Babiš se potkal s Timem Cookem. Šéf Applu slíbil Apple Store pro Prahu

Na Světovém ekonomickém fóru ve švýcarském Davosu došlo k nečekanému setkání. Premiér Andrej Babiš tam představuje novou vizi Czech Republic: The country for The Future a mimo jiné absolvoval také schůzku s Timem Cookem, nejvyšším představitelem společnosti Apple.

Babiš představil Česko jako zemi plnou špičkové technologie a Cookovu pozornost evidentně získal, když řekl, že máme více než 500 vědců v oblasti umělé inteligence.

Debata se stočila i k případnému vybudování značkového obchodu Apple Store v Praze. Reakce séfa Applu byla překvapivá a údajně hned na místě vytvořil koordinační tým pro přípravu takové prodejny.

Apple Store je zatím jen v deseti evropských zemích. Firma opakovaně dává na jevo, jak nízkou prioritu u ní Česko má, ale dnes jsme patrně poskočili v žebříčku čekatelů. Český premiér hned přispěchal s myšlenkou, že by Apple Store mohl být třeba v budově Ministerstva pro místní rozvoj na Staroměstském náměstí.

Otázkou samozřejmě zůstává, zda se věc povede, případně kdy se dočkáme, ale slovo šéfa Applu a českého premiéra má rozhodně váhu.

Diskuze (90) Další článek: Už není co utajovat. Unikly zatím nejkvalitnější fotky Galaxy S10 a S10+

Témata článku: Apple, , , , , , , , , , Český premiér, Debata, SLI, Pro +, Evropská země, Šéf Applu, Time, Staroměstské náměstí, Jev, Nejvyšší představitel, Praha, Nízká priorita, Česká republika, Značkový obchod, Davos,