Bluetrek Carbon Smart: uhlíkový luxus do ucha [test]

Bluetrek Carbon Smart je bezdrátové sluchátko pyšnící se prvotřídními materiály, nízkou hmotností a špičkovou kvalitou zvuku. Připravte se ale, že za kvalitu se platí.

I když se může zdát, že móda telefonování s headsety v uchu už dávno minula, pořád najdete spoustu profesí a situací, u nichž je klasický hovor s telefonem u ucha obtížný, nemožný, nebo dokonce nezákonný. Typickým příkladem jsou řidiči, případně lidé, kteří telefonují několik hodin denně. 

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Z karbonu se staví kokpity pro Formuli 1 a sluchátko Bluetrek Carbon Smart

Plusy a mínusy

+ Použité materiály
+ Čistý zvuk

- Malá výdrž baterie
- Cena

Bluetrek nabízí lehký, a přitom robustní headset vyrobený z karbonu – díky tomuto materiálu bylo možné srazit hmotnost na příjemných 6 g. Celek se skládá z kulatého těla reproduktoru, který můžete opatřit třemi různými gumovými náušníky tak, aby se vám gumový výstupek bezpečně vzpříčil v uchu a sluchátko nevypadlo. Použít můžete i klasický pěnový návlek a sponku, kterou obepnete ucho. Na těle najdete tři ovládací prvky: jednoduchý polohový přepínač (vypnuto/zapnuto), velké tlačítko pro přijetí hovoru s notifikační LED a malé tlačítko pro párování přístrojů. To slouží také ke změně hlasitosti a ke změně jazyka hlasových pokynů, čeština bohužel chybí. Druhá část headsetu je karbonová tyčinka, na jejímž konci najdete pod kovovou mřížkou schovaný mikrofon.

Sluchátko je pohodlné a v uchu jej ani necítíte, a když už jej přeci jen vyndáte, nemusíte přemýšlet, kam jej schovat. Díky přibalené sponce, kterou navlečete na tyčinku, připnete sluchátko třeba na kravatu nebo na kapsu o košile. Bluetrek umí spojení s více zařízeními a u iOS vám navíc ve stavové liště ukáže stav baterie. Hlavní předností je ale čistý zvuk, který oceníte nejen vy ze sluchátka, ale také druhá strana. Potlačení okolního hluku totiž funguje na výbornou.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Museli byste mít ucho jako slon, aby vám nepadl jeden z náušníků. Dostanete také drobný přepravní váček.

Jediným negativem je nižší výdrž baterie, která má kvůli malému tělu nízkou kapacitu. Baterie vystačí na pouhé čtyři a půl hodiny hovoru nebo čtyři hodiny poslouchání hudby. Výrobce však uvádí, že stačí nabíjet zařízení jen patnáct minut pomocí microUSB, abyste byli schopni telefonovat více než dvě a půl hodiny.

Bluetrek Carbon Smart ve zkratce

  • výdrž: 4,5 h hovoru, 4 h poslouchání hudby
  • připojení: Bluetooth 3.0, multipoint, A2DP
  • napájení: microUSB
  • příslušenství: 3× gumový naušník, 5× pěnový polštářek, sponka na ucho, sponka pro připnutí na oděv, USB-microUSB kabel
  • rozměry: 74 × 19 × 20 mm
  • váha: 5,9 g

Cena a prodejce

Diskuze (5) Další článek: Černý kůň závodu o Windows Phone? Špičkový model představí Oppo

Témata článku: , , BLU, Carbon, CAR, Test, Velké tlačítko, Car +, Malé tlačítko, Malá výdrž, Jediný negativ, Čistý zvuk, Blue, Hlasový pokyn, Druhá část, Lux, Uhlík, Multipoint, SMA, Klasický hovor