Aplikace Google Datally zajistí, že budete mít mobilní internet, až ho budete opravdu potřebovat

Znáte tu nepříjemnou situaci, kdy vyčerpáte zaplacená mobilní data zrovna ve chvíli, když je nejvíce potřebujete? Google problém řeší aplikací Datally, navíc vám ušetří peníze za nutnost navýšení datového balíčku. Nově appka přidává dvě nové funkce: pohotovostní banku a režim spánku.

Pohotovostní banka umí ukrojit z balíku FUP určitou část, kterou využijete až v případě nouze. Limit si nastavíte sami. Záleží tedy, jak velkým datovým balíčkem disponujete a kolik si myslíte, že můžete v krizi potřebovat. Zjištění spoje MHD? Odeslání zprávy přes messenger? Přivolání Uberu? Na to stačí pár megabajtů, ale na zabití mrtvolné nudy na YouTube už to mohou být i stovky MB.

Režim spánku zamezí čerpání dat aplikacemi, když je nepotřebujete. Rozdíl vyčerpaných dat večer a ráno totiž rozhodně není shodný. Mnoho aplikací stahuje informace na pozadí a vy o tom nemusíte ani vědět. Tento režim vám umožní zvolit si čas, kdy jdete do postele a kdy vstáváte a v tomto rozmezí vypne všechna mobilní data. To se samozřejmě hodí zejména na cestách, kde jste bez Wi-Fi.

Jak vybrat levný chytrý telefon:

Zdroj: Google

Diskuze (8) Další článek: Jak vydělat na pádu bitcoinu? Kryptomobil HTC Exodus 1 teď koupíte o 40 % levněji

Témata článku: , , , , , , , Přivolání, Mít, Nepříjemná situace, Banka, MOBI, Režim, Aplikace, Data, Datový balíček, Spánek, Nová funkce, Určitá část, Balíček