Bluetrek Bizz: gigabajty za ušima

Společnost Bluetrek představila nové bezdrátové handsfree, které se po připojení k počítači stane flash diskem s kapacitou dle vaší paměťové karty.

Klepněte pro větší obrázek
Přelom, nebo zbytečnost?

Firma Bluetrek má ve svém portfoliu řadu zajímavých handsfree a před několika dny představila sluchátko, které má jako první na světě ve svém těle zabudovaný slot pro paměťové karty microSD. Právě tato karta v útrobách náhlavní soupravy slouží jako flash paměť po připojení k počítači přes USB 2.0 (stejným způsobem je zajištěno i nabíjení), a tak můžeme bez nadsázky říci, že si uložená data můžete nosit vždy s sebou za uchem.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
Čtečka karet, USB flashdisk, Bluetooth handsfree, říkejte mu jak chcete. Kromě slotu na microSD se vešel i konektor USB standardní velikosti

Bluetrek Bizz však na tuto svou přednost nijak výrazně neupozorňuje, jeho rozměry jsou 52 × 20,5 × 11,5 mm při kolibří hmotnosti 10,3 gramu. Vzhledově taktéž na první pohled ničím nepřekvapí, dominantní černou barvu narušují pouze dva stříbrné proužky ve střední části. Ta je však výměnná, takže ji lze nahradit jinou barevnou variantou. Zadní části dominuje náušník, který může mít až čtyři různé velikosti. Odklopíme-li díl s logem výrobce, odhalí se nám USB konektor, se kterým sousedí již zmiňovaný slot pro paměťové karty – zařízení si poradí až s 8GB microSDHC. Komunikaci s uživatelem obstarávají tři barevné diody, podporovány jsou Bluetooth profily Headset a Handsfree. Zařízení vydrží na příjmu díky vestavěné Li-Pol baterii až 10 dní a až 7 hodin nepřetržitého hovoru. Bluetrek Bizz by se měl začít prodávat za cenu 80 USD, což je v přepočtu zhruba 1 300 Kč. Distributorská síť společnosti sahá i k nám do Čech, takže se zanedlouho s novým modelem setkáme i na našem mobilním trhu.

 

 

Diskuze (1) Další článek: Jak vypadá kamera pro Google Street View (video)

Témata článku: , Střední část, Zabudovaný slot, USI, Blue, Giga, BLU