Buďte styloví: pověste si mobil na krk

Znáte to. Je teplo, slunce paří ostošest, proto si vyjdete jen v lehké sukni a tričku. Máte však problém: kam s mobilem? Kapsa žádná, tašku si s sebou brát nechcete. I na vás ale výrobci mobilů mysleli a nabízí vám pouzdro pro mobil na krk.

O jednom pouzdru na krk, M-styler pro Nokii 3310, jsme již na MobilManii psali. Jedná se o pouzdro firmy VTG, do něhož vložíte mobil a celé si to pověsíte na krk. Na trhu se objevila i verze pro Nokii 6210, kterou vidíte na obrázku. Protože je obal gumový, trošku chrání váš mobil před pádem. Pokud s ním ale normálně třísknete, rozbije se jako každý jiný. M-styler rozhodně neslouží k tomu, abyste si ze své Nokie 6210 (nebo jiného mobilu, pro který se vyrábí) udělali outdoorový telefon.

Cena je na „kus gumy a provázek“ docela vysoká, ovšem mobil na krku je velmi praktický. Nepotřebujete žádné velké kapsy, nemusíte mít opasek, kam si zasunete běžné pouzdro. Nemusíte také mobil nosit v ruce; jednoduše se vám klimbá na krku. Mobil visí vzhůru nohama, potřebujete-li s ním pracovat, normálně ho vezmete do ruky - není to nic nepřirozeného. Protože přes klávesnici není žádný průhledný kryt, jako u následujího produktu, lze velmi pohodlně psát. Šnůrka je dostatečně dlouhá, takže i volání je v pohodě.

 

Toto pouzdro na krk pochází přímo od Nokie, nemá žádné speciální jméno a je určeno pro mobily Nokia 3310 a 3330. Narozdíl od M-styleru je mobil obale do průhledného plastu, takže vypadá o něco hůř. Jinak je funkce naprosto stejná, odlišný je pouze vzhled. Trošku mi také vadilo psaní na klávesnici přes onen kryt, ale dá se zvyknout. Výhody pouzdra určitě převyšují jeho nevýhody a jsou stejné jako u M-styleru.

 

Pouzdra zapůjčila na test společnost Agora Plus, která je také na náš trh dováží. Cena pouzdra od VTG je 330 Kč, cena pouzdra Nokie 260 Kč.

 

Diskuze (7) Další článek: Oživeno: Eurotel spustí 17. září GSM banking

Témata článku: Nokia, Nokia 3310, MOBI, Mobil, Běžné pouzdro, Styl, Krk, Pověst