Aliph Jawbone 2: luxusní zabiják hluku

I do malého sluchátka se dá vložit velká elektronická magie, bezkonkurenční kvalita hovoru a k tomu pohledný kabátek.

Již v lednu loňského roku jsme vám představili sluchátko Jawbone, na které dnes navážeme novým inovovaným modelem. Novinka se o proti předchůdci zmenšila, ztratila na hmotnosti, přidala na exkluzivitě a vylepšila zvukovou stránku. Povrch je vytvořen z lehkých materiálů, které přidávají na exkluzivitě stejně jako kožená spona za ucho. Při prvním pohledu na Jawbone 2 nenarazíme na žádné tlačítko, ve skutečnosti tam ale jsou dvě senzorová. Jedno se stavovým indikátorem LED poslouží k přijetí či ukončení hovoru, druhé spustí funkci, kterou sám výrobce hrdě nazývá "noise assassin", volně přeloženo asi jako "vrah přebytečných zvuků". Díky technologii VAS sluchátko rozpozná frekvenci vašeho hlasu a všechno ostatní vyhodnotí jako přebytečný hluk, který ke druhé straně neprojde. Nemusíte se bát, že technologie není spolehlivá, u předešlého modelu nesla název "Noise shield" a jsou na ni vidět léta testování. Původně se totiž jednalo o vojenskou technologii, která byla patentována v USA.

Klepněte pro větší obrázek
Horní graf znázorňuje časový průběh klasického hovoru, spodní graf znázorňuje hovor, kde je hlas ořezaný o nepotřebné zvuky z okolí

Pokud vám obroučka za uchem nebude sedět, v základním balení se nahází další tři velikosti, stejně tak jako čtyři různé rozměry "špuntů". Nabíjení je možno provést přes dodávaný USB kabel rovnou z počítače nebo pomocí magnetické nabíječky, tj. síťového adaptéru do kterého se sluchátko magneticky přichytí. Celkový dojem z příslušenství je velmi kladný, jeho ignorace přebytečných zvuků se bude hodit určitě všem, kteří cestují hlučnými ulicemi města, v dopravních prostředcích a nebo jen vykonávají hlučnou činnost. Sluchátko je k dispozici ve třech barevných variantách (zlatá, stříbrná, černá) za cenu 130 USD, což je po přepočtu zhruba 2050,- Kč. Bohužel, toto bluetooth handsfree se u nás neprodává, zakoupit je však můžete on-line přímo od výrobce.

Klepněte pro větší obrázek  Klepněte pro větší obrázek  Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek  Klepněte pro větší obrázek  Klepněte pro větší obrázek

Jak zabít ruchy

 

 

 

Diskuze (11) Další článek: Mobilking v Polsku kraluje virtuálům

Témata článku: , , Zabiják, Hluk, Lux, Ali, Luxusní