Apple se připravuje na den D (exkluzivně ze San Franciska)

Apple dokončuje přípravy na středeční premiéru iPhonu 5. Jak vypadá budova Yerba Buena Center den a půl před začátkem tiskové konference?

MobilMania.cz ze San Francisca: Už se to blíží, ve středu 12. září v 10:00 dopoledne pacifického času (19:00 v ČR) začne očekávaná premiéra iPhonu 5. Odehraje se v budově Yerba Buena Center, která přiléhá k Moscone centru. To je tradičním místem pro důležité akce firem ze Silicon Valley a Apple si v něm odbyl také několik premiér, ovšem aktuálně je obsazeno Intelem, který v něm pořádá vícedenní konferenci IDF. Apple si proto musel vystačit s menší budovou Yerba Buena Center.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Budova Yerba Buena Center je ozdobena logem Applu

Přípravy na velký den už začaly. Jinak průhledná skleněná kostka vstupní haly se dočasně zbarvila do duhových barev, přes které září bílé logo Applu. Obří logo je vidět také uvnitř vstupní haly. Dál zatím vidět není.

Za budovou kupodivu už s dvoudenním předstihem probíhají přípravy na zajištění videopřenosu. Zatím nevíme, zda bude veřejně přístupný, nebo se bude přenášet jen na regionální akce Applu.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Přenosový vůz, ze kterého vede do budovy hutný svazek kabelů přes konstukci překlenující chodník. Vše hlídá ochranka Applu i policisté (jeden stojí za reklamními panely v popředí, jsou mu vidět jen nohy)

A něco málo ze zákulisí: Přenosový náklaďák je střežen ochrankou Applu. Zjevně se nejedná o najatou firmu, protože pobíhající pracovníci měli černé stejnokroje s nápisem Apple Security. Kromě nich v okolí postávalo několik běžných policistů, kteří se sice snažili chovat nenápadně, ale když jsem se zastavil poblíž a chystal k fotografování náklaďáku, chystal se jeden z nich zakročit. S fotografováním jsem proto ustoupil trochu dál.  

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Logo Applu je přes lesklá skla patrné i uvnitř haly. Budova je jinak docela malá, dovnitř se vejde jen pár vyvolených. 

A nakonec ještě jedna zajímavost z města. Nejbližší a také jeden z nejznámnějších Apple storů světa je aktuálně v obležení těžké stavební techniky. Ta sice nemá žádnou souvislost s premiérou nového iPhonu, ale s rekonstrukcí města. Pokud se však dle očekávaní dočkají premiéry i nové iPody, které budou ihned k dispozici v obchodech, bude zvýšený zájem o návštěvu tohoto Apple Storu značně komplikovaný. Stavaři jej totiž uzavřely z obou ulic a je k němu jen omezený přístup.

Klepněte pro větší obrázek
Apple Store v centru San Francisca je aktuálně v obležení stavební techniky
Diskuze (117) Další článek: Huawei a novinky z IFA: Emotion UI a levné Androidy

Témata článku: Apple, Pár vyvolených, Den D, Den, APP, Omezený přístup, F +, Očekávaná premiéra, #Apple