Alcatel žije: dvě novinky na našem trhu

Vzpomínáte na Alcatel? Už o něm dlouho nebylo slyšet, ale mobily s touto značkou se stále vyrábějí. Na našem trhu jsme přivítali dva nové modely. Jsou originální a velmi, velmi levné. Vyberte si – vysouvák nebo véčko?

Značka Alcatel je u nás poměrně známá. Přístroje One Touch Easy a podobné kdysi obstojně konkurovali i takové hvězdě, jako byla Nokia 5110. Jenomže Alcatel s výrobou mobilů skončil a svou značku prodal čínské společnosti TCL. A tak mobily Alcatel zmizely v roce 2004 z našeho trhu. Nové modely sice nadále ve výrobnách TCL vznikají, ale bez českého zastoupení se k nám dostane jen hrstka z nich. Velmi očekávaného modelu OT S853 se už nedočkáme, ale můžeme přivítat dvě nové levné stylovky:

Alcatel OT E260: nejlevnější vysouvák na trhu

Alcatel bude útočit hlavně cenou a v případě modelu E260 si vybral vhodný segment vysouvacích mobilů. Ty jsou stále oblíbenější, ale většinou se jedná o dražší telefony. Za nový Alcatel přitom zaplatíte jen dva tisíce. Odpovídá tomu samozřejmě výbava – 16hlasé polyfonní vyzvánění, vibrace, pasivní displej s podporou čtyř tisíc barev a rozlišením jen 102 × 80 bodů a GPRS třídy 8. Nic zvláštního nečekejte. Vše je ale úhledně zabaleno do přístroje s rozměry 87 × 45 × 26 mm a hmotností 90 g. Design se povedl a působí velmi originálně.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Alcatel OT E260

Mezi funkcemi najdeme wapový prohlížeč, telefonní seznam pro 250 čísel, paměť pro stejný počet textových zpráv, jednoduchý kalendář, budík, kalkulačku a dvě vestavěné hry. S Javou si telefon bohužel neporadí. Zajímavostí je slovník T9 pro prediktivní psaní zpráv, Alcatel tak opustil méně rozšířený Zi (stýskat se nám rozhodně nebude).

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Alcatel OT-E260 živě z letošního 3GSM kongresu 

Alcatel OT E259: s cenou dolů, níž a ještě kousek

Kdo chce ušetřit, ale preferuje véčkovou konstrukci, ten uvítá Alcatel E259. Také u tohoto telefonu musíme vyzdvihnout originální stylový design. Telefon má jen jeden displej, stejný jako u vysouvacího modelu – tedy pasivní s podporou čtyř tisíc barev a rozlišením 102 × 80 bodů. Také ostatní výbava a funkce jsou úplně stejné, jako u vysouvacího modelu E260. Pomalé GPRS lze využít jen pro wap, s MMS si telefon neporadí. Cílovou skupinu však více bude zajímat, že si mohou do telefonu uložit 250 čísel, stejný počet zpráv a že je na hovor upozorní 16hlasé melodie nebo vibrace.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Alcatel OT E259

Cena nového véčka od Alcatelu se pohybuje kolem 1800 Kč.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Alcatel OT E259 živě na letošním kongresu 3GSM 

Oba telefony už jsou v běžném prodeji. Distribuci pro český trh zajišťuje firma Setos, která telefony poskytuje koncovým prodejcům.

Tip: všechny novinky Alcatelu živě

Diskuze (16) Další článek: Sledujte dnešní tiskovou konferenci Vodafonu online

Témata článku: Alcatel, , Nov, Trh, Novinky, Výrobna