Budoucí smartphony ochrání Gorilla Glass Victus 2. Displej má přežít i při pád telefonu ze dvou metrů na asfalt

  • Corning představil ještě odolnější sklo pro telefony
  • Zůstává má stejná odolnost škrábanců jako u skla Victus
  • Dvojka však vylepšuje odolnost vůči pádům na beton a asfalt

Značka Corning představila ještě odolnější „superodolné“ sklo pro smartphony. Gorilla Glass Victus 2 navazuje na první generaci skla z roku 2020, která byla v loni vylepšena do podoby podobě Victus+. A zatímco před dvěma lety se Corning vychloubal, že sklo přežije pád ze dvou metrů na zem, dvojka tuto odolnost ještě vylepšuje. Displej má přežít bez úhony pád z jednoho metru na beton či ze dvou metrů na asfalt. A současně můžeme čekat stále vysokou odolnost vůči škrábancům, jako u skla Victus.

Nová generace skla byla třeba zejména proto, že se úhlopříčky displejů neustále zvětšují, a při pádu na zem displejem dolů jsou zobrazovací panely, i díky větší hmotnosti telefonu, vystaveny větší intenzitě nárazu. Testování odolnosti probíhalo na pískovaných papírech, které svou tvrdostí imitovaly různé povrchy. Podle výrobce došlo k přepracování struktury skla, které je odolnější, než Victus, zástupci společnosti se však nehrnuli do žádných bližších detailů. 

Klepněte pro větší obrázek
Smartphony se mohou těšit na druhou generaci odolného skla Gorilla Glass Victus

Podle vyjádření výrobce toto sklo už testují všichni velcí hráči na trhu, a do prvních komerčně dostupných smartphonů by se mělo dostat už v průběhu tří následujících měsíců.

Představení skla Gorilla Glass Victus 2:

Diskuze (9) Další článek: Jak fungují pravidelné updaty Androidů a proč je vhodné instalovat záplaty co nejdříve

Témata článku: , , , , , , , Metr, Gorilla Glass Victus, Telefon, Odolnost, Glass Victus, ? Displej, SMA, Displej, Sklo, Asfalt, Pád, Corning,