Apple v roce 2020 představí pět iPhonů. Ve výhledu je nástupce malého SE a model zcela bez konektorů

Léty úspěšných předpovědí osvědčený analytik Ming-Chi Kuo zveřejnil predikce k novým iPhonům v roce 2020 a v některých rysech dokonce i na rok 2021. Příští rok nás prý čeká rovnou pět modelů, v roce následujícím Apple překvapí modelem, který opustí Lightning konektor.

2020

Podle Kua Apple ještě na jaře představí roky očekávaného nástupce malého iPhonu SE. Dostane zakulacený design alá iPhone 8, LCD displej o úhlopříčce 4,7" a jméno Apple iPhone SE 2.

V tradičním zářijovém termínu přijde čtveřice velkých iPhonů 12, všechny s 5G konektivitou a OLED displejem. Design prý tentokrát bude připomínat hranatý iPhone 4.

  • modely s úhlopříčkami 5,4" a 6,1" dostanou stejný dvojitý zadní fotoaparát
  • dražší 6,1" iPhone a největší 6,7" dostanou trojitou kameru s podporou technologie ToF pro ještě lepší vnímání 3D prostoru

2021

V první polovině roku má být představen iPhone SE 2 Plus, který přijde o Home button a dostane bezrámečkový displej, který při stejné velikosti přístroje povyroste na 5,5". Odemykat se kupodivu nebude rozpoznáním obličeje Face ID, ale čtečkou otisků prstů integrovanou v tlačítku na boku telefonu.

Snad nejzajímavější predikce směřuje k vrcholnému modelu roku 2021. Přijde o Lightning konektor. Nenahradí jej univerzálním USB-C, jak se roky spekuluje, ale fyzické konektory opustí úplně. Data i energie při nabíjení potečou bezdrátově. Apple bude tuto kontroverzní novinku zavádět postupně – v roce 2021 pouze nejvyšší model, rok na to všechny zářijové modely.

Via 9to5mac.com

Diskuze (32) Další článek: Dravé Realme vstupuje na český trh. Nabídne hned několik modelů včetně špičky X2 Pro

Témata článku: Apple, , , , , , , Model roku, Úhlopříčka, Lightning konektor, Nástupce, Model, Displej, Kuo,