Apple iPod žije! Našlapaný Touch má výbavu iPhonu 6

Spekulace se naplnily, Apple představil nový iPod Touch a přidal nové barevné varianty ke stávajícím iPodům shuffle a nano.

Už padlo spousta řečí o tom, jak iPody na trhu slábnou a brzy se přestanou prodávat, Apple ale tento revoluční produkt (nastartoval úspěšnou éru na přelomu 20. a 21. století) nehodlá pustit ke dnu. Dnes Apple představil nový iPod Touch (6. generace) s nekompromisní výbavou.

Klepněte pro větší obrázek

Novinka nabídne 4" Retina displej (1 136 × 640 px) a 64-bitový procesor Apple A8 a koprocesor M8, které známe z nových iPhonů, pravděpodobně můžeme očekávat i 1 GB operační paměti. iPod Touch je navíc úplně prvním iOS zařízením s podporou Bluetooth 4.1, přibyla i Wi-Fi standardu 802.11ac. Upgrade prodělal také fotoaparát, který nyní nabízí rozlišení 8 MPx a světelnost f/2,4, zvládá také nahrávat videa ve Full HD a poradí si nově i se zpomalenými záběry při 120 FPS.

Klepněte pro větší obrázek
Po stránce designu k žádným změnám nedošlo, nezměnily se dokonce ani rozměry zařízení.

Model se prodává od dnešního dne oficiálně také u nás, a to v paměťových varintách 16, 32, 64 a 128 GB, přičemž ta nejvyšší varianta bude v prodeji exkluzivně pouze na online Apple Storu

iPod Touch (oficiální české ceny)

  • 16 GB: 6 490 Kč
  • 32 GB: 8 090 Kč
  • 64 GB: 9 690 Kč
  • 128 GB: 12 790 Kč

Dále došlo k rozšíření řady iPod nano a iPod shuffle o nové barevné varianty. Ty budou nyní u všech iPodů stejné. Na výběr je: Vesmírně šedá, zlatá, stříbrná, růžová, modrá či červená (v rámci charitativního projektu PRODUCT RED).

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Staré iPody byly oživeny několika novými barevnými variantami, které jsou stejné jako u iPodu Touch

Otázkou zůstává, zda-li mají iPody v dnešní době stále takové uplatnění jako před několika lety. Ceny modelu Touch totiž začínají v cenové kategorii, kde se dá zakoupit i slušně vybavený smartphone s Androidem. iPody si také odporují se stramovací službou Apple Music. Kvůli absenci SIM karty budete u iPodu Touch omezeni pouze na Wi-Fi připojení a pro venkovní použití budete muset hudbu stejně ukládat do zařízení. Rozhodně tedy nečekáme prodejní rekordy, ale jistě se najdou věrní uživatelé Applu, kteří si je pořídí.

iPod nano:

  • 16 GB: 5 190 Kč

iPod shuffle:

  • 2 GB: 1 590 Kč
Diskuze (70) Další článek: Dodávky z e-shopů zrychlují na jediný den

Témata článku: Apple, , , , Zpomalený záběr, Venkovní použití, Bitový procesor, #Apple, APP, Ipo, Ipod Nano, Nový ipod, Nejvyšší varianta, Revoluční produkt