Apple má patent na svítící logo. Možná se objeví už v příští generaci iPhonů

Apple má patent s nezajímavým titulem „adjustable decoration“. Pojednává však o svítícím logu pro iPhone. Pro příští generaci iPhonů se počítá s velkým redesignem, mohlo by se tedy dostat i na tuto zajímavou.

Pro Apple není svítící logo nic nového. Přenosné počítače MacBook je měly od roku 1999, tradici narušil až MacBook Pro v roce 2015 a za tu dobu se svítící jablíčko stalo doslova kultem.

K integraci se však váže několik problémů. Applu by se jistě líbilo, kdyby se jeho logo stalo předmětem zájmu médií a uživatelů, patent dokonce vysvětluje, jak by jablíčko plnilo funkci notifikační diody – podle typu zmeškané události by mohlo logo měnit způsob blikání/dýchání, nebo dokonce měnit barvy. Problém je, že iPhone většinou leží na zádech (aby se neodíral displej), takže by logo svoji notifikační úlohu často neplnilo.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
V patentu je řeč také o několika typech zařízení, nejde tedy nutně pouze o iPhony.

Komplikace je také to, že u iPhonu by muselo jít o aktivní prvek, který bude spotřebovávat drahocennou energii a musí se vejít do stísněných prostor telefonu. Zatímco u MacBooků je svítící logo vlastně jen průhled dovnitř víka, zdrojem světla je podsvícení displeje.

Patent neznamená, že Apple popsanou technologii použije v praxi. Spekulace o nasazení svítícího loga se mohou objevit už na jaře a jasno budeme mít v září 2020 po premiéře nové generace iPhonů. Rozhodně by šlo o hodně atraktivní a charakteristický znak…

Via Digital Trends

Diskuze (29) Další článek: Také LG má zcela bezdrátová sluchátka. Mají vydržet až 6 hodin přehrávání

Témata článku: Apple, , , Apple iPhone, Displej, Jablíčko, Generace, Trends, Digital Trends, Logo, MacBook, Příští generace