Aplikace Shell převzala funkci ze zrušeného MasterPassu. Platit můžete mobilem přímo od stojanu

Po zrušení služby MasterPass na konci letošního října přišli zákazníci tankující na čerpacích stanicích Shell o pohodlnou možnost platby za palivo přímo od stojanu, bez nutnosti chodit na pokladnu. Naštěstí ne na dlouho. Funkci implementovala mobilní aplikace Shell (zdarma pro Android a iOS) pod názvem Shell SmartPay. Princip je podobný, jen odpadá skenování QR kódu. Čerpací stanici aplikace identifikuje pomocí GPS, číslo stojanu zadává ručně uživatel.

V mobilní aplikaci Shell spustíte modul Mobilní platba a necháte se provést krátkým tutorialem. Ještě před tankováním zadáte číslo stojanu a také maximální částku, za kterou chcete natankovat. Tím se provede předautorizace platby, aby nedošlo k tomu, že po natankování aplikace zjistí, že na přiřazené platební kartě například nejsou žádné prostředky. Poté stačí natankovat do uvedené částky a zaplatit v aplikaci.

Německá reklamní kampaň na funkci Shell SmartPay:

Platba je dostupná přes Apple Pay, Google Pay, Pay Pal nebo platební kartu, která se spáruje s aplikací Shell. Firemní zákazníci mají možnost platit prostřednictvím palivové karty Shell. Česká republika a Slovensko jsou po Velké Británii, Nizozemsku a Německu čtvrtou, resp. pátou zemí na světě, ve které je v aplikaci Shell funkce mobilní platby za palivo dostupná. Platby pomocí SmartPay umožňuje zhruba 150 čerpacích stanic, jejich seznam naleznete zde (.pdf).

Jak na platbu pomocí Shell SmartPay:

  1. Po příjezdu ke stojanu čerpací stanice Shell otevřete aplikaci Shell.
  2. Klikněte na „Mobilní platba“ na domovské stránce.
  3. Odsouhlaste bezpečnostní pokyny.
  4. Aplikace pozná, na které čerpací stanici Shell se nacházíte. Je však nezbytné mít v telefonu zapnutou GPS
  5. Zadejte číslo stojanu.
  6. Vyberte částku, za kterou si přejete tankovat (předautorizace transakce).
  7. Vyberte způsob platby (kartou, Google Pay, Apple Pay nebo PayPal) a počkejte na autorizaci.
  8. Začněte tankovat.
  9. Po ukončení tankování se v aplikaci zobrazí potvrzení transakce a účtenka je automaticky odeslána do emailu.
  10. Můžete odjet od stojanu.
Diskuze (13) Další článek: Samsung má v plánu vyrábět 600MPx mobilní fotoaparáty. Má to ale malý háček

Témata článku: , , , , , , , , Nizozemsko, Retail, Slovensko, Google Pay / Apple Pay, Mobil, Německo, Aplikace, Funkce, Stojan, MasterPass, F +, Velká Británie, Platba, Česká republika, Čerpací stanice, Tankování, Shell,