Boom „jablečných“ OLED displejů! Apple je nabídne u všech letošních iPhonů

Měl být pouze jeden, nakonec takoví budou všichni tři. Řeč je o letošních iPhonech, u nichž se ještě před několika týdny hovořilo o tom, že minimálně jeden z nich dostane „běžný“ LCD panel. Podlé zákulisních zpráv se nakonec Apple rozhodl, že AMOLED displeje nabídne u všech připravovaných iPhonů. Akcie společnosti Japan Display, která měla dodávat LCD displeje pro iPhone 9, v tu ránu poklesly o 20 procent.

LCD měl být součástí tzv. „levného“ iPhonu 9, který má postrádat 3D Touch. Na jeho zadní straně se očekává jen jeden fotoaparát, samotný displej má však zabírat většinu přední strany, a uživatelé nepřijdou ani o TrueDepth kamerku s Face ID. Podle dřívějších spekulací chtěl Apple tento model prodávat za 550 dolarů (cca 12 tisíc Kč). Díky OLED panelu však telefon zřejmě o něco podraží.

To, že Apple vsadí na OLED displeje u všech svých letošních iPhonů, nezávisle na sobě potvrdilo hned několik zdrojů. Mimo základního 6,1" iPhonu 9 dojde v září k představení 5,8" iPhonu Xs s výřezem (nástupce současného iPhonu X), a také jeho zvětšeniny, iPhonu Xs Plus s 6,5" OLED panelem. 

Zda se spekulace potvrdí, uvidíme již za pár měsíců. Trio nových iPhonů bude představeno v září, a my jsme zvědavi na to, jaké významné novinky nová generace přinese.

Produktové video iPhonu X:

Via Reuters

Diskuze (80) Další článek: Trh nositelností má dva lídry. S hodinkami kraluje Apple, náramky umí nejlíp Xiaomi

Témata článku: Apple, , , , , , , , , , Levný iPhone, Zadní strana, Japan Displej, Reuters, Produktové video, Brzká spekulace, ? Displej, TrueDepth, Panel, Boom, Běžný LCD, Art & AMP, Významná novinka, XS plus, Displej,