Asus ZenFone 3: první informace, první obrázek

Toto jsou první náznaky toho, jak bude vypadat třetí generace smartphonů značky Asus. ZenFone 3 se patrně představí na veletrhu Computex.

Asus má za sebou dvě sezóny od návratu do světa smartphonů a čeká se na třetí, resp. jejího hlavního reprezentanta – Asus ZenFone 3. Typické zdroje úniků mlčí, ale nakonec přichází obrázek ze zdroje poněkud netypického. Obrázky očekávaného smartphonu se objevily na webu designových cen Red Dot Design Award 2016. Dnes už je tam nenajdeme, ale web NotebookItalia.it je zachytil:

Klepněte pro větší obrázek
Telefony jsou vlastně dva, tohle je vlajková loď Asusu pro rok 2016 – Zenfone 3.
obr.: NotebookItalia.it

Už před rokem (s premiérou ZenFonu 2) mi šéf firmy Jonney Shih řekl, že kovový telefon jednou přijde: „Už jste zmínil, že Asus je teprve na začátku své novodobé smartphonové éry. Chceme jít krok za krokem, chceme prvně získat respekt. Teď nabízíme luxus, který si může dovolit každý, teď soupeříme s čínskými značkami v hlavním proudu, ale ano, zaměříme se i na špičku nabídky, uděláme takový telefon.“

Podle dostupných indicií se zdá, že ten důležitý další krok přijde právě letos. ZenFone 3 má kovový rámeček, přední i zadní stranu kryje tvrzené 2,5D sklo (tedy se zaoblenými okraji). Další parametry podle spekulací vypadají takto:

  • 5,5" IPS displej s rozlišením 1920 × 1080 pixelů
  • 12MPx fotoaparát, dvojitý LED blesk a laserové ostření, vepředu je 8 MPx s bleskem
  • v tlačítku pod foťákem je integrovaná čtečka otisků prstů
  • konektor USB Type-C
  • čipset Qualcomm Snapdragon 650
  • paměť 3 GB RAM a 32 GB ROM
  • Android 6.0

Současně přijde také varianta ZenFone 3 Deluxe. Podle jména by se mohlo zdát, že půjde o lepší, možná luxusnější variantu, ale není tomu tak. Telefon má celokovovou konstrukci, dostane větší 5,9" displej, ale pouze 720p rozlišení. Ostatní parametry budou obdobné.

Klepněte pro větší obrázek
Tohle má být ZenFone 3 Deluxe. 
obr.: NotebookItalia.it

Otázkou také je, kdy budou novinky představené. Roční periodicitu už Asus propásl (ZenFone 2 měl premiéru 31. března 2015) a pravděpodobně k ní nedojde ani v nejbližších týdnech. Jako velmi pravděpodobná varianta se jeví (pro Asus domovský) veletrh Computex, který v Tchaj-peji začíná 31. května.

Diskuze (8) Další článek: Pojďte s námi na velkolepou premiéru Huawei P9

Témata článku: Asus, , , , Asus Zenfone 2, Asus Zenfone 2 (ZE500CL), Asus Zenfone 2 64GB, Asus Zenfone 2 Deluxe Special Edition, Asus Zenfone 2 Laser (5.0), Asus Zenfone 2 Laser (5.5), Asus Zenfone 3 (ZE520KL), Asus Zenfone 3 Deluxe (ZS570KL), Asus Zenfone 3 Laser, Asus Zenfone 3 Max (ZC520TL), Asus Zenfone 3 Ultra (ZU680KL), Dvojitý led, První obrázek, Integrovaná čtečka, Info, Zen, Hlavní proud, První informace, Obrázek, Ostatní parametry, Informace