Unikl Asus Zenfone 6. Pokud se informace potvrdí, bude to unikát

Ve čtvrtek ve 20:00 ve Valencii Asus představí vlajkový model Zenfone 6. Spekulovalo se o výsuvné konstrukci, ale nově uniklé rendery ukazují docela jiné alotrie. Celý modul zadního fotoaparátu se na pantu překlopí dopředu, takže poslouží i jako selfie kamera.

Dnes již začínáme být zvyklí na různé výřezy, průstřely, výsuvné konstrukce, otočné či periskopické fotaoaparáty, nebo dokonce fotoaparáty na houpačce. Zenfone 6 teď přidává „překlopný” fotoaparát. Duální kamera se totiž ve výchozím stavu nachází na zádech, odkud ji lze překlopit nahoru nad displej, čímž supluje absenci selfie kamery. Skvělé je, že taková selfie bude bez kompromisu na obrazové kvalitě, jako to bývá u konkurentů.

Telefon má nabídnout špičkovou výbavu v čele s procesororem Qualcomm Snapdragon 855, který doplní minimálně 6 GB RAM a 128GB vnitřní úložiště. Překvapivá je také informace o silné 5 000mAh baterii. Na tu výrobce upozornil na Twitteru s rýpancem do včera představeného OnePlus 7, který má pouze 3 700 mAh baterii. Na druhou stranu Asus konzervativně zanechává čtečků otisků prstů na zádech, zatímco jiní výrobci už ji pomalu integrují do displeje.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Nenápadné informace o telefonu vypouští i sám Asus.

Asus však bude mít k dispozici alespoň špičkový 48Mpx fotoaparát (Sony IMX586) doplněný o širokoúhlou 13Mpx kamerku. Informace přímo od Asusu pak prozrazují přítomnost trojitého slotu (dvě nano SIM a microSD) a překvapivě 3,5mm jacku. Podle uniklých fotek bude telefon k dispozici v černé nebo modro-stříbrné variantě s gradientem.

Zdroj: Sogi.com.twRoland Quandt (Twitter)

Diskuze (11) Další článek: První výsledky spolupráce. Pokémon Go je ke stažení v Galaxy Storu od Samsungu

Témata článku: Asus, , , , , , , , , , Asus ZenFone 6 (2019), Zen, Kamera, SOG, MAh, Foťák, Divočina, SIM, Telefon,