BlackBerry PlayBook dostal zásadní update

Minulý týden uvolnila kanadská společnost Research In Motion (RIM) velký update pro svůj tablet BlackBerry PlayBook. Nese označení jednoduše 2.0 a stáhnout si ho můžete bezdrátově přímo do PlayBooku, který už se o provedení aktualizace sám postará.

Skoro pětisetmegabajtový soubor přináší aktualizaci s tak běžnými funkcemi jako je nativní e-mailový klient, kalendář a kontakty. BlackBerry PlayBook OS 2.0 přináší rovněž integraci sociálních sítí Facebook, Twitter a LinkedIn napříč systémem.


Po roce mají majitelé PlayBooku Vánoce a funkce, kvůli jejichž absenci se tablet moc neprodával...

Tablet s logem BlackBerry je na trhu zhruba rok a krok s konkurencí tedy srovnává až nyní. RIM do aktualizace systému integroval ještě užitečnou funkcionalitu Bridge, které umožňuje použít smartphone BlackBerry jako dálkové ovládání pro ostružinový tablet. Oceníte ji třeba při firemních prezentacích či v domácnosti, pokud PlayBook připojíte k TV. Za zmínku stojí ještě funkce Print To Go, která ale funguje jinak, než se na první pohled zdá.

Jde tiskárnu naruby, kdy prohlížíte nějaký dokument v PC a pomocí této funkce ho místo na klasický tisk pošlete do svého PlayBooku. Dokument se přitom automaticky převede do formátu PDF. RIM k aktualizaci připravilo dvojici propagačních videí, kde jsou nové funkcionality představeny v „běžném“ životě. Aktualizaci najdete v Nastavení > Aktualizace softwaru.

Diskuze (14) Další článek: Tizen v závěrečné fázi, spojení s Badou na spadnutí

Témata článku: Blackberry, , , , , Blackberry Playbook, Blackberry Playbook 32GB Wi-Fi, Blackberry Playbook 64GB Wi-Fi, Zásadní update, Black, PLA, Dostál, Play, Velký update, DOS, Dostal,