Apple posouvá hranice. iPhone 11 Pro Max má nejlepší displej současnosti

I když se může zdát, že má iPhone 11 Pro Max shodný 6,5palcový OLED displej jako loňský XS Max, není tomu tak. Oproti předchozí generaci doznal vylepšení a v hodnocení nezávislého serveru DisplayMate dostal nejvyšší možnou známku A+.

V přímém srovnání má vyšší jas, nejvyšší absolutní přesnost barev (0,9 JNCD), poskytuje o poznání méně odlesků (celkem jen 4,5 %) a navíc lépe hospodaří s energií, je až o 15 % úspornější. Díky kalibraci překonává veškeré smartphony a tablety dostupné na trhu, je ale lepší i než 4K UHD TV, displeje notebooků a monitorů.

Jeho kontrastní poměr je 2 000 000:1 (předchozí generace měla milion jeden) a maximální jas 800 nitů (předchozí měla 625 nitů). Když pak sledujete obsah s extrémním dynamickým rozsahem, jedná se dokonce o hodnotu 1 200 nitů. Také proto jej Apple nazývá jako Super Retina XDR, po vzoru monitoru, který představil spolu s novým Macem Pro. Dosud se jednalo „jen“ o Super Retina HD displej. Celý test najdete na webu DisplayMate.

Diskuze (153) Další článek: Huawei vysvětlilo, jak u Mate 30 dosáhlo superzpomalených videí 7 680 fps

Témata článku: , , , , XS Max, Nejlepší displej, Super Retina XDR, Předchozí generace, Pro +, Pro Max, Monitor, UHD TV, Super Retina HD, Mac Pro, Jas, Outside, ? Displej,