Apple ztrácí lesk, aneb „hejt“ na iPhone 6 a Watch

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 310

Názory k článku

13. 09. 2014 11:05

jablecne ovce si iPhone koupi i kdyby stal 40tisic, je to jejich vec, osotani si vyberou telefon podle nejlepisho pomeru ceny/skutecna hodnota

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
12. 09. 2014 14:35

Ahoj, mám iP 5S. Nový iPhone není designově špatný, nicméně displej je už moc veliký a zvykl jsme si ne svoje 4 palce. Měnit rozhodně nehodlám a dle mého spousta uživatelů bude nově volit právě 5S kvůli rozměrům. Asi počkám na 7 řadu nebo nevím:). Osobně se mi zdá, že porovnávat výkon HW u iOS a Andorid je holý nesmysl. Android se akorát předhání ve výkonu a počtu jader. Fragmentace displejů jde do pomalu do stovek rozlišení a pro vývojáře je téměř nemožné udělat skvělou aplikaci pro všechny. Srovnávat tedy výkon iOS zařízení a Androidem nelze. Z 99% jsou všechny aplikace vyladěné tak, aby fungovaly i na 3 roky starém železe. Pokud si tedy zákazník kupuje Apple, tak si nekupuje počet jader a RAM. Kupuje si vyladěný systém a ,,hezký HW,,(věc názoru), podporu software na další 3 roky a prostě to, že pokud si stáhnete aplikaci, bude Vám prostě fungovat! Ano, systém je na rozdíl od Androidu více uzavřen a nedovoluje ve standardu provádět velké změny v nastavení (pro mě je tam možná ale až moc změn, co se dá nastavit). Ale i tohle bude asi i ten důvod, proč jim to takhle hezky funguje. Uživatel telefonu potřebuje volat, psát zprávy, poslouchat muziku, fotit a hrát třeba nějaké hry. Tohle a mnoho dalšího iPhone umí skvěle a nestalo se mi, že by se telefon kousnul, jako je tomu někdy u Androida přítelkyně Galaxy S3. Opravdu nepotřebuji mít v telefonu FULL HD, 8 jader a 10GB RAM! K čemu?? Chci jen aby to skvěle a rychle fungovalo. Retina je skvělý display a větší rozlišení není třeba. Pan redaktor bude asi letitý androidista, doporučuji ale každému, aby toho Appla alespoň na 14 dní zkusil a poté se vratil zpět k Androidu (bude to těžké). Nejlépe vyměnit s někým, kdo má Android, to ale aplista asi neudělá. Aby jste si nemysleli, iPhone mám teprve 4 měsíce a vězte, že už za Android nevyměním. Klidně se do mě pusťte ale je to tak..

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
12. 09. 2014 12:18

Chvalim autora za velmi pekne zhrnute predstavenych noviniek od Apple a stotoznujem sa z nazorom. Ziadny "wow" efekt nenastal ani u mna a to v podstate Apple obdivujem za jeho obchodny model, na ktorom dokaze fungovat uz od roku 2000 - aj vdaka tomu, ze vzdy znovuobjavil nieco, co tu uz predtym bolo ale ostatni vyrobcovia to nedokazali verejnosti "predat" tak ako Apple. Uplne som sa pobavil na tom, ako vzrusenie predstavovali "novy" sposob platieb cez Apple Pay a cela sala tlieskala, ako keby Apple zachranil celosvetovy platobny system. Ale taky usmevnych momentov bolo v prezentacii viac - konciac informaciou o uvolneni albumu U2 pre uzivatelov iTunes.
Po predstaveni apple watch som si tiez uvedomil, ze nikto vlastne nepotrebuje mudre hodinky za 250 - 350 USD/EUR, ktorymi si budeme davat so svojimi priatelmi/priatelkami tajne odkazy a signaly. Cely humbuk okolo mudrych hodiniek je pre mna len dalsi nastroj, ktorym sa z nas vyrobcovia elektroniky snazia vytiahnut viac a viac penazi. USA je ale ina mentalita, predaje iPhonov budu stale vysoke a to min. dovtedy, do kym tam bude fungovat system dotacii prostrednictvom kontraktu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
12. 09. 2014 07:55

Celý problém má jednoslovné pojmenování: cena. Firmy podobné Apple existují v mnoha jiných segmentech a průmyslech - značky, které si za léta vybudovaly status kultu a za tuto auru si nechají královsky zaplatit. Spotřebitelé, kteří nakupují u konkurence tyto posh brands většinou nesnášejí a 9 z 10 vám řekne, že je to stejně šmejd a vůbec nechápou proč by měli utrácet tak nekřesťanské peníze za navoněné hovínko, které je v nejlepším případě stejně kvalitní jako ten jejich, o polovinu levnější produkt od konkurence. Přátelé, je to psychologická záležitost, nic víc Apple nikam neupadá, právě naopak. Problém je, že frustruje víc a víc lidí - ti, kteří byli ještě loni na hraně a přistoupili na cenovou politiku jsou nyní frustrovaní, protože tentokrát je už to za hranou toho, co jsou ochotni pustit ze své kapsy za nový telefon. A vztekají se, protože ačkoliv to hrdě nepřiznají, chtěli by ho, ale tak za 15-16, max 17 tisíc v 64GB verzi. Maximálně. No a když to nejde, tak poslední možnost, která zbývá je dát vonlou cestu frustracím - ideální je sex, fitness, ale snadnější a rychlejší je diskuse a mínusy

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (17)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
11. 09. 2014 22:08

Apple ted nabizi 3 modely, 3 velikosti. Kdo nechce vetsi, sahne po 5s. Na prezentaci ho stale ukazuji vedle 6 a 6plus. Pocitaji s nim i do budoucna. Takze v cem je problem? At si kazdy vybere velikost, ktera mu sedne.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
11. 09. 2014 21:49

Pane autore článku ,je známá věc ,že není umění věc vyrobit ,ale prodat a to se nezlobte ,s tím Vašim názorem byste neprodal ani slanou vodu.Češi neumějí prodávat.Toto Apple umí skvěle a navíc iPhone 5 je kvalitní mobil Šestku neznám ,nemohu posoudit, ale jistě kvalitní mobil to bude.Takže si ty kleci o tom ,,že nic nepřináší nic nového nechte laskavě jen pro sebe Lidi co měli starší modely iPhonu ví co můžou čekat od nového modelu.Mě se osobně nelííbi politika firmy jako takové, ale to neznamená ,že nevyrábí nejkvalitnější mobil ls výjimkou Lumie 1520 jehož jsem po iPhonu 5 v současné době majitelem a to velmi spokojeným

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
11. 09. 2014 21:35

Řekl bych, že většina nechápe, o čem Apple je. Není to o technologické špičce ani o nejlepších parametrech, i když to taky tak někdy bylo. Je to hlavně o exkluzivitě. O tom, že to má vlastní ekosystém od A do Z a to perfektně pracující dohromady a navíc zabalený do rádoby exkluzivního obalu. A mnoho lidí na to slyší. A paradoxně, nižší cena by to zabila. iPhone prostě nemůže stát pár korun.
Proto i tyhle iPhony budou velice dobře prodávané.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (6)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
11. 09. 2014 19:53

Jsem fanda mobilu a obměňují skoro každý rok....pro pořádek vlastním ip 5s...nejsem zastáncem nikoho... nesejde me na značce. mel jsem kupa WF,androidu a poslední 2 jsem mel a/mám od applu...a muj důvod pro iPhone....mám takové 3 kritéria... 1 je velikost.Myslím si kolem 4 palců je úplně ideální velikost na noseni po kapsách.....2 je ze mám rad kovové telefony a treti je fotak...chci obstojny fotak v mobil....když se podivate do nabídky tak co jiného než ip koupíte?IPhone 6= pěkný ale 4,7 to už je opravdu moc a nemluvim o plusku..vážil jsem si applu ze dělají pekne telefony rozumných rozmeru....s radosti si necham 5S a do budoucna se uvidí :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Anonymizovaný  |  11. 09. 2014 18:12

Korektní a neutrální příspěvek tentokrát nečekejte:KDO CHCE PSA BÝT, HŮL SI VŽDYCKY NAJDE.A tak tu máme redaktory, jejichž celoživotním vrcholem úspěchu je psaní vlastních názorů za víceméně průměrnou mzdu a firmu Apple.Kdo má v hlavě všech pohromadě, dokáže tyhle dva subjekty střízlivě porovnat.O jednu stranu bych neopřel ani kolo po své prababičce.S tou druhou bych za spolupráci prošel klidně i peklem.Jak jsem řekl na začátku, žádná korektnost, ani neutralita.Pěkný zbytek večera, pisálkovské NULY.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
11. 09. 2014 18:11

V zasade s autorem ve vsem souhlasim a to bych byl v ocich Androidistu zcela jiste bran jako Apple ovce vzhledem k tomu kolik mam Apple zarizeni. Akorat nechapu, proc jste byli o den drive nadseni a ted ten hate. Na rozdil od Applu ja stale pokracuji v nazoru, ze soucasna velikost je na telefon bohate dostacujici. Na nektere hry a aplikace je mozna mala, ale ja beru iPhone primarne jako telefon. Kdyby nechali soucasnou velikost a k tomu pridali jednu vetsi bylo by vse ok. Neverim, ze je vice zakazniku, kteri si koupi 5.5' plachtu nez tech, co by si koupili iPhone6 v soucasne nezmenene velikosti.
A o hodinkach snad ani nema cenu mluvit. Alespon na prvnich pohled nenabizi vubec nic navic, co by uz nemela konkurence. Design taky nepusobi nijak extra. Osobne jsem cekal, ze az Apple predstavi hodinky, bude to podobne delo jako kdyz predstavil iPhone nebo iPad a konkurenci rozdrti. Ten se zda, ze jen konkurenci dohnal.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
11. 09. 2014 18:02

Kdo je pan Měchura? To je nějaký prominentní bloger mobilmanie? A já si vždycky myslel, že se MM snaží být seriozní server. Příště si prosím tyhle clickbaity nechte od cesty.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 09. 2014 17:24

Více informací o obou modelech, porovnání i fotky naleznete už teď na http://iphone6-plus.cz/...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
11. 09. 2014 16:06

Apple v porovnáním s Androidem jen dohání rok 2012 (NFC), začíná si protiřečit (úhlopříčka displeje), nepřináší NIC nového a z tradičního keynote na úrovni se stává laciná cirkusová záležitost (skupina U2). Steve Jobs se musí obracet v hrobě..S takovou to půjde postupně do ztracena, což je trochu škoda - není dobré, když někdo ovládá 80 a více % trhu. Vytrácí se zdravý konkurenční boj a stává se z něj zkostnatělý kolos (viz. Nokia apod.).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 09. 2014 15:10

čo dodať. asi len to, že normálne uvažujúci človek to nekúpi. jednoducho sa to neoplatí.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (4)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
11. 09. 2014 15:04

HW ok, SW ok, jen nechápu ten design - proč? Proč nemohli záda udělat z jednoho kusu kovu, zapustit čočku foťáku a nakonec tam prdnout svítící jablko jako notifikační diodu (btw to by byla docela killing feature )Ale i tak si to určitě najde zákazníky a Apple bude mít obrovské zisky, jen je škoda, že ty prachy co mají neinvestují a nevytvoří nějakou pecku, u které by člověk (nehledě na platformu) řekl "Wow!".

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
11. 09. 2014 14:39

Je s podivem, že autor napíše nejprve článek s názvem:iPhone 6 a 6 Plus: nejzajímavější za poslední roky!
A poté se tu rozčiluje v následujícím článku.
Zřejmě články s názvem Apple souvisí s tučnou odměnou :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
11. 09. 2014 13:46

Já bych se všemi hodnoceními počkal až telefon poprvé vezmeme do rukou, poprvé se podíváme na display, poprvé vyfotím fotku, natočím video a poprvé zaplatíme na bezkontaktním terminálu.
Do té doby jsou vše řeči na tato témata jen kecy...Všiml si někdo takových na první pohled nevýrazných drobností jako je počet pásem LTE ( Samsung S5 má šest pásem a iPhone 6 má dvacet pásem. Před nedávnem jsem se svým iPhone 5S EU verze byl v USA a připojoval jsem se k internetu se SIM kartou místního T-mobile. Díky absenci pásem jsem chytal síť jen někde, to by se s novými Phone 6 nemělo stát.Technologie WiFi telefonování je taky bezvadná. Mám doma 100Mbit internet na optice ale mizerný signál O2, kdyby to zavedli u nás, to by byla paráda! Za pár týdnů má vyjít OSX 10.10, ten bude umět udělat z iMaca HF sadu, rozepsaný e-mail na iPhonu dopsat po příchodu do kanceláře na Macu a desítky dalších věcí, o kterých uživatelé ostatních telefonů ani nevědí že vůbec existují! Disponuje podobnou technologií jiný výrobce?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (10)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
11. 09. 2014 13:16

Já vám to řeknu asi takhle... Na základě vlastních zkušeností vím, že když si nový iPhone koupím, pojedou na něm ty nejnáročnější hry krásně plynule, a to třeba i po dvou třech letech od uvedení, systém bude svižný, žádné záseky, aktualizace mám jisté 4 roky (telefon se zároveň s novým iOS nezpomalí). A to je pro mě to důležité. Dál se mi iPhone líbí designově a HLAVNĚ mi neskutečně zpříjemňuje život svojí spoluprací s dalšími zařízeními od Applu, kterou by si ale všichni ti hateři museli nejdřív ozkoušet, aby věděli, o co přichází. Ta pohodlnost je prostě nepřenosná zkušenost a nedá se vyjádřit na papíře čísly. A to je ten problém. Většina haterů chápe jen řeč čísel.Proč bych měl chtít 4GB RAM, když Apple zvládne vše provozovat stejně/lépe na 1GB RAM? Proč bych měl chtít 15 či 20 MPx, když netisknu billboardy? Proč bych měl chtít 2K displeje, když všichni renomovaní novináři z oblasti telekomunikací se shodnou, že už tam oproti fullHD není poznat rozdíl? Tyhle věci mě zkrátka nezajímají. Důležitá je pro mě kvalitnější optika, technologie displeje atp. Kvalita, nikoliv kvantita. Dostanu produkt, který perfektně funguje a jsem spokojený, nepotřebuji dál nic řešit, ani za 3 či 4 roky. Já sice měním dřív (na rozdíl od mého okolí), ale to proto, že mám peněz dost a rád si dopřávám nové hračky, ne proto že bych to potřeboval

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (6)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
11. 09. 2014 12:59

Tak přispěji i já do pranice...byl jsem celkem "natěšený" na keynote a nějaké "wow", sice mi bylo jasné, že iPhone nebude vypadat diametrálně jinak než na uniklých fotkách a renderech, ale čekal jsem na nějakou onu Apple inovaci...a teď jak to vidím já po dvou dnech:z pohledu Tima Cooka
1. výpověď člověku, co zařizoval ofic stream. Bez pardonu, bez odstupného.
2. vážná rozmluva s Johnym Ivem o designu.
3. vážná rozmluva s inženýry co nového, opravdu nového na příště.ALE....nic z toho se nestane, neboť i tak se iPhony budou prodávat jak na běžícím pásu. Říkalo se o každém modelu, že tenhle se prodávat nebude a ejhle opak byl pravdou. Takže Tim si opět řekne "To jsem ale čtverák, jak jsem to vymyslel." Do doby, než prudce spadnou prodeje, se nebude nic zásadního dít...Dolary se jen posypou, tak nač si lámat hlavu s novinkami. Ano, za Steva by se toto nestalo...A můj názor na ceny? Ano, je to úlet. ALE...z českého pohledu. Musíme si uvědomit, že ceny jsou po celém světě víceméně vyrovnané, ale němec nebo američan má příjem "úplně někde jinde" než 98% čechů... Já 20000 kč za základní model určitě nedám.Takže ano, ceny jsou mimo mísu, ale tu českou mísu...bohužel. Na světovou mísu jsou v pohodě.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 09. 2014 12:54

Jako jo, ale pochopitelně záleží na tom, jak se to všechnu bude (ne)prodávat. Apple může být celkem šumák, co lidi kafrají na tech webech, to přece jenom není jejich cílovka.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 09. 2014 12:43

Mne tecou slzy smichu z toho, jak iOfce sedm let tvrdily, ze "ta padla od Ťamťungu kopírují design ajfounu kde muzou" a od 9. zari v diskuzich ty stejne iOfce po dlouhych sedmi letech tvrdí, že "pádlo ajfoun 6 má úplně jinej design, než pádla od Ťamťungu".

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
11. 09. 2014 12:30

A co cekal apple ze je bude kazdy milovat za ty jejich shity.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
11. 09. 2014 12:08

jo, naprostý souhlas. Bohužel

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 09. 2014 12:02

To ze nepriniesli nic nove, by som este zobral. Vsak tiez necakam atomovu bombu v hodinkach, ALE cakal by som za to korektne znizenie cien, ktore by odzrkadlili prave tu skutocnost, ze nic nove nepriniesli. Ale oni nie. Ceny daju ako keby ta atomova bomba v tych hodinkach naozaj bola. Velka chyba. Ti co maju Iphone 4-5,5S, tak menit nebudu. Naco aj.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
11. 09. 2014 12:02

Sebereflexe u Apple fandů je věc spíše nevídaná a většina to těžko nese. Musím pochválit za názor. Osobně nejsem zastáncem Applu, ale respektuju tuto firmu. Momentálně jedu na BB a za nedlouho to bude WP. iOs bude poslední systém který mi bude chybět na odzkoušení, ale k tomu pravděpodobně ani nedojde.
S jakýmikoliv fans je to těžké. Když ten produkt nemá to co ostatní, tak to nevadí, protože to není potřeba. Když má to co ostatní nemají, tak jsou ostatní břídilové. Zkrátka vždy se to nějak "okecá". Telefony si určitě najdou cestu k zákazníkům, ale uvidí se jak velkou. Myslím, že na velké proražení v Asii to asi s exklusivní cenou nebude. Za prvé si Čína udělá kopie a někdy i zdařilejší a za druhé výrobci jako Sharp a spol již dnes vyrábějí telefony o kterých se nám ani nezdá. Dokonce bych řekl, že vůči produktům vyrábějící v Koreji či Japonsku není Apple až tak velký inovátor. Samozřejmě nemusíte souhlasit.
Apple kupovat nebudu, ale nějaký WP telefon.(každý má jiné chutě Krom běžné výbavy od telefonu chci jednu podstatnou věc a to je bezdrátové nabíjení. Pro tvrdé fans prý nepotřebná věc, ale pro hodně lidí naprosto perfekní funkce a tou překvapivě telefon za 22000kč nebude disponovat. Docela nepochopitelné.
Ať se Applu daří a LG a Nokia/Microsoft více.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
11. 09. 2014 11:03

Jáj......fanoušci Apple teda dostali kudlu do zad. To bylo keců jak management Omega a Breitling bude ronit krokodýlí slzy, až vyjdou iWatch....jak to bude revoluce v hodinářství....a ono co ? Hovno, přátelé, hovno :D Pochybuji, že iWatch budou v tomto provedení konkurencí i daleko "sociálnějším" značkám švýcarských hodinářů - protože když si vezmu, že v obyčejných CASIO je kompas, barometr, výškoměr, teploměr, stopky, budík, solární nabíjení a rádiové řízení, tak toho iWatch o noho víc nenabízí

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (4)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
11. 09. 2014 10:39

Čemu opravdu nerozumím, je velikost vnitřní paměti. Telefon za +-20k s 16GB paměti bez možnosti rozšíření mi hlava nebere. Přijde mi to jako strašně omezující parametr, chápal bych start na 32GB.Já jsem fanda rozšiřitelnosti o SD kartu, ale mobil s 32GB se už dá vzít na milost...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (6)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
11. 09. 2014 10:30

ach jo pre mňa je naväčším sklamaním batéria prečo prečo zase cca výdrž jeden deň
ked si pomislím na aktívne využitie hodiniek len z iphone tak každý večer rituál nabíjania dvoch zariadební dakujem neprosím a to platí aj pre hodinky iných výrobcov
pre mňa začnú byť tento typ hodiniek zaujímavý ked bude nutnosť ich nabíjať tak raz za mesiac ale ktomu je ešte dlhá cesta
ako píšu diskutujúci vyšie všetko je už len o viac pasikov viac adidas asi sa bude opakovať situlácia z PC ked už výkon je už dostatočný
moja prognoza najbližšie zaháji revoluciu ten kto vylepši výrazne batériu a výdrž pôjde rapídne hore

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 09. 2014 10:28

U Applu se platilo vždy za exkluzivitu a za to, že vše funguje jak má. Mám rád applovský ekosystém a využívám jej k mé spokojenosti. Ale po představení nových produktů zvažuju, že zmizím jinam. Proč? Jednoduše cena. Za nejlevnější variantu telefonu 20k? Popravdě jsem to čekal, když jsem uviděl ceny konkurence. Ale pořád jsem se utěšoval, že tam bude to něco, čím si cenu odůvodní. Ale nic tam nevidím.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
11. 09. 2014 10:26

hodinky se mi resit,protoze to je (pro me) totalne zbytecna vec...navic se mi designove vubec nelibi...sice funkcne asi zadny problem nebude,ale na ruku bych si je nedal (vyosene kolecko?? ten hlavni designer se musel zblaznit... :D )a kdyz si clovek vezme telefon,tak tech ALE tam je opet az moc...velky displej je kravina,minimalne meli zachovat model se 4 palci (dockame se pristi rok?), chybi vodeodolnost,ovladani v rukavicich (??),bezdratove nabijeni (i kdyz to je tak nejak "zbytecne")....a za tu cocku by opet designer mel dostat ne facku,ale rošambo...a ta Ramka je mala (prekreslovani webu na ipadu to jiz ukazalo)letos to je spis spatne...sice telefon bude delat to,co umi,velmi dobre...ale mohl a mel toho umet vice...a nejde mi zadne vodotrysky a podobne...spise normalni veci,do kazdodenniho pouzivaniclovek mel apple i proto,ze nechtel mit padlo,kdyz chtel mit novy model...ted mi prijde,ze muze leda cekat na pristi rok,jestli se jim nerozsviti (pres ty prodeje pochybuju),nebo poridit sony compakt

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
11. 09. 2014 10:23

Iphone 6 mě moc nenadchnul. Mám 4S, po začátku prodeje šestek koupím použitý 5S od apple fan, který musí mít každý rok nový tel.
Na druhou stranu nechápu co některým lidím vadí. Co by ten telefon měl mít aby byl revoluční. Co Vám na telefonu chybí. Nenapadá mě žádná funkce, co by mi fakticky scházela proto se ptám. Co se týče plateb - Apple představil NFC a platby a je to super. To že stejno technologii už spousta telefonů nabízí je sice hezký, ale v té většině telefonů to nemá využití. Telefon s NFC, správný operátor, správná banka a správná SIM. Pokud někdo tvrdí, že Apple něco dohání tak je idiot. Apple nepřidal jen NFC. Představil službu, kterou ihned po prodeji může používat miliony lidí. Žádný operátor a funguje to. Zatím v USA, v Evropě potom. Nicméně řeší se to s výrobci karet. Žádný operátor apod. prostě hned jak se domluví může to začít fungovat. Co mi vadí je cena. 4S jsem kupoval ihned po začátku prodeje za necelých 15000.-Kč. Nicméně dát za nový telefon prakticky to samé jako za Macbook mi přijde mimo. Co mi hodí jsou hodinky. Čekal jsem zařízení, které natrhne konkurenci prdel a dá tomuto zařízení smysl. Někde jsem četl, že Apple koupil Nike FuelBand a několik firem, kteří se zabývají neinvazivními senzory. Čekal jsem nenápadný pásek s neviditelným informačním displejem, který snímá nejen tep, ale i kyslík, glukózu a x dalších hodnot, které non-stop zaznamenává do telefonu. Něco co bude hlídat člověka na každém kroku a upozorní na případné problémy.
Místo toho jen další nepraktické zařízení, které se musí dobíjet. Elegantním hodinkám za desítky tisíc se ani neblíží a užitek skoro žádný. Navigace vibracemi OK, měřič tepu OK, Platba a odemykání pokojů OK. K čemu takový displej? Obrazovky s budíky jsou blbost, mapa, čtení, odpovídání stejně člověk rychleji vyřídí na telefonu.
Když už Watch nejlepší koncept by byl miniaturní zařízení, které měří vše myslitelné, provádí platby přes NFC + indukční nabíjení a tohle zařízení nabíne klasickým výrobcům hodinek, které to zakompunují do klasiky. . PATEK PHILIPPE, SEIKO aj. modely s takovým Apple čipem by byli dokonalé.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 09. 2014 10:16

Článek asi jako výtažek z ňákého fóra, kde se teď mluví s Applem o tom samém. Někomu na vyjádření názoru stačí jedno, nebo pár slov. Jiný má možnost napsat i pár odstavců a ve volné chvilce to dát na celkem známé stránky jako článek.Můj názor na úterní představení iPhone 6 a 6 Plus je jednoduchý. Jobs už nežije a těch pár nápadů a patentů co v Applu nechal v trezoru už je vyčerpáno. A nebo je nedokážou použít tak, jak by si to pan Jobs představoval.Tim Cook na mě za dob kdy ještě žil Jobs působil jako někdo kdo dokáže dát tvář jeho nápadům. Ale bohužel bez vizionáře který byl Jobs se nechal strhnout do stejných výrobních postupů jako všechna konkurence. To je opravdu nejvíce poznat na vystouplém fotoaparátu mimo záda přístroje. V tomhle musím dát autorovy článku za pravdu "Steve Jobs by za podobný nápad své designéry prohodil dveřmi..." .

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
11. 09. 2014 10:16

A co byste jako chtěli? Nějakej jinej výrobce snad letos představil něco "wow"?Mě akorát štve, že iPhone se zvětšil, opravdu nechápu, k čemu je v telefonu 4,7" displej (mám telefon se 4,7" displejem, takže vím o čem mluvím a opravdu nechápu, k čemu je to dobré). Ty 4" byly na telefon mnohem praktičtější, na co potřebuju velký displej, na to je i 6" málo, takže fakt nevím, proč dělat takovýhle kompromisy... iPhone 5S je teď rozhodně mnohem lepší koupě.Ale hodinky se mi líbí. Nejsou revoluční, ale prostě tak akorát.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (8)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
11. 09. 2014 10:12

Prémiová cena za průměrné součástky... Víceméně svatá pravda ale (aniž se navážím jako androiďák do Applu) to by snad měl být sen každého rozumného výrobce, teda pokud mu to lidi žerou???...
Navíc, Apple má obrovské příjmy z návazných transakcí ve store a NFC platby mu jistě taky přisypou. Proberte se tady někteří, Apple nevyrábí telefony pro geeky ale pro široké masy včetně totálních BFU, kteří nevyužijí zdaleka ani současné fíčury a parametry, a dle mého názoru to zatím dělá dobře...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (7)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
11. 09. 2014 10:10

On snad nekdy na mobilmanii vysel korektni a neutralni clanke o applu ? :D hlavne ze cela slavna redakce neni schopna uzpusobit stranky kde se jedna o samsung tak aby sli i ma mobilu v pc verzi :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
11. 09. 2014 10:01

Kdyby Apple přidal bezdrátové nabíjení, nějaký ten GB na RAM, nějaký ten megapixel, lepší baterku - tak to by potom cenoffka musela být 40 000,- A to už asi i hoši v Apple usoudili, že by bylo moc.
Osobně jsem čekal alespoň to praktické bezdrátové nabíjení.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (4)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
11. 09. 2014 09:57

Díky, konečně objektivní článek!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
11. 09. 2014 09:48

objektivní článek, díky za něj , ještě bych přidal trapných 1 GB RAM, na kterých Apple také ušetří hezké penízky, a prosím píšu o Apple ziscích , nikoli o vašich subjektivních pocitech ,
že 1 GB v iOS stačí, to ve WP také stačí, přesto dává Nokia do top modelů 2 GB .
Applu jde o peníze až v první řadě , je to už hodně okaté, doufám, že lidi procitnou a na stoupající ceny průměrného smartfonu nebudou reflektovat..

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 09. 2014 09:44

Řečeno slovy klasika: důležitý jsou prodeje, na to ostatní se vy*er...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
11. 09. 2014 09:37

pro me je nejvetsim zklamanim ze vynechali 32GB verzi.. pocital sem ze vynechaj 16ku.. takhle neni jina cesta, nez 64, coz ale z marketingovyho pohledu chapu..

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
11. 09. 2014 09:34

Plně souhlasím s tímto článkem. Apple by potřeboval pořádný trhák, něco nového, neokoukaného, tak jak to kdysi uměl. Pokud to půjde tímhle směrem dále, tak mám obavy z toho, aby neskončil jako také kdysi dobrá Nokia.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
11. 09. 2014 09:18

Je to hezký názor, ale je vidět, že autor asi nemá žádné zařízení od Applu. Najít chyby to umí každý, být nespokojený to taky. Ano, od Applu se dneska očekává, že do dvou let bude vyrábět kosmické lode, laserové meče a podobné kraviny. Jenomže filosofie Applu je jiná. Vyrobí produkt, který postupem času vylepšují a vylepšují. Třeba Macbook, který je designově prakticky stejný už několik let. Jen vždycky to lehce poupraví a posunou trochu dopředu. Apple nedělá jenom revoluce, jeho revoluce je v kompletní společnosti, marketingu, designu, strategie - ta komplexnost je revolucí. Ne jeden výrobek a už vůbec ne každý rok. Takže tenhle článek se může zkopírovat a použít zase za rok. Jestli očekáváte příští rok, že Apple představí stroj času nebo auto do kapsy, budete asi zklamaní :)))

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (8)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
11. 09. 2014 09:00

apple naraza na nedostatok penazi.... 100 miliard dolarov co maju na uctoch zjavne nestaci na nic viac ako kopirovanie od konkurencie

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 09. 2014 08:54

Z historie je vic nez zrejme, ze vetsina lidi (firem) udela jen 1 zasadni prulom (iFon 1. generace), na kterem se dal veze. Ocekavat, ze prijde neco "revolucniho" po 6. ... to je pravdepodobnejsi vyhral v sazce ;)
(a zjevny duvod je, ze ostatni na trhu se prizpusobi nove urovni standardu)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 09. 2014 08:40

Pěkný článek!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
11. 09. 2014 08:27

Jen bych k článku dodal, že ceny základního iPhonu nebyly v žádném případě 20 000, ale 17 390, za 32GB verzi 5S pak 19 990. A cena 64GB modelu neatakovala 30 000 ani omylem.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 09. 2014 08:24

Zatim to jen pripomina situaci po predstaveni iP5. take se odpurci Applu smali, predpovidali konec a krach firmy a podobne. Ale realita byla jina.
Vetsine tu v zaludku lezi hlavne ceny Applu, protoze na to nemate nebo nejste ochotni tolik za mobil dat (to je videt pod jakymkoli clankem u mobilu s cenou 17+). Ale odmyslete si cenu, cena neni ukazatel kvality a pak tohle proste bude zase v TOP 5 telefonech na trhu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
11. 09. 2014 08:21

Nejlepší byla hláška že by se švýcarští výrobci hodinek měli začít obávat. Už asi zastavují výrobu když viděli ten Ihnus.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
11. 09. 2014 08:21

Ted prosím o objektivní názor.
Dejme tomu že jsem si vyzkoušel velikost 5,5 a dávam jí zelenou. Ipad kvůli změně práce a života už tahat nechci a note 3 mi do kapsy jde a v ruce mi nevadí.
Proč bych si měl teda kupovat note 4 místo iphone 6 Plus.
IOS s Macem a ostatním možným příslušenstvím je pro mě jedna z největších výhod, kterou ale nebudu zahrnovat do pro a proti.
Note má pero které nevyužiju, zbytečný QHD display a výkon je potřeba spíš na běh touchwizu než něco navíc oproti iP. Umí to ty samé věci co iphone. U iPhone řekněme si narovinu je podpora po celou dobu co ho budu mít. U Samsungu to tak štastné neni.
Už několikrát jsem měl odbočku k androidu a vždy se po půl roce vrátil.Pokud vemu apple watch, tak bud mohli udělat něco v klasice jako moto 360 a nebo právě toto. Nemyslím si že by to byl krok vedle a UI mi připadá skvělé. Výdrž bude asi fakt jen den a to je důvod proč to nechci.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (14)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
11. 09. 2014 08:21

Ja tak nejak souhlasim s autorem (a to mam od Applu vsechno), ale mam jednu otazku.... co takoveho uzasneho udelali jine firmy? Co noveho a "revolucniho" maji oni? Protoze tohle posloucham furt....Apple upada, vzdyt neudelal nic revolucniho! Co to ma byt? Vodotrysk, samonafukovaci motorovy clun, ktery z nej vypadne, nebo teleport? Co ma napr. LG G3 krom obrovskeho displaye? Co maji nove HTC, Samsung a jine znacky?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (12)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
11. 09. 2014 08:13

Zatím Apple jede.Ale průser příjde, až se vynoří Android L, který bude daleko rychlejší a úspornější.Více lidem budou příští rok navíc vyhovovat ty levné sračky s Antutu 100 000.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
11. 09. 2014 08:06

Jezkovy oci, ja koukam Sam mam Xperii Z1 Compact, a podobne jako na spouste jinych modelu predtim, vsechny funkce jsem opravdu nikdy nevyuzil. Neinovuje nikdo, zatim zkratka neni moc kam. Revoluce probehla a ceka se na dalsi, mezitim se jen pomalicku vylepsuje, pridava a doladuje. Ja nevim, ale z Vaseho clanku to vypada, ze mobilem ocividne zijete a jste rozcileny a v nervech. Vzdyt je to jen mobil, boze Uz mam nekolikaty telefon s vice, nez 13 MPx snimacem. Vzdycky ale snizuji na 8. Proc take vic?Ano, mam rad novinky, mam rad novou techniku. Ale ze bych z toho delal konce sveta? Tak si kupte neco jinyho a je to Fakt vase starosti... Ale pobavil, rano se to pokazde hodi.BTW: se Sony jsem spokojeny, i s tim "jen" HD displejem Kdybych ale sel na iP, asi bych vzal zanovni iP 5. To pro rypaly.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
11. 09. 2014 08:02

No asi takhle... kdyby Apple přešel konferenci s tím, že navýšil výkon (opět), vylepšil SW a přidal nové aplikace (opět) a třeba vylepšil foťák, pak by to většina Apple světa přešla s tím, že co je dobré, není třeba vylepšovat.
Takhle to vypadá, že si naběhl. Nicméně je to třeba vidět v souvislostech. Apple se snaží už dlouho proniknout do Asie, kde je velkým trendem obří úhlopříčka (vyrozuměl jsem, že si s takovým telefonem u hlavy připadají atraktivnější), takže bylo otázkou času, kdy tomu Apple půjde naproti. No a stávající zákazníci, ti už dávno mají doma Mac, iPad a kvůli iPhonu to celé měnit za jinou platformu nebudou, takže no stres, důležité je najít zákazníky nové, a to zachováním trendu nejde.
Jen aby bylo jasno, iPhone nemám a nechci, jen říkám, že je to recionální krok. Ostatně na Galaxy Note taky bylo Hatu vsude plno a dnes je to velice oblíbená série, a to i přesto, že je nekřesťansky drahá. Ono se toho vždycky namluví... Nakonec se stejně budou stát fronty :D

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
11. 09. 2014 07:51

Dnes už môže písať články asi každý. Bez ohľadu na to, či je schopný si prácu po sebe aj gramaticky skontrolovať. Baví autorov na mobilmanii ich práca? Pretože to, čo produkujú má od toho ďaleko. Ľudia, ktorí nedokážu písať články pre ich objektivitu, ale naopak naháňajú sa za klikmi, a teda čo najvyššou konverziou už dávno nepíšu preto aby niekomu priniesli určitú pridanú hodnotu. Na jednej strane každý z nás potrebuje z niečoho žiť, ale toto mi už pripadá scestné. Na mobilmániu som si za tie roky zvykol, ale pre relevantné informácie radšej na iné stránky.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
11. 09. 2014 07:29

Byl bych rád kdyby si pan hejt opravil hned druhou větu. "Líbila se vám poslední představovačka Applu? Mě ne." Tak snad "mně", ne?:)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 09. 2014 07:29

Nezlobte se na mě, ale tohle mi přijde jako článek "uspokojme čtenáře a souhlasme s nimi". Tak takhle se seriózní novinařina nedělá. Seriózní článek má vypadat tak, že je prostým NEZAUJATÝM shrnutím faktů a čtenář ať si názor udělá sám, článek má předávat fakta, nikoli názory, tohle je jen podlézavá alibistická reakce na povětšinou záporné reakce čtenářů. Ano, taky mě nové iphony příliš nenadchly, ale žurnalista/publicista by měl zachovat nezaujatost a objektivní postoj a své názory si pokud možno nechat na doma pro manželku, nebo to dopadne jako časopis reflex - snůška agitátorské propagandy a vnucování podprahových názorů čtenářům.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (5)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
11. 09. 2014 07:20

Jakožto apple fanda a uživatel musím "bohužel" s článkem plně souhlasit. To co letos apple předvedl je nuda a ostuda. Po keynote mne napadla jedna jediná myšlenka - není čas se vrátit na android? Dokud bude sloužit moje 5S a MacBook Pro, tak asi ne.. ale pak... Pokud bude apple pokračovat tímto stylem, nevidím důvod "být věrný značce"..

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (4)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
11. 09. 2014 07:19

Považuju se za Apple ovci ale po tom úterku jsem docela zklamaný. Velikostně mi ani tak moc nevadí že je větší ale design se vrátil do dob 3GS, však to vypadá jak placaté 3GS. Jediné co to zachraňuje je iOS8. Dále ty hodinky, no já nevím čekal jsem u nich takový ten "wow" efekt ale ten se nedostavil bohužel. Jen doufám v to ,že "nedojebou" iPad stejně jako iPhone.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
11. 09. 2014 06:43

Nevadí, že článek není moc korektní (ti, kteří nepoužívají Apple produkty asi neporozumí), ale mohl by být alespoň bez gramatických chyb, se mně zdá.V čem je článek korektní, je poukaz na vysokou cenu produktů, cenu ovšem určuje poptávka. Nakonec ale zákazníky, kteří nemají o produkty zájem, to trápit nemusí :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
11. 09. 2014 06:15

dizajn je slabota.zadna strana je cela zla.
Nokia to riesi elegantne ked zakomponovala dozadu polykarbonatovy kryt.
tu sa apple snazi aby to bol za kazdu cenu "premiovy" material ale potom su tam tie otrasne pruzky.ak toto bude zas trhat rekordy tak predaju aj hovno v tvare loga apple

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
11. 09. 2014 04:45

Neprajem apple nic zle ale dufam ze ludia vo velkom odignoruju Iphone 6 a Iphone 6+ ako aj nove hodinky. Ono totiz ked to zasa bude lamat rekordy tak si mozme rozpravat co chceme ale cisla nepustia a Apple bude mat pravdu , Tim Cook je genius Len mi neda nepripomenut ze ked Jobs predstavoval Ipad nastavili cenu na 499 USD co bola rovnaka cena ako u Samsungu Galaxy Tab 10.1 ktory bol vdaka touchwiz znacne pomalsi a apple to rozhodne dobehol na kvantite . (aj ked marza isla dolu)Teraz u hodiniek hodili cenu 349 USD a pri tom hodinky bez sim ako Moto 360 ide s cenou 249, LG Watch R s cenou 299. (dam ruku do ohna ze cena komponentov vo vsetkych tych hodinkach je hlboko pod 100 dolarov)Mozno je cely problem aj niekde inde a to ze apple sice investuje ale skor do softwaru (mapy) , hudby (beats ) ale uz nie tak do HW technologii ktore by ho odlisili od ostatnych. A tak mu ostava len dobiehat konkurenciu na suciastkach ktore su k dispozicii plus bez odvaznych rozhodnuti. pritom tych moznosti je spusty
Displej Tactus technology
Hydrophobny coding ala Ultra Ever Dry
20mpx fotak od Sony s 4k videom
3d displej ci laserove ostrenie od LG
Ci druhy displej mirasol notifikacny displej atd

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (4)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
11. 09. 2014 03:02

"Slow-Mo" má i mé Xiaomi Mi2S, sice asi jen 120fps, ale to je jedno, stejně jsem to použil jen jednou když jsem telefon koupil. Takže jediný kladný bod z článku taky mají minimálně o 2 roky později oproti konkurenci.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (7)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
11. 09. 2014 01:28

co to meles Mechu ? na Zive CZ je to zase naopak vytapetovano applem, kdyby apple neexistoval tak by tam nemeli co dat . . no ja zapomnel, vy jste vlastne tzv. novinari, vyznate se ve vsem, vsak president Zeman vas umi krasne okomentovat . . ten to trefil ac s nim moc nesouhlasim posledni dobou

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
11. 09. 2014 01:03

Jak to říci, když se člověk nepoučí z historie, tak se hold opakuje. Začíná mi to připomínat vývoj poté co Jobse vyštípali z Apple a s Macintosh(em) to šlo z kopce. Myslím že by se měli poohlédnout po nové ikoně, (kéž bych to byl já, to si neodpustím), líbilo se mi zpracování čtyrky a mohli zachovat tuhle velikost, nevím co si počnu až mi přestane fungovat(doufám že to ještě pár let vydrží).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
11. 09. 2014 00:54

Hroznej a neobkektivní článek. Místy demagogickej. Ale máme svobodu slova, tak co. :)
Jestli však šlo jen o čtenost, nadhozením bulvárního flame článku, ve víře popudit proti sobě čtenáře a vygenerovat tah hodně refreshnutí a zobrazení reklamy, tak dobrej pokus.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (5)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
11. 09. 2014 00:20

najvacsi joke je, ze si z kazdej nfc platby apple ukradne nejake chechtaky.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (32)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
11. 09. 2014 00:11

Stabilizaci měl můj SE K 800i z roku 2006 a tahle vtipná krabička ji nemá? A 23 tisíc? V Bohnicích mají právě několik míst volných pro tyhle magory

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
11. 09. 2014 00:03

Teda pane Měchuro, včera jste psal, že akcie poletí do nebes (což očividně ne, spíše spadly) a dnes že je to rozčarování ? Já vám nevím, ale neměníte názory jak ponožky ?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (44)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor