Alcatel OT 535: francouzský šarm za dva tisíce! (test)

Alcatel OT 535 je označován za jeden z nejlepších Alcatelů současnosti. To vše díky povedenému designu, odolné konstrukci, barevnému displeji, kvalitní klávesnici, jednoduchému ovládání a příjemné ceně.

Míjím nablýskanou výlohu T-Mobilu. Nedá mi to, zastavím se a chvíli si prohlížím vystavené kousky. Cedulka s nápisem novinka upozorňuje na Alcatel OT 535. Velký barevný displej, odolné tělo a příjemná cena posouvají Alcatel zase kousek výš. Já to vím, většina mobilních nadšenců stejně tak. Ve chvíli, kdy se otáčím k odchodu, se za mnou ozve hlas: „Podívej na ten nový Alcatel, docela síla, že?“

Dříve než stihnu zareagovat, druhý hlas odpoví: „To jo, dost se o něm psalo. Prý je to v současné době nejlepší Alcatel. Těžko říct, chtělo by to vyzkoušet.“ Pravou rukou přitisknu k tělu koženou tašku. V jejich útrobách se hřeje předmět hovoru - nový Alcatel OT 535. V duchu si opakuji větu: „Prý je to zatím nejlepší Alcatel“. Uvidíme, co nejlepší Alcatel umí.

     

Hvězdička CeBITU

O Alcatelu OT 535 jsme na stránkách MobilManie hovořili již několikrát. První výraznější zmínka o novince zazněla v březnu letošního roku v souvislosti s její účastí na veletrhu CeBIT. Prvotní dojmy z nového Francouze byly pozitivní, proto jsme se těšili, až se dostane do redakce k regulérnímu testu. Již na CeBITU se totiž ukázalo, že Alcatel hodlá sérií nových mobilních telefonů pořádně zatopit konkurenci, čehož je OT 535 nejlepším důkazem.

Poznámka: Alcatel nabízí ještě model 735, který má navíc integrovaný foťák.

Mobil je od začátku prezentován jako multimediální telefon poskytující mnoho zábavy společně se základními manažerskými funkcemi, to vše navíc zabaleno v pestrobarevném kabátě. Alcatel OT 535 směřuje do segmentu mladých lidí, kteří nechtějí nosit v kapse konzervativní telefon, cítí se být individualitami a chtějí se lišit. V tom jim má být Alcatel OT 535 nápomocen. Silnou zbraní novinky je také příjemná cena.

   

Od pohledu sympaťák

Sto lidí, sto chutí, říká se, což u mobilního telefonu platí dvojnásob. Já jsem se s OT 535 skamarádil poměrně brzy, a to po všech stánkách. Design telefonu mně sice dech nevyrazil, rozhodně bych ho ale označil za povedený (na druhé straně jsem se setkal s lidmi, kteří zastávali názor zcela opačný). Telefon se svažuje do mírného klínu. Horní, širší část ovládl rozměrný displej, dolní, užší část zabírá klávesnice.

Pokud se vám vzhled telefonu zamlouvá a začnete se pídit po tom, zda ho lze nějak barevně stylizovat, vězte, že výměnné kryty se nekonají. Alcatel nicméně uvedl do prodeje tři barevné kombinace – steel blue, spark red a carbon grey tak, aby bylo z čeho vybírat. Barevné odlišení se bohužel (nebo bohudík)  děje pouze obměnou dvou barevných ploch. Ta větší se nachází pod klávesnicí, respektive tvoří celou dolní část telefonu, menší barevnou plochu najdete nad displejem.

   

   

Tělo jako z ocele

Vrchní část kostry, jež zasahuje do bočních lemů, je vyrobena ze slitiny lehkých kovů, což přispívá k celkové odolnosti. Pevný kryt baterie, který lze po stisknutí tlačítka lehce vysunout a stejně lehce zasunout, není zdrojem nepříjemných pazvuků. Absence výměnných krytů v kombinaci s kvalitními plasty způsobuje, že mobil snese i hrubší zacházení. Na vrzání přitom můžete klidně zapomenout.

Kdo nosí rád mobil na krku, ocení jistě poutko pro připevnění šňůrky. Alcatel se rozhodl neexperimentovat a umístil poutko přesně tam, kde jsme na něho zvyklí – tedy na horní část telefonu. Šňůrka nebyla součástí standardního balení.

   

   

Témata článku: Alcatel, , , Trapas, Čarodějnice, F +, Witch, Mladá generace, Tis, Tisíc, Test, Carbon Grey, První úroveň, Francouz, Dobrá rada, Krátká procházka