Apple chystá druhou aplikaci pro Android. Apple Music.

Před několika dny proběhla konference deníku Wall Street Journal a mezi hosty nechyběl ani šéf Applu Tim Cook. Ten zde mimo jiné prozradil, jak si vede nová služba Apple Music. Podle Cooka má momentálně 15 milionů uživatelů, z nichž 6,5 milionu si už službu předplatilo. Vzhledem k tomu, že průkopník ve streamování hudby - Spotify má po několika letech provozu podle oficiální zprávy okolo 20 milionů platících uživatelů, jedná se ze strany Applu o úspěch.

Na druhou stranu však bude jistou část tvořit skupina lidí, kteří si po uplynutí tříměsíční zkušební lhůty pouze zapomněli službu deaktivovat. Jak si Apple Music povede dál, uvidíme v příštích několika měsících.

Pomoci může spuštění na konkurenční platformě. Dostupnost Music pro Android ohlásil Apple už v červnu na konferenci WWDC, od té doby je však ticho po pěšině. Nyní však unikly na internet první screenshoty z aplikace, která je v rukou vybraných beta testerů.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Pro orientaci v aplikaci poslouží typické androidí „hamburger menu“ (via Mobilegeeks)

Jak je vidno, bude pro používání aplikace nutné Apple ID. Pod ním budete mít uloženou svojí hudební knihovnu, což usnadní případný přechod z Androidu na iOS. Pozitivní je, že Androidí verze není oproti té z iOS nijak funkčně omezená a nabídné totožné služby a funkce. Logicky se však změní podoba aplikace a namísto výčtu ve spodní části se funkce přesunuly do tzv „hamburger menu“. Výhodou oproti iOS je ale například možnost smazání cache aplikace.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Apple Music pro Android nabízí totožné funkce jako na iOS, nechybí rádio Beats 1 ani Connect. (via Mobilegeeks)

Kdy vydá Apple Music pro Android zatím informace nemáme. Ohlášky zněly na podzim, betaverze působí finálním dojmem, premiéru tedy můžeme čekat v příštích několika týdnech. Předplácíte si Apple Music? Předplatili byste si tuto službu na Androidu?

Zdroje: WSJ, Mobilegeeks

Diskuze (54) Další článek: Asus prý chystá vlastní verzi HoloLens pro rozšířenou realitu

Témata článku: Apple, , , , Pro +, Vítězství evoluce, Artik, APP, #Android, Apple CEO, Hamburger, #Apple, Skupina lidí, První screenshot, Streamování hudby, Druh, Platící uživatel,