Bez zábran - recenze outdoorových pouzder

Příslušenství k mobilům je u nás stále žádanější. Mezi mnoha „zbytečnostmi“ se však občas objeví i užitečné novinky, které časem neomrzí a mimo to jsou i praktické, i když možná jen pro malou skupinu lidí. Objevili jsme další takovou novinku.

Abychom nechodili dlouho kolem horké kaše, nebudeme vás dlouho napínat a novinku rovnou představíme. Světlo světa spatřila nová „outdoorová“ pouzdra. Pod pojmem outdoor si vzdělanější mobilní uživatel jistě představí „něco“ se zvýšenou odolností vůči extrémnějším okolním podmínkám. Typicky outdoorový telefon ovšem má jen málokdo, i když by se přesto občas hodil každému, a právě tehdy se mohou hodit pouzdra, s nimiž se odolnost vašeho mobilu o poznání zvýší.

 

Jak si všimnete z fotografie, pouzdro připomíná nezbytnou pomůcku horolezců. Nemá ovšem pouze takto úzký okruh uživatelů – může se hodit všem ostatním sportovcům, kterým občas hrozí pád telefonu nejen z větší výšky, ale také při vyšší rychlosti pohybu. A nakonec, nemusí to být jenom sportovci, kteří je uvítají – také řemeslníci, jako například pokrývači, kominíci nebo klempíři si s outdoorovými pouzdry zvýší pravděpodobnost přežití svého telefonu po pádu.

 

Pár přezek a je to

Na pouzdru vlastně není nic složitého. Je vyrobeno z tlustšího zpevněného materiálu s pevnými hranami. Nemá však celistvý tvar jako ostatní pouzdra, ale je to jakýsi podlouhlý kus materiálu, který je v půli ohnutý a pomocí přezek se sešněrovává k sobě. Pouzdra se vyrábí ve dvou velikostech a jsou schopná pojmout všechny současné mobilní telefony. Můžete je buď nasunout přímo na opasek nebo je přichytit na požadované místo pomocí pevné kovové karabiny.

 

Nemůžete samozřejmě očekávat, že pouzdro je určeno pro běžné nošení – jak jste totiž asi poznali z fotky, při umístění mobilu do pouzdra totiž neuvidíte, kdo vám volá a musíte mobil vyndávat z obalu. Nepočítejte také s tím, že v obalu se vašeho mobilu nedotknou žádné pády, protože obal sice riziko poškození telefonu sníží, ale rozhodně neodstraní a například anténa utrpí při většině pádů (pokud není integrovaná). Není ani příliš univerzální, protože pád třeba do kalužiny by se mobilu stal také osudným. Pomůže vám zkrátka eliminovat následky pádů všeho druhu, a tuto svou funkci zvládá docela dobře. A to nejlepší nakonec – cena outdoorových pouzder je docela sympatická.

Ve zkratce:

  • Outdoorová pouzdra na mobilní telefony
  • Zdroj: C.P.A. Czech
  • Web: www.cpa.cz
  • Telefon: 040 689 72 00
  • Cena: 155 Kč

Diskuze (23) Další článek: T-Mobile: a všechno od začátku znovu

Témata článku: , , Řemeslníci, Úzký okruh