Cat B15Q: nedobytné tělo a Android KitKat [preview]

Caterpillar se chce stát jedničkou v obrněných telefonech. Pro letošek představuje inovovaný model Cat B15Q, který je v prodeji i u nás.

Caterpillar po čase opět inovuje nabídku odolných mobilních telefonů. Výrobce oprášil loňský model Cat B15 (recenze), kterému přidal na výbavě a opatřil jej aktuálním Androidem 4.4 KitKat. Novinka pod názvem Cat B15Q přináší opět extrémně odolné tělo, které předurčuje smartphone k využití v drsných podmínkách na stavbě, ale také v přírodě, nebo při sportu na kole nebo na vodě.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Šasi telefonu kryje stejně jako u loňského modelu odolná pryž, bočnice jsou vyztuženy eloxovaným hliníkem. Cat B15Q je opět masivní cvalík 125 × 70 × 15 mm a hmotností 170 gramů. Mobil splňuje normu IP67 proti vniknutí prachu a půlhodinovému ponoření do vody s hloubkou 1 metr. Navíc nechybí ani armádní certifikace 810G, která zajišťuje odolnost proti nárazům a otřesům, stejně jako výdrž při pádu na beton výšky 180 cm a provozuschopnost v extrémních teplotách od -20 do +50 °C.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Stejný zůstává čtyřpalcový TFT LCD panel s rozlišením 480 × 800 bodů a krytý sklem Gorilla Glass. Displej je možné ovládat i mokrými prsty, případně rukavicemi. Cat vyměnil starší dvoujádro od MediaTeku za novější čtyřjádrový procesor MT6582M s taktem 1,3 GHz a posílil také paměť RAM na 1 GB. Vnitřní úložiště se stále pouze 4 GB, ale dá se rozšířit kartou microSD (max. 32 GB).

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

B15Q byl vylepšen i po stránce telefonních funkcí. Pro srozumitelnější telefonování v rušném prostředí přibyl větší reproduktor včetně duálního mikrofonu eliminujícího vnější ruchy. Telefon disponuje dvěma sloty pro SIM karty a podporuje sítě 3G, pro LTE není určen. V rámci konektivity nechybí Wi-Fi, GPS, 3,5mm jack a Bluetooth nově ve verzi 4.0. Pětimegapixelový hlavní fotoaparát byl vylepšen o LED diodu. Vestavěná baterie má kapacitu 2 000 mAh.

Cat B15Q obsahuje tradičně sadu aplikací a katalogů Caterpillar. Vedle toho v telefonu najdeme předinstalovanou sadu nástrojů pro práci se zvukem od společnosti Waves Audio nebo oblíbenou alternativní klávesnici SwiftKey. Cat je partnerem projektu Ocearch Global Shark Tracker na sledování pohybu žraloků, a tak nechybí ani tato aplikace. Cat B15Q je v prodeji u běžných prodejců elektroniky za doporučenou koncovou cenu 8 990 Kč.

Cat B15Q ve zkratce:

  • Odolnost: IP67 + MIL SPEC 810G
  • Baterie: 2 000mAh, až 16 hodin hovoru
  • Displej: 4” WVGA, Gorilla Glass 2, možnost ovládat mokrými prsty
  • Fotoaparát: 5MP s LED přisvětlením
  • Hmotnost: 170g
  • Provozní teplota prostředí: -25°C až 55 °C
Diskuze (4) Další článek: Dotace na mobil trochu jinak: 4 000 Kč nedá Vodafone, ale Alza

Témata článku: CAT, , , , CAT B15, CAT B15Q, CATR, Armádní certifikace, Rušné prostředí, Provozní teplota, #Android, TFT LCD panel, Kit, Duální mikrofon, Odolné tělo, Tělo, Žralok, Běžný prodej, Pře,