Batole zablokovalo iPhone na 47 let. Jedinou záchranou bylo tovární nastavení

Zřejmě se vám také již někdy stalo, že pokud při odemykání iPhonu zadáte několikrát za sebou špatný číselný kód, musíte určitý čas čekat na to, až se telefon „odblokuje“. Pokud heslo zadáváte neustále špatně, blokovací čas se postupně prodlužuje. V Číně se v lednu na zaměstnance Apple Storu v Šangaji obrátila uživatelka s tím, že má svůj iPhone zablokovaný na 47 let! O případu, který se stal v lednu, informoval deník South China Morning Post.

Matka jej půjčila svému dvouletému batoleti a nastavila mu na telefonu online sledování videí s dětskou a výchovnou tématikou, a odešla. Když se domů vrátila, zjistila, že její iPhone je zablokován na 25 milionů minut. Čas se přitom navýšil pokaždé, když došlo k zadání špatného hesla. Dítě se tak dokázalo zabavit vskutku alternativním způsobem. 

Jedna z reklam na aktuálně nejvybavenější iPhone X:

Zaměstnanci Apple Storu nastínili dvě možnosti, jak situaci řešit. Žena měla, buď čekat 47 let, nebo nechat iPhone obnovit do továrního nastavení. Zvolila tedy samozřejmě druhou možnost, ovšem přišla o veškerá uložená data. Podle zaměstnanců místních Apple Storů je však rekordem nechtěná blokace na 80 let, evidují však i případ dvouměsíčního uzamknutí telefonu. Uživatel měl v telefonu natolik cenná data, že na odemčení telefonu skutečně čekal celé dva měsíce. Mezitím však musel používat náhradní smartphone.

Zdroj CNBC

Diskuze (42) Další článek: KOMENTÁŘ: Kdo má nejlepší síť a proč nikdo neříká, kolik dat skrz ni proteče?

Témata článku: Apple, , , , , , , , , , , Alternativní způsob, Uložené data, Určitý čas, China, Online sledování, China Morning Post, Tovární nastavení, Telefon, Celý měsíc, Batole, Náhradní s, Matka, Cenná data, CNBC,