Část týmu HP zodpovědná za WebOS přešla ke Googlu

Google získal cenné a zkušené pracovní síly od HP, konkrétně tým pracující na Enyo – aplikačním frameworku systému WebOS, který je využíván v tabletu HP TouchPad. Informuje The Verge.

Možná ještě vzpomínáte na loňské otřesy kolem mobilního systému WebOS. HP uvedlo na tomto systému postavený tablet TouchPad. Na trhu se mu moc nevedlo, i když později mírně slevil. Následně přišlo oznámení o ukončení vývoje a výprodej TouchPadů za zlomkovou cenu. To způsobilo obrovský zájem a ve finále skutečnost, že se TouchPad stal po iPadu druhým nejprodávanějším tabletem. HP nakonec svůj záměr přehodnotilo a přislíbilo pokračující aktivity ve vývoji WebOS, které se posléze rozhodla urychlit uvolněním WebOS jako open source.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
HP TouchPad s WebOS: smolný a paradoxně druhý nejprodávanější tablet hned po iPadu

Okleštění vývojového týmu kolem WebOS dává tušit, že pro HP není prioritou. Aktuální informaci firma vysvětlila již dříve uvedeným plánem ponechat vývoj frameworku čistě na open source komunitě. O WebOS je ale ze strany HP už delší dobu ticho a zatím nic nenasvědčuje tomu, že bychom se letos dočkali nových produktů s tímto systémem. A protože je zatím vlažný přístup i ze strany konkurenčních výrobců, nevypadá to s budoucností WebOS moc růžově.

Google na tom ale rozhodně vydělal, získal zkušený tým, který se zapojí do dalšího vývoje Androidu nebo Chrome OS.

 

Váš názor Další článek: Bing Maps získaly dopravní data od Nokie. Česko má opět smůlu

Témata článku: HP, , , HP Touchpad, HP Touchpad 32GB Wi-Fi, Systém postavený, Systém webos, Web, Pře, Vlažný přístup,