Americký T-Mobile: kombinace volání přes Wi-Fi a běžnou síť

T-Mobile představuje novou službu pro neomezené volání z domova, odkud budou moci zákazníci volat v rámci své země za paušální poplatek. Možná si řeknete, proč právě z domova... Pokud vás nic nenapadá, pak vězte, že celé kouzlo spočívá ve využití bezdrátové technologie Wi-Fi pro přenos dat.

Pro využití v praxi je třeba být v dosahu Wi-Fi routeru a zároveň vlastnit telefon, jenž dokáže pracovat krom sítě GSM se sítí Wi-Fi. Pro tento účel jsou připraveny telefony Samsung t409 a Nokia 6086. Dále samostatný bezdrátový hub D-Link, který dostanou zákazníci při podpisu smlouvy zdarma. Konečně, paušální poplatek by se měl pohybovat okolo 200 Kč za měsíc za neomezené volání z Wi-Fi hotspotu. Volání zdarma platí dokonce i pro hovor započatý přes sít Wi-Fi a dokončený v síti GSM. Předání hovoru mezi oběma sítěmi by na jeho kvalitě nemělo být vůbec poznat.

TMobile_HotSpot.jpg

Vypadá to, že nejprve se této novinky dočkají zákazníci T-Mobilu ze zámoří, zda bude tato služba nabízena i nás není zatím známo. Bohužel se mi nepodařilo zjistit, zda půjde o volání jen do vlastní sítě, ale vzhledem k tomu, že v USA jsou velice populární rodinné tarify, tipnul bych si, že tomu tak bude.

Diskuze (3) Další článek: AnnyWay Call: nový operátor pro volání z/do zahraniční

Témata článku: , , , MOBI, Sít, Volání, A/B, Mobil, Pře, Kombinace, Americký T-mobile, Síť, T Mobil, T - Mobil, F +