Apple si patentoval baterie s extrémně dlouhou výdrží

Společnost Apple si patentovala další technologii, respektive její použití v praxi a konkrétní konfiguraci. Tentokrát se patent týká palivových článků, které představují elektrochemické zařízení pro tvorbu elektrické energie.

V novém patentu se použití palivových článků týká mobilních zařízení, které by i v případě MacBooků při dodržení stávajících rozměrů měly vydržet i několik dní či dokonce týdnů bez nutnosti dobíjení. Oproti standardním typům baterií je tento systém vodíkových palivových článků mnohem lehčí a také menší. Patent se týká i samotného řadiče, který řídí napájení i nabíjení. Problémem této technologie byla především výrobní cena, zda se to Applu podařilo vyřešit, však zatím není jasné.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Podle dřívějších spekulací, které ukazovaly na zkoumání a patenty okolo „Liquidmetal“ (jde o komerční název společnosti Liquidmetal Technologies) přímo Applem, je možná i případná kombinace s tímto materiálem, který je velmi pevný (2 × více než Titan), lehký a odolný proti poškrábání. Ve výrobě je také snadno tvarovatelný, podobně jako plast.

Klepněte pro větší obrázek
„Liquidmetal“ není při běžných teplotách tekutý

Materiál má také vysoký součinitel restituce, co to znamená v reálných podmínkách, můžete vidět například na tomto videu:

Diskuze (42) Další článek: Přehled tarifů pro podnikatele

Témata článku: Apple, , , , APP, Extrém, #Apple