Kdybych si mel kupovat veci BEZ OHLEDU na to, ze je nekde muzu ztratit/zalozit/nekdo mi je sebrat, tak bych furt na ne daval podvedome bacha a treba na akci bych si to vubec neuzil, anebo bych si je s sebou nikam nebral, ale na co bych je pak mel.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
altos  |  10. 07. 2003 19:10

zkus si taky někdy kupovat věci podle toho, kolik stojí peněz a kolik stojí u konkurence. Z tohoto srovnání prostě Nokia vždycky vyjde jako poražená. Ale netvrdím, že se to nemůže změnit. Do té doby než se tak stane, jsou tvoje argumenty trochu mimo.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
redwasp  |  10. 07. 2003 23:09

ano, je to proste rozdil v zivotnim stylu. Ja v roce tak 2 tydny lyzuju a mobil je pritom vystavovan teplotam nekdy az pod -20C. Taky jezdim celorocne na kole, v zime stejna situace, mozna jeste horsi protoze na kole mobil neni vubec chraneny. Obcas promrzne, obcas zmokne (zvlhne). A to nemluvim o padech Priblizne 1x tydne chodim plavat a mobil nechavam v satne. Tam se krade jak svina a jenom se divim ze me to jeste nepotkalo. Proste zivotnost mobilu je u me +- 1 rok, a to zcela nezavisle na znacce. Kdyz me ho do roka neukradnou, tak uz je vetsinou dorasovany tak, ze se ho radeji zbavim a koupim si novy. Opakuji ze to nezavisi na znacce, uz jsem mel 1x philips, 2x ericcson, 1xsiemens, ted podruhe alcatel. Ano Satane, Nokia tam chybi, jenze u Nokie si ja proste v me cenove relaci vybrat nedokazu. Z nokii bych si koupil leda az neco zalozene na Symbianu, coz jsou skutecne dobre telefony. ale tady se pohybujeme ve zcela jine cenove relaci... Nastroje typu oblibena N6310i jsou sice dobre, ale jine znacky nabizeji to stejne a nekdy i vice za daleko mensi peniz.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Alkáč  |  10. 07. 2003 14:36

SaTaN8210 je kokot, který tu akorát pořád prudí a obhajuje až celkem nesmyslně značku Nokia. Jdi už se vycpat !

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
SaTaN8210  |  10. 07. 2003 15:36

Zajimave sdeleni argumentace, zkuste vice nadavek a treba nejakou vyraznejsi barvu ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Kubislav  |  17. 07. 2003 14:07

Ok, satane, nechci se vas dotknout, jste fakt jako borec, ale co se takhle bavit o Alcatelu,kterej je tu recenzovanej? co furt Nokie, doprdele?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
rocky_krysa  |  10. 07. 2003 08:28

Mam OT 501 a jak jsem zjistil, ani 535 nebude pro mne pouzitelna. Nechapu, jak muzou dat na trh mobil, ktery nezobrazi ikonku nove udalosti, pokud je nastaven setric. Pokud se clovek od mobilu vzdali, porad bude muset lezt do menu, aby to zjistil ? U 501 je aspon udalost zobrazena ikonkou, ale co se tyce zprav z diare, je to katastrofa, zprava vam zapiska, ale pokud nejste zrovna u mobilu, nevite nic, protoze se vam zprava nijak na display neindikuje. Proc nemuze svitit nejaka ikonka, anebo proc nemuze text zpravy z diare byt zobrazeny do doby, nez jej treba potvrdite. Alcately mam celkem rad, ale tyhlety nelogicnosti mne rozciluji. 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
redwasp  |  10. 07. 2003 10:29

No, ja jsem presel z 501 na 715 a jsem maximlane spokojeny. Jestli tenhle telefon pokracuje v nastolenem trendu, tak je to horky favorit na obmenu Seznam i kalendar v 715 je daleko pouzitelnejsi nez v 501, predevsim dokonale funguje synchronizace... Na mobilmanii maji jeste testovaci vzorek, predpokladam ze tak zasadni vec jako udalosti se zobrazovat nakonec bude, alcately se sice obcas nelogicky chovaji, ale tohle snad ne...

Co mi ale na tom telefonu zasadne chybi je bluetooth. Doufam ze snad v 735 by se mohl podarit...

Taky by me zajimalo jak ve skutecnosti funguje ten soft k telefonu, napriklad k 715 je dost nestabilni a pod XP je problem ho rozjet. Nehlede na dost nemozne ovladani. Je to napsany v nejakym grafickym UI tusim od Macromedie (nemuzu si ted vzpomenout) a vecne to pada...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Ladin  |  10. 07. 2003 12:23

Kalendář v 715 použitelnější než v 501? Co tam pak muselo být? Neříkám že je špatný, ale v manuálu je o ovládání diáře tak akorát to, na co člověk sám přijde. Mám alcatel po dlouhé době (předtím siemensy, ericsson) a nějak jsem kalendář nepochopil (tedy hlavně nastavování alarmů). Asi jsem lama. Naštěstí mám AOT715 hlavně jako modem a k ničemu jinému. Není někde nějaký lepší popis funkcí 715?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Denis  |  10. 07. 2003 20:42

Já mám asi přes měsíc T68 a co se týče kalendáře si vůbec nestěžuji, kapacita ohromná, čeština funguje taky, synchronizace s outlookem bez problémů a s bluetooth to už je vůbec nádhera. Kvůli tomu jsem oželel i 4tis. barev a vyplatilo se.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Petr  |  11. 07. 2003 23:53

Ty vis, jak rozjet komunikaci OT 715 s Win XP? Ja sem na to zatim neprisel, protoze nehodlam furt cist tu hlasku ve smyslu "Chyba napajeni. Vypnete pocitac." A kdyz telefon neodpojim z portu, komp se fakt sam vypne

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zelych  |  07. 08. 2003 17:29

Měl bych dotaz ohledně připojení OT 715 k PC, uvažuju o tom že bych si ho pořídil jako modem k DATANONSTOPu, kvuli rychlosti, ale mam obavy z toho dodávaného softu, opravdu to je tak hrozné?

 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
ladin  |  10. 07. 2003 07:36

Tak to jsem zvedav na tu cenu, jestli bude opravdu do sesti tacu a pak jsem zvedav za kolik se bude prodavat 715.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Comm  |  10. 07. 2003 07:17

Strasne se mi libi podklad pod mobilem - hlavne zvolena barva. Lepsi nez klasicka bila...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Marek Turoň  |  10. 07. 2003 10:00

Dekujem :)

M.T.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
DreamFacE.net  |  10. 07. 2003 05:51

designove vychytany, funkcne nadity, paradni displej, vyborna cena... co vic si prat? nokii? dekuji, ani zadarmo +;o ]

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Policak  |  10. 07. 2003 09:43

Hm, promluvil znalec. A on uz ti nekdo nejakej mobil zadarmo nabid, ze vis, jak bys reagoval?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor