Alcatel v Barceloně předvedl diodový úlet. Chcete mobil se svítícími zády? [MWC]

  • Alcatel totálně přepracoval svůj Brand Image
  • Cílovou skupinou jsou mladí lidé a teenageři
  • Telefony přinášejí do nižší cenové relace zajímavé přídavky - blikající kryt a snímač otisků prstů

Alcatel v Barceloně předvedl radikální změnu image.  Soustředí se zejména na teenagery, novým sloganem je enjoy.now, v grafice se objevují mladí lidé, barevné koláže, důraz na aktivní styl a hudbu. Alcatel také představil tři cenově dostupné Androidy. Každý v něčem vybočuje...

Diody!

Pokud z doposud představených smartphonů na MWC něco vyčnívá, pak je to nový Alcatel A5 LED, telefon s blikajícím zadním krytem. Ten je napevno součástí telefonu a dokáže se rozblikat při příchozích notifikacích nebo při přehrávání hudby. Funkce Color Catcher pak umí po vyfocení vybrat dva odstíny, do nichž se přebarví systémové schéma i blikání diod na zadní straně. A pokud si nevyberete s různých předpřipravených vzorků, můžete si barvy „naklikat“ sami.

Mimo blikání diod nabídne telefon slušný 5,2" HD displej či osmijádrový procesor, 2GB RAM a podporu 4G. 8Mpix fotoaparátu pomáhá Dual Tone LED dioda, 5Mpix selfie kamerka má také své vlastní přisvětlení. Cena A5 LED je stanovena na 149 dolarů (v ČR se bude pohybovat zhruba okolo 5 299 Kč)

...a trochu nudný zbytek

Nejníže postavený Alcatel U5 je prý nejdostupnější 4G smartphone s 5" displejem, čemuž se přizpůsobila výbava. Dojem kazí hrubší rastr displeje (rozlišení 854 × 480 pix), Android 6.0 neběhá příliš plynule a fotoaparát nemá autofocus. Kombinace čtyřjádrového MediaTeku (1,1 GHz), 1 GB RAM a 8 GB úložiště zkrátka nezvládne zázraky. Ani baterie o kapacitě 2 050 mAh není příliš světoborná. Telefon bych doporučil pouze velmi nenáročným uživatelům. Těm se bude líbit koncová cena 99 EUR (v přepočtu cca 2 700 Kč).

Mezi nejvýraznější vlastnost Alacatelu A3 patří snímač otisků prstů na zadní straně. Ten v cenové relaci do čtyř tisíc korun moc často nevídáme. Již na první pohled si všímáme kvalitnějšího 5" IPS displeje s HD rozlišením a vyšším maximálním jasem. Telefon má příjemně zahnuté rohy, dobře padne do ruky a mohl by potěšit i ty, kteří si rádi pořizují selfie. Snímkům, které pořídíte přední kamerkou, můžete měnit barevné spektrum a tvořit tak jakási „umělecká selfie“.

Telefon běží na 1,25GHz čtyřjádru a 1,5GB RAM. Prostředí je výrazně svižnější, než u U5, a jedná se opět o Android 6.0 Marshmallow. Telefon má plastové tělo a na stánku jsme jej objevili ve dvou základních variantách - v černé a bílé. Důraz je opět kladen na cenu, která se má pohybovat okolo 149 EUR (u nás zhruba 3 990 Kč).

Windows dostává další šanci

Čtvrtou novinkou je tablet s Windows 10, Alcatel Plus12. Jedná se o „2-in-1“ s 11,6" Full HD Always On displejem. Na jeho těle bočních hranách najdeme microUSB, USB-C i čtečku otisků prstů. Stereoreproduktory jsou umístěny na spodní straně, v jejímž prostředku je i konektor pro připojení ke QWERTY klávesnici. Pokud tablet nepoužíváte, můžete jej „složit“ displejem ke klávesnici.

Plus 12 pohání Intel Celeron N3350, za zmínku dále stojí podpora LTE, tří pracovních režimů, dvou kamerek pro skupinové konferenční hovory nebo psaní dotykovým perem po displeji. Zařízení se na trhu začne objevovat od července, a to za 499 EUR (cca 13 500 Kč).

Alcatel dále oznámil dostupnost Windows 10 smartphonu Idol 4 Pro v Evropě. Očekávat jej můžeme v období od července do září. Cena byla stanovena na 599 EUR (16 200 Kč).

Diskuze (9) Další článek: Podívejte se na všechny barvy nových smartphonů Huawei P10 a P10 Plus [galerie]

Témata článku: Alcatel, , , , , , , , , , Alcatel A5 LED, Alcatel U5 HD, ALAC, Úlet, Konferenční hovor, Nenáročný uživatel, Systémové schéma, Bar, Mladí lidé, MOBI, Vyfocení, Mobil, Enjoy, Pře, Koncová cena,