Aplikace Apple TV konečně dorazila na iOS. O funkce se zatím pere s iTunes

Apple s aktualizací systému iOS konečně přinesl novou aplikaci Apple TV, kterou představil na březnové keynote. V zahraničí jde o značně vylepšenou verzi původní aplikace TV, v Česku je to novinka a nahradí dosavadní aplikaci Videa.

Nová aplikace bude od podzimu hlavní platformou pro streamovací službu Apple TV+,  a nabídne předplatné i jiných služeb. Zatím však umožňuje pouze nákup a výpujčky filmů. Ty jsou dostupné až ve 4K kvalitě s HDR, samozřejmě u většiny nechybí české titulky či dabing. Trochu zvláštní, že totožnou funkcionalitu stále nabízí i iTunes Store, takže si uživatel musí vybrat, kterou z aplikací využije. Předpokládám však, že Apple časem nabídku filmů z iTunes odstraní ve prospěch Apple TV.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Nákupy a výpůjčky jsou možné jak v nové Apple TV (vlevo), tak  v původním iTunes Store (vpravo). V budoucnu snad pro stejnou funkci zůstane pouze jedna aplikace.

Nová Apple TV je momentálně dostupná pro iOS a tvOS a dokonce se dostala i na vybrané chytré televize Samsung. Brzy se však dočkají i další výrobci chytrých televizí či streamovacích boxů. Aplikace by měla také poprvé dorazit i na počítače Mac.

Diskuze (6) Další článek: Cenově dostupný LTE smartphone do tří tisíc korun: Alcatel 1S jde do prodeje

Témata článku: Apple, , , , , , , , , , , Apple TV +, Chytrá televize, Nová aplikace, Aplikace, MAC, Česká republika, Dabing, TV +, F +,