Apple AirPods 3: nový design, delší výdrž a prostorový zvuk

Apple představil 3. generaci sluchátek AirPods. Hlavní novinkou je úplně nový design, který je kombinací těch původních a pokročilejších AirPods Pro. Novinka si tedy stále zachovává peckovou konstrukci jen má mnohem kompaktnější tělo, takže již nemá tak dlouhé stopky. Dokonce jsou i nepatrně menší než model Pro. Výhodou je ale získaná odolnost IPX4, takže bez problému zvládnou pot nebo procházku v dešti.

Co se zvukových parametrů týče, Apple byl na informace poměrně skoupý. Víme však, že sluchátka dostala větší měniče pro výraznější basy a čistší vyšší frekvence a budou opět prošpikována senzory. Například pro rozpoznání nasazení v uších pro automatické pauznutí/zapnutí hudby nebo tlakový snímač pro ovládání stisknutím nebo podržením za stopku. 

Kromě hlavního měniče mají sluchátka nově trojici mikrofonů, podobně jako AirPods Pro. Ten třetí je přitom nasměrovaný dovnitř, čehož pak sluchátka využívají k adaptivnímu ekvalizéru a také prostorovému zvuku Spatial Audio. K zpracování zvuku nejen u těchto funkcí v reálném čase dopomáhá čip Apple H1, který známe už z předchozí generace sluchátek. Jeho součástí je také Bluetooth 5 konektivita.

Praktické s delší výdrží

Stále zde bohužel chybí aktivní potlačení hluku, které zůstává doménou AirPods Pro. Apple se zde zaměřil hlavně na praktičnost, a to například u výdrže baterie. Ta se o hodinu zvýšila na celkových 6 hodin s tím, že dohromady s krabičkou získáte energii až na 30 hodin poslechu nebo až 20 hodin telefonních hovorů.

Krabička je již rovně orientována na šířku, jako to známe u Pro modelu a potěší hlavně rychlým nabíjením, kdy 5 minut v pouzdře vystačí sluchátkům na hodinu poslechu. Samotné pouzdro pak můžete nabíjet kromě Lightning konektoru i bezdrátově. Apple AirPods 3. generace je možné objednat již dnes za cenu 4 990 Kč. Dostupné ve volném prodeji budou již od příštího týdne. Dárkem ke sluchátkům je pak bezplatných 6 měsíců předplatného Apple Music pro nové uživatele.

Představení Apple AirPods 3. generace:

Diskuze (180) Další článek: Zeiss není jen nálepka. Vivo nás vzalo do laboratoře, kde vyvíjí fotoaparáty pro mobily

Témata článku: Apple, , , , , , , , , , , , , Generace, Sluchátko, Lightning konektor, Zvuk, Konstrukce, Spatial audio, Pro +, Dlouhá výdrž, Prostorový zvuk,