Amazon, Microsoft a Nokia prý zvažují koupi RIM

Znáte mobilní smartphony BlackBerry? Pak určitě znáte i jejich výrobce, kanadský RIM. Právě o této společnosti v poslední době prosakují na veřejnost zajímavé informace. Prý si na ni brousí zuby hned trojice silných hráčů: Amazon, Microsoft a Nokia.

Podle posledních zpráv by k velkému nákupu mohlo dojít již nadcházející léto. O dvojce Nokie s Microsoftem se proslýchá, že plánují společnou koupi, Amazon se o RIM zajímá sám. V prvním případě se jedná spíše o nápad, dle některých dokonce vtip, v druhém případě je situace serióznější. Amazon již zkoumá možnosti financování takto nákladného projektu, nabídka ale RIMu ještě nedorazila žádná.


RIMu možná zvoní hrana

Nutno také připomenout, že tržní podíl smartphonů od RIM v poslední době stále klesá a firma se v nastalé situaci plácá jako ryba na suchu. K možné restrukturalizaci celé firmy se tak přidává ještě její celkové převzetí novým hráčem. Jak toto všechno dopadne uvidíme za nějaký ten pátek, doufejme však, že z toho všeho bude v konečném důsledku profitovat hlavně zákazník.

Diskuze (14) Další článek: Samsung nabízí zdarma 16 her pro Androidy

Témata článku: Amazon, Blackberry, Microsoft, Nokia, , , , Micro, Mic, Silný hráč