Barevný Palm bude dostupný okolo 20. února

Jsou to zvěsti na tom Internetu, na jednom ze serverů se objevila zmínka o tom, že barevné Palmy budou dostupné od 20. února za zajímavou cenu.
Jsou to zvěsti na tom Internetu, na jednom ze serverů se objevila zmínka o tom, že barevné Palmy budou dostupné od 20. února. Již dříve jsme tento termín uváděli, nyní se objevila zmínka od jednoho z čtenářů na serveru Macintouch, který pracuje v obchodním řetězci Best Buy. Uvádí, že Palm IIIc s barevnou obrazovkou bude mít 8 MB paměti a cenu 450 dolarů, v porovnání s barevnými Windows CE tedy skutečně výhodná koupě. Navíc se objeví Palm IIIxe, který bude stát 250 dolarů a také v něm bude 8 MB. Ten bude ale jen paměťově nafouknutou verzí současného ekonomického modelu IIIe.

V té době se chystá i vstup Palm Computing na burzu, uvedení barevného Plamu tedy bude vítaným impulsem pro podpoření nárůstu cen akcií. Otázkou ovšem zůstává, nakolik je barevný Palm pouze produktem natruc, který nemá velkou podporu trhu, nebo skutečně barva na Palmu bude natolik rozhodující, že se pro ni rozhodne větší část zákazníků. V emulaci již je vidět barevný Palm OS delší dobu, nicméně náš názor na něj je podobný jako na barevnou verzi Epocu u Psionů, barva je tam přidána jen pro efekt a neplní příliš informativní a ergonomickou funkci. Podstatná je přitažlivá cena barevného modelu. Palm by ostatně jen stěží mohl jít s barevnou verzí nad cenu barevných Windows CE, takto bude barevný Palm stát něco pod 20 tisíc a to mnozí rádi využijí.

Váš názor Další článek: Visor na živo

Témata článku: Palm, , , Bar, DOS, Výhodná koupě, UNO, Oko, Únor