Apple zprovoznil EKG na Watch Series 4. Bohužel jen v USA

Po několika měsících od představení Apple konečně vydal aktualizaci watchOS 5.1.2, která v hodinkách zprovozní měření EKG. Smutnou zprávou je, že si tuto funkci kvůli legislativním problémům nevyzkoušíme, zatím funguje pouze pro uživatele z USA. Zkusili jsme funkci nabourat přepnutím regionu hodinek na Spojené státy, ale takhle jednoduše to nefunguje.

EKG nebude vázané ani na reálnou polohu, protože uživatelé, kteří hodinky koupili v USA, mohou tuto funkci používat i u nás. Omezení tedy bude zřejmě navázáno přímo na IMEI hodinek. Dokud tedy hodinky nezískají certifikaci pro měření EKG i u nás, máme prostě smůlu.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Měření EKG je hlavní novinkou nového watchOS 5.1.2

Ti šťastlivci, kteří mají hodinky zakoupené v USA mohou funkci aktivovat pomocí nové aplikace, která se v hodinkách s updatem objevila. Měření  probíhá jednoduše přiložením prstu na korunku. Výsledek měření včetně grafu je uložen do aplikace Zdraví, odkud je můžete exportovat například do PDF.

Aktualizováno: Web iDownloadblog upozornil na další, celkem zajímavé omezení funkce EKG. Ukázalo se, že pro jeho aktivaci je nutné, aby měl uživatel minimálně 22 let, ačkoliv jej lze snadno obejít změnou věku v nastavení. Důvod však prozatím zůstává neznámý.

Diskuze (366) Další článek: Vivo NEX S2 na prvních živých snímcích. Podívejte se, jak se přepíná mezi displeji

Témata článku: Apple, , , , , , , , , , , Legislativní problém, Watch, Watch SE, PDF, ECG, Nová aplikace, Smutná zpráva, Uživatelé, Aplikace, Hlavní novinka, Funkce,