BeatsX: Jak si Apple sám udělal konkurenci pro AirPods [vyzkoušeno]

  • Nemají futuristický design ani spoustu senzorů
  • Přesto je vyrábí Apple a mají k AirPods velmi blízko
  • Hrají skvěle, dlouho vydrží a cena je stále snesitelná

Nejdiskutovanější mobilní sluchátka posledních měsíců jsou jednoznačně Apple AirPods. Navzdory tomu, že se od prvních dnů stala terčem posměšků, nabídla pokročilé technologie a kvalitní zvuk. Tomu ovšem odpovídá i cena. Apple však má v nabídce o několik set korun levnější alternativu - bezdrátová sluchátka BeatsX.

Beats už několik let patří Applu, který využil její jméno a služby k vytvoření streamovací služby Apple Music. Beats však od Applu získala přístup k zajímavých technologiím.

BeatsX stejně jako AirPods nabídnou procesor Apple W1, který uživatelům iOS usnadní proces párování/připojování. Stačí je zapnout a iOS si je sám najde a nabídne připojení. Sluchátka se spárují se všemi zařízeními se stejným Apple ID. Stiskem domovského tlačítka můžete využívat Siri.

BeatsX ale připojíte i ke konkurenčímu Androidu, což je velká výhoda. Pamatujte však na to, že pro co nejlepší kvalitu je potřeba zařízení podporující kodek AAC.

BeatsX poráží AirPods i stran výdrže. Ano, AirPods sice mají nabíjecí pouzdro se kterým vydrží v provozu až 24 hodin, ovšem bez něj zvládnou na jedno nabití hrát maximálně 5 hodin. U BeatsX mohu po týdnech používání potvrdit, že zvládnou s přehledem hrát hodin osm. Díky rychlému nabíjení přitom stačí pouhých 5 minut v nabíječce a máte dost energie na dalších 2 hodiny provozu.

Stran zvuku hodně záleží, co posloucháte. Zatímco AirPods jdou univerzální cestou a dokáží zahrát prakticky cokoliv, BeatsX mají výraznější basy a trochu ubírají na výškách a středech, takže se budou líbit u živelnější a dramatičtější hudby.

Dobrá, BeatsX nejsou prošpikovaná senzory jako Apple AirPods, ovšem půjčují si od nich ty nejpraktičtější funkce, skvěle hrají, déle vydrží na baterii a můžete je připojit i k přístrojům konkurenčních značek. Cena se v českých e-shopech pohybuje kolem 3 300 Kč. Je tedy na vás, po kterém produktu sáhnete.

Produktové video:

Diskuze (38) Další článek: Velký průšvih (nejen) pro Intel: Meltdown a Spectre

Témata článku: Apple, , , , , , , , , , , , Zvuk, Zajímavá technologie, APP, Jak, Produktové video, Živel, Senzor, Pokročilá technologie, První den, Výrazná basa, Konkurenční značka, Levná alternativa, Rychlé nabíjení,