Amazon: vyzkoušejte aplikaci před koupí

Amazon provozuje alternativu ke standardnímu Android Marketu. Jeho výhodou je možnost vyzkoušet si aplikaci (a celého Androida) ještě před koupí.

Chtěli byste si vyzkoušet libovolnou aplikaci ještě před její instalací do telefonu? Máte smartphone s Androidem, nebo si pouze chcete zkusit prostředí tohoto systému? Pakliže jste navíc ještě z Ameriky, tak máte vyhráno. Amazon totiž na své aleternativě ke standardnímu Android Marketu zprovoznil novou, velmi zajímavou službu. Služba nese jméno Test Drive a dovoluje potencionálnímu uživateli nejen vyzkoušení požadované aplikace, ale rovnou celého Androida ve virtuálním stroji běžícím v cloudu.


(obr.: Engadget)

Máte tak přístup k instalaci a odebrání aplikace, můžete prohlížet fotogalerii tohoto virtuálního zařízení, poslouchat hudbu, nebo si třeba jen tak brouzdat na webu prostřednictvím prohlížeče, který mají standardně ve své výbavě všechny telefony s Androidem. Samozřejmě je ale nutno mít na paměti, že máte k dispozici pouze myš a klávesnici, k plnohodnotnému „zážitku“ tak přeci jen něco chybí.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek 
(obr.: Engadget)

Amazon svou službu popisuje takto: Kliknutím na tlačítko „Test drive now“ spustíte kopii vámi požadované aplikace na Amazon Elastic Compute Cloud (EC2), webové službě, která poskytuje on-demand výpočetní cloud kapacitu pro vývojáře. Když kliknete na simulovaný telefon pomocí své myši, tak se tyto vstupy pošlou přes internet přímo do aplikace běžíčí na Amazon EC2 – uplně stejně jako když vaše mobilní zařízení reaguje na dotyk a ten předává právě běžící aplikaci. Naše servery jsou poté schopny vám zaslat video- a audiovýstupy z aplikace zpět do vašeho počítače. Toto vše se děje v reálném čase, což vám umožní prozkoumat funkce aplikace přesně tak, jako kdyby byly spuštěny přímo na vašem mobilním zařízení.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek 
(obr.: Engadget)

Myšlenka celého tohoto počínání je vskutku skvělá. Bohužel, díky restrikcím pouze na US zákazníky se nás to netýká. Můžeme však doufat, že to nadchne i další velké hráče mobilního byznysu a my se zanedlouho dočkáme také. Na závěr článku se ještě podívejme na video, které demonstruje použití této služby v jedné aplikaci (hře).

 

Diskuze (4) Další článek: Sony Ericsson Xperia Neo: útokem vpřed (video)

Témata článku: Amazon, , , , , , Pře,