Apple má keynote. Dnes večer představí MacBooky s procesorem z iPhonu

Dnes v 19 hodin startuje už třetí podzimní keynote, sledovat ji můžete na videu níže. Jestli se vám líbí náš formát textového přepisu, tentokrát vás odkážu na kolegy ze Živě.cz.

Co Apple představí? Je veřejným tajemstvím, že půjde o MacBook Air a MacBook Pro s procesorem Apple A14 Bionic. Jde o první viditelný krok dvouleté strategie přechodu z čipů Intel na vlastní produkci.

Stejný procesor mají iPhony 12 a iPad Air (2020), ale budou stačit i na počítač? První benchmarkové testy ukazují, že je A14 v MacBooku rychlejší než Intel Core i9, takže není čeho se bát. Analytik Tim Bajarin, který sleduje Apple už od 80. let dodává, že bez poplatků pro Intel a s efektivitou sobě vlastní Apple vyrobí MacBooky levněji. Jestli zůstanou prodejní ceny stejné, firma více vydělá, z čehož budou mít radost akcionáři. Jestli MacBooky zlevní (Bajarin odhaduje, že o 50 až 100 dolarů), budou mít radost spotřebitelé.

Keynote „One More Thing“ sledujte zde:

Diskuze (4) Další článek: Česká pošta spolupracuje s AliExpressem na rychlejším doručení. Příští rok se dostaneme na 10 dnů

Témata článku: , Procesor, MacBook Air, Apple Event, One More Thing, MacBook, Tim Bajarin, Pro +,