Bose uvede zcela bezdrátová sportovní sluchátka. Mají vydržet až 5 hodin přehrávání

Bose uvádí na český trh zcela bezdrátová sportovní sluchátka Bose SoundSport Free. Tyto samostatné špunty do uší s odolností proti stříkající vodě (IPx4) jsou přímou konkurencí pro sportovní mušle Sony WF-SP700N, ale také pro další zcela bezdrátové Bluetooth headsety, např. B&O BeoPlay E8, Sony WF-1000X, Samsung Gear IconX nebo Apple AirPods, které celou bezkabelovou horečku před půldruhým rokem rozvířily.

Výhodou sluchátek od Bose má být vedle kvalitního zvukového podání, které budeme moci posoudit až po případném testu, také mezi zcela bezdrátovými sluchátky jedna z nejdelších výdrží okolo 5 hodin. Potom bude nutné uložit mušle na dvě hodiny do krabičky, kde se takto mohou ještě dvakrát dobít na plnou kapacitu. Pak je třeba dobít i celé pouzdro. Podobný systém používají i ostatní výrobci.

Sportovní zaměření sluchátek je dáno konstrukcí. SoundSport Free používají speciální hydrofobní membrány, které propouští ven zvuk v celém frekvenčním pásmu, ale brání proniknutí tekutiny k reproduktorům. Používají patentované silikonové náušníky, které mají držet v uchu i při delších a prudších pohybech. Sluchátka kromě poslechu hudby poslouží i k vyřizování telefonátů – pravá mušle je vybavena tlačítkem pro přijetí/odmítnutí hovoru.

Sluchátka se připojují k telefonu pomocí Bluetooth a obsluha jejich nastavení (např. ekvalizér) probíhá pomocí bezplatné aplikace Bose Connect na Android nebo iOS. Každý ze špuntů váží 18 gramů a měří 25 × 31 × 30 mm. Sluchátka Bose SoundSport Free budou v prodeji v nejbližších dnech v černé a modro-žluté barvě za 5 290 Kč.

Diskuze (16) Další článek: Za zimními sporty nemusíte do Koreje. Samsung otevřel olympijskou arénu na brněnském výstavišti

Témata článku: , , , , , , , , Plná kapacita, Podobný systém, Český trh, Nejdelší výdrž, Nejbližší den, Přímá konkurence, Bose Connect, Bezplatná aplikace, B & AMP, Mušle, Přehrávání, Pře, Son WF, Ostatní výrobci, Sportovní zaměření, B son, Bluetooth headset,