BlackBerry se propadly tržby, firma ale přesto skončila v zisku

BlackBerry má za sebou další fiskální kvartál, na jehož závěru firma zveřejnila aktuální finanční výsledky. O tom, že restrukturalizace proběhla úspěšně, svědčí ziskovost kanadské firmy v období od prosince 2014 do února 2015. Společnost dosáhla čistého zisku 28 milionů dolarů (cca 711 milionů korun). Před rokem přitom BlackBerry evidovalo obrovskou ztrátu ve výši 423 milionů dolarů.

Klepněte pro větší obrázek
Pomůže BlackBerry Leap Kanaďanům k vyšším tržbám? Novinka se začne na vybraných trzích prodávat v dubnu

Ekonomové BlackBerry ale jistě nemají radost z jiného důležitého ukazatele, kterým jsou tržby. Ty se naopak Kanaďanům meziročně propadly téměř o třetinu (32 %) na 660 milionů dolarů (cca 16,8 miliardy korun). Odhady analytiků k uplynulému kvartálu se přitom pohybovaly okolo 833 milionů dolarů na tržbách. Podle amerických finančníků z Morgan Stanley se BlackBerry nepodařilo prodat dostatečné množství vlajkových smartphonů Passport a Classic. Výrobce podle své finanční zprávy prodal 1,6 milionu zařízení.

Pro další období zůstávají základními produkty portfolia modely BlackBerry Passport a Classic. Vylepšit tržby by do budoucna firmě mohl levnější model Leap představený na MWC v Barceloně, který má do prodeje na vybraných trzích vstoupit v dubnu. V dalších měsících můžeme očekávat oficiální představení vysouvacího modelu BlackBerry Slider, který firma krátce ukázala rovněž na barcelonském veletrhu.

Diskuze (17) Další článek: Schémata pro Samsung Galaxy S6 vytvoříte v počítači od dubna

Témata článku: Blackberry, , , Blackberry Leap, Blackberry Passport, Morgan Stanley, Pře, Pro +, Dostatečné množství, Zisk, Propad, Firma, Restrukturalizace, F +, Tržby, Black