Aplikace Můj vlak přinese snazší nákup jízdenek a lepší informace o cestě

České dráhy v těchto dnech uvolňují ke stažení do smartphonů novou verzi aplikace Můj vlak 2.0. Hlavním vylepšením bude výrazné zjednodušení nákupu jízdenek. Dosud bylo nutné se proklikat mnoha obrazovkami, než se zákazník vůbec dostal na zobrazení ceny nabízených typů jízdenek. Aktualizace dorazí na platformy Android a iOS nejpozději do konce června.

Nákupní proces se po změnách v nové verzi zkrátí zhruba na polovinu. Podstatné je, že aplikace dokáže zobrazit přesnou cenu vyhledaného spojení už na začátku nákupu a ne až na páté obrazovce. Cestující si vybere flexibilní nebo vázanou jízdenku, podobně jako ve webovém e-shopu. Aplikace umožní také rychlé přepínání vozové třídy s okamžitým přepočtem ceny. Zjednodušilo se zadávání kategorií cestujících. Užitečným vylepšením pro mnohé cestující je možnost zakoupit jízdenku do 1. třídy jen v části zvolené trasy.

Druhá oblast vylepšení se soustředila na cestovní informace poskytované aplikací. Ta nově upozorní na odchylky od plánovaného řazení vozů v soupravách. Přibude informací, které se cestujícímu zobrazí ve formě push notifikací. Oznámení z aplikace přijde například při změně řazení, trasy, jízdního řádu nebo jiného parametru, který má vliv na cestu.

Naproti tomu vizuální stránka aplikace se příliš měnit nebude. Už předchozí verze byla poměrně přehledná a graficky umírněná. ČD provozují aplikaci Můj vlak šestým rokem, používají ji statisíce cestujících. Výhodou aplikace je i její využití při kontrolách průvodčím – stačí pouze ukázat QR kód nebo uloženou virtuální In kartu.

Diskuze (8) Další článek: Samsung v Jižní Koreji zpřístupnil měření krevního tlaku u hodinek Watch Active 2

Témata článku: , , , , Vlak, In Kartu, Nákup jízdenek, Nová verze, Nákup, Vylepšení, Jízdenka, Řazení, Aplikace,