BlindShell: Specialita pro nevidomé má české kořeny

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 3

Názory k článku

28. 11. 2016 12:46

Z článku je bohužel cítit hluboké nepochopení problematiky. BlindShell už dávno není jen aplikace, je to ucelený koncept a z tohoto důvodu se prodává na speciálním telefonu, jehož operační systém je uzpůsobený samotnému BlindShellu a potřebám nevidomého uživatele (a samozřejmě i telefonu). Na běžném telefonu BlindShell provozovat nelze. Co se týče TalkBacku a obecně odečítačů obrazovky pro Android, problém je ve dvou věcech. Jednak běžní vývojáři aplikací na nevidomé kašlou a spousta tlačítek nemá textové popisky, pouze grafické. Uživatel pak netuší, které tlačítko nebo jiný ovládací prvek vlastně mačká. Druhý problém je, že celé dotykové rozhraní Androidu je vysoce optimalizované pro vidícího uživatele a po nevidomého poměrně nepřehledné. A to nejen pro starší lidi, ale i pro lidi, kteří přišli o zrak v produktivním věku a Android (coby vidící) znají. Jistě existují mezi nevidomými techničtí géniové, co se dokážou naučit celé uživatelské rozhraní nazpaměť a pak se v něm pohybují plynule. Ale i takoví mají pak v nové (nebo přepracované) aplikaci obrovský problém se znovu zorientovat.BlindShell toto řeší tím, že nabízí zjednodušené ovládání telefonu, oproštěné od grafické stránky a zlinearizované. V nové verzi i s podporou aplikací třetích stran, podobně jako TalkBack.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
31. 05. 2016 14:37

Dobrý den,
děkujeme za zveřejnění článku a zmínce o BlindShell.
Rádi bychom však korigovali nepravdivé informace uvedené ve článku.
V žádném případě se nedá říct, že by měl být telefon výrazně levnější. Toto není pravda.
Chcete-li upřesnit informace týkající se BlindShellu, můžete mě kontaktovat přímo na telefonu 608 971 299, rád Vám správné informace předám. Také přikládám oficiální tiskovou zprávu, kterou jsme nedávno zveřejnili, kde jsou všechny informace správné: http://www.foxconn.cz/news/187/66/FGSD-spolupra... ... Děkuje a pěkný den přeje,
Honza Šimík
BlindShell

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
29. 05. 2016 18:07

Mobily jsou paradni vec a vim, o cem mluvim. Setkal jsem se s osobou, ktera byla slepa a znala svuj mobil lepe, nez 90% lidi, co chodi po teto planete. A cim to bylo, kdyz v podstate nevidela? Pouzivala "talkback", ktery ji naprosto pomahal a spolehlive tu sluzbu vyuzivala. Bohuzel "talkback" neni dostupny ve vsech jazycich, tak doufam, ze tyto mobily pomohou lidem, kteri nemeli tuto moznost. Hezke uzivani preji!!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor