Android Wear mění název. Místo něj je tu Wear OS od Googlu, který má zdůraznit multiplatformnost

Google po změně názvu platební služby Android Pay na Google Pay přistoupil k dalšímu přejmenování. Tentokrát se slovo Android vytrácí z názvu operačního systému pro chytré hodinky. Místo poměrně zažitého Android Wear si tak budeme zvykat trochu krkolomnější Wear OS by Google. Firma chce dát odstraněním slova Android najevo, že hodinky postavené na jejím systému fungují i s iPhony.

Klepněte pro větší obrázek
Android Wear hodinky fungují s iPhony už déle než dva roky

To platí ovšem už několik let, ale vzhledem k tomu, že hodinky s googlím systémem nejsou na rozdíl od světa smartphonů na trhu zdaleka dominantní, mohl mezi uživateli vzniknout mylný dojem, že podobně jako u Applu fungují jen ve spolupráci se sesterskou mobilní platformou. Není tomu tak. Hodinky s Android Wear (nyní tedy s Wear OS) lze použít i s iPhony. Některé funkce sice nemusí být kvůli restrikcím iOS dostupné, ale hodinky se používat bez problému dají.

Google dokonce uvedl i základní statistiku – ze všech nových Android Wear hodinek zakoupených v roce 2017 byly každé třetí ve spojení s iPhone. To firma může odhadnout podle stažení „obslužné“ aplikace ve verzi pro iOS. K přejmenování dochází týden před startem hodinkové konference Baselworld, kde chytré hodinky nabývají stále větší důležitosti. V průběhu nejbližších dnů by se uživatelům v marketech měla nabídnout aktualizace, která aplikaci přejmenuje.

Jak vybrat chytré hodinky:

Váš názor Další článek: Samsung zahájil prodej Galaxy S9 a S9+. Verze s 256GB dorazí příští týden

Témata článku: Google, , , , , , Název, Základní statistika, Operační systém, Platební služba, Obslužná aplikace, Místo, Mylný dojem, Pay, Přejmenování, Nový Android, Nejbližší den, Platební služby, Baselworld, Kter, Android Wear, Wear, Multi,